Aké bicykle na výlety?

11. máj 2024

Ahojte mamicky, vedeli by ste mi niektora odporucit nejake dobre bycikle?
Chceme sa byciklovat cela rodina ale neviem ake si vybrat, tak sa chcem spytat tych ktori chodievaju pravidelne na vylety po cyklotrasach.

S cim jazdite?

Na akom bycikli sa da pripnut aj sedacka do zadu pre dieta? Lebo som zistila ze nie na vsetkych sa to da.
Aku pouzivate sedacku?

daniela2202
11. máj 2024

My máme CTM a 👍

autor
11. máj 2024

@daniela2202 ake konkretne model? Pozriem

autor
11. máj 2024

A je to krosovy, trekingovy ci cestny?

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
banalu
11. máj 2024

My mame trekingove Cube na jazdy kade tade. Muz to vyberal, on sa v tom vyzna. Ma aj cestny, ale neviem aka znacka, ja len viem, ze je cierny 😂

autor
11. máj 2024

@ka_ty2 no vidis a kde su teraz ti admini? 😄

daniela2202
11. máj 2024

A ťahajú jak šlak ... lietame kade - tade po lesoch ...😁😁😁.... nemusia byť za tisíce..... a nerozumiem elektrobicyklom😂

slovenka753
11. máj 2024

mam cestak z decatlonu - pomer cena vykon super. ak ale chcete mat viac moznosti na vylety isla by som minimalne do crosoveho, na cestaku je aj polna cesta utrpenie. a vela cyklociest vedie kade tade, tych s krasnym asfaltom je ako safranu.

belllinka
11. máj 2024

@daniela2202 preco nerozumies elektrobicyklom?

slovenka753
11. máj 2024

@belllinka predpokladam ze nechodi na horsku cykloturistiku ... 100 km s prevysenim 2000m nedas ak netrenujes pravidelne, na elektro to das, elektro otvaraju ovela viac moznosti

belllinka
11. máj 2024

@slovenka753 ja viem co je elektrobicykel, pytam sa jej, comu na nom nechape

madeincssr
11. máj 2024

Dobry kompromis je crossovy (trekingovy). V dobrej predajni s bajkmi vam vedia ukazat, cim sa lisia jednotlive cenove urovne bicyklov. Na bezne rekreacne pouzivanie nie je rozumne kupovat extremne drahe (staci bezny hlinikovy so strednou triedou vybavy). Jednak to nepotrebujete (nahanaju sa gramy hmotnosti) a jednak cim lahsie (napr. prehadzovac), tym zranitelnejsie. Druhak prilis drahe bajky len tak nenechate (hoci aj dobre zamknute), ked sa pojdete najest, posediet na teraske, nieco navstivit/poobzerat.
Elektrobicykel je uzasna vec (zniekolkonasobi akcny rozsah a do kopcov sa priam tesis), ale je dobre mat bajk a neskor si poriesit ebajk (nadobudnut skusenosti, co vam vyhovuje). Aj na ebajku sa da silno zasportovat (davas si pripomoc len na prvy resp. najnizsi potrebny stupen a potom mas dojazd kludne 50-100 km kopce/rovina).

danielahamar
11. máj 2024

My máme Haibike už 7rokov asi, nič lepšie sme nemohli kúpiť, keďže teraz sa vozíme aj s 3r a je to super.

daniela2202
11. máj 2024

@belllinka pretože bicykel bol vždy chápaný ako nastroj na pohyb a cvičenie

danielahamar
11. máj 2024

@daniela2202 však ale nie všetky elektro idú bez pedalovania🤣, napr. môj ma sam o sebe cca 25kg, dnes sa samozrejme už vyrábajú ľahšie, ale tak isto ta nepusti nad 25km/h

tilly
11. máj 2024

@daniela2202 a ty si myslíš, že ebike ide sám a nemusíš šliapať?

tilly
11. máj 2024

@danielahamar keď máš poriadny ebike, tak ta pusti nad 25 a ak máš aj slabší, tak ti to vedia za pár minút odblokovať a zrušiť obmedzovač.

tilly
11. máj 2024

Sedačku nepoužívame, pre deti aj teraz pre psa máme kvalitný cyklovozik. Je to neporovnateľne bezpečnejšie a pohodlnejšie.
My máme bicyklov trošku viac ako bežné domácnosti. Máme aj ľahké cestaky aj karbónové horské aj ebiky. Pre bežné jazdenie odporúčam ebike. Ak nechceš alebo nemôžeš investovať, odporúčam specialized ariel alebo Scott contessa

madeincssr
11. máj 2024

Dnesne elektrobicykle so stredovym motorom maju momentovy snimac - elektromotor pomaha umerne tomu, kolko tlacis do pedalov. Cize je to skor pre sportovanie (ako vozenie sa " zadarmo"). Samozrejme intenzitu pripomoci si nastavujes v 3-5 ci viac stupnoch podla roviny, stupania, protivetra a pod. A podla toho ti vyjde dojazd (ak rozumne pouzivas aj prehadzovac). Pripomoc by mala legislativne plynule prestat pri rychlosti 25 km/h. Pre dochodcov resp. tych, co sa im nechce tlacit do pedalov (sportovat) su elektrobicykle s motorom v zadnom kolese. Tym staci pedalmi len krutit (bez vyvijania vacsej sily). A ako posledne su tie "bikemopedy" (zvacsa tazsie s hrubsimi kolesami, ale aj bezne ciny resp. s dokupenou "plynovou rukovatou"), kde si "pridavas plyn" rukovatou ako na motorke. To su skor dopravne prostriedky kdesi v rovinatych krajoch. Tych na cyklotrasach moc nestretnes a uz vobec nie na horskych cyklotrasach. Ebajk ti dava vyhodu ist na cykloturu aj s partiou zdatnych / trenovanych klasickych cyklistov a neumriet pri tom. Alebo si s rodinkou spravit 50-70 km vylet a nebyt uplne zniceny. Ale zasportujes si poriadne - umerne tomu predlzeniu trasy.

enoula
11. máj 2024

Ctm charisma... Naj je ist skusit aj do obchodu a poradit sa. Nemusis ani hned kúpiť

danielahamar
11. máj 2024

@tilly viem, že sa cipuju, to robili už keď sme ho kúpili, ale nedali sme si

belllinka
11. máj 2024

@daniela2202 tak si prestan mylit elektrobicykel s motorkou 🤦‍♀️

daniela2202
12. máj 2024

@belllinka správne, asi to bude tým 😁👍

zorkahorka
12. máj 2024

Mam uplne obycajny cestak,na ktorý sa to primontovat dalo. Myslim, ze muzovi to neslo na terenny ani gravelovy. Ale tie klasiky kludne