Aké chyby ste robili v autoškole?

4. dec 2023

Dobrý večer, mám taký problém, že som v polke jázd a stále robím veľa chýb , chodím často do protismeru a plus ďalšie chyby . Už si myslím, že sa to naozaj nikdy nenaučím. Aké chyby ste robili vy a kedy vám išlo už automaticky šoférovanie dobre ?

luteam
4. dec 2023

Jooj no ja asi nie som najlepsi priklad ale tak napisem. Robit si autoskolu ma tak trochi dotlacili nasi uz v 17 (teraz som im za to mega vdacna) a tiez mi to moc neslo najhorsie pre mna bolo zakruty nevedela som ich prejst pekne plynulo, rozbeh do kopca a pozdlzne parkovanie a celkovo som z toho bola strasne vystresovana. Spravila som sice skusku na 1.x als potom som sa bala jazdit moc mi to neslo panikarila som a vzdy som jazdila len s niekym. No potom nastal zlom ze som potrebovala chodit autom do skoly lebo mi nesli spoje a to som musela zvladnut sama a tak som sa najlepsie naucila. Najlepsie je byt odkazana sama na seba a vela jazdit ziskavat prax a samozrejme ist velmi opatrne

lenka095
5. dec 2023

Ahoj nerozumiem ako myslíš, že často chodíš do protismeru? Netrafis na križovatke správny pruh či na obyčajnej ceste sa vyberieš oproti(kmitás volantom pri preraďovani) ? Ak je problém, že netrafis správny pruh na križovatke tak sa tam chod pozerať (peso) aby si mala napozerany chod križovatky a nemusela už potom rozmýšľať kade ísť. Máš dostatočne napozeranu cestu ako spolujazdec alebo ta to doteraz nezaujímalo?

autor
5. dec 2023

@lenka095 normálne na ceste chodím do protismeru, nie na krizovatke

patriciavojto1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
madeincssr
5. dec 2023

Asi sa dívaš na radiacu páku pri radení a pozabudneš sledovať cestu? Alebo pri zatáčkach ich neprechádzaš pekne plynule, ale trhane kostrbato? Všetko je vec času, cviku, praxe. Časom sa oslobodíš od sústredenia sa na techniku ovládania auta a "budeš mať čas" sledovať premávku (vpredu, vzadu aj po bokoch auta).

lenka095
5. dec 2023

Ak pri radení tak asi preto, že pozeráš na páku pripadne sa na to veľmi sústredis a ruky ti uletia… treba natrénovať preraďovanie nech to ide plynulo a automaticky a potom to pôjde (pokial máte nejakú dobrú bočnú/lesnú cestu bez aút tak možno aj tam) ak bežne za jazdy tak poriadne držať volant a sústrediť sa… každý je iný ty možno potrebuješ viac jázd aby sa ti to zautomatizovalo, neboj sa pôjde to hlavne prísť na príčinu prečo robíš chyby a potom ich už nebudeš robiť. A samozrejme poznať značky a naučiť sa ich za jazdy citat to je veľmi dôležité.

erickatt
5. dec 2023

V mojej autoskole, spominaju historku,
Baba caka na semafore, cervene, oranzova, zelena a ona stoji, zas cervena ,....
Ked sa to zopakovalo 3 x. Ze slecna je vsetko v poriadku? Ze ano jasne, tak mozete ist.
A ona, jej dakujem, dovidenia a vystupila z auta a odisla

zuzubb007
5. dec 2023

Podla mna clovek ma vztah alebo nema k soferovaniu podla toho sa treba zariadit , fuha dat protismer prepac zvazovala by som ci chc vodicak a ohrozovat ludi

nivea777
5. dec 2023

Jediné,čo mi vytkli bolo,že pri brzdení vyraďujem a nebrzdím podraďovaním. Neviem,či mi ide šoférovanie dobre,ale nestalo sa mi ,že by som išla do protismeru. To je dosť závažná chyba. Aké chyby ešte robíš?

sunnyfunnygirl
26. feb 2024

@zuzubb007 wow no ty si asi spadla z višne dokonalá🤡🤡 je samozrejmé, že keď sa niekto začína učiť niečo, čo doposiaľ nerobil, tak robí chyby. Keď človek začína napr. v novej práci taktiež sa musí najskôr zaučiť, kým sa do toho dostane. Malé decko, keď sa učí chodiť tiež často spadne, kým začne chodiť samo. Keď sa človek učí nový jazyk, tiež nerozpráva plynulo hneď. Rovnako je to aj s autoškolou. Ale samozrejme potom sú tu tie extra výnimky, ako ty, čo sa už narodili ako Einstein a Schwarzenegger dokpy😅😂🤣

iwesska
26. feb 2024

Ako uprimne,neviem ako sa da ist na rovnej ceste do protismeru,nikdy sa mi to nestalo ani v autoskole a v praxi len v konkretnej zakrute,kde vobec neboli na zemi ciary, som to az prilis stocila,ale nastastie nic okolo neslo,praveze keby islo,aspon by som videla pokial mam zatocit. Co ta taha na rovnej ceste do protismeru? Mne jedine v rychlosti robila problem lava a prava strana,ze som omylom hodila blinker do opacnej strany,ale hned som to napravila v sekunde.