Aké auto za 25 000 eur?

10. mar 2023

Dobrý den,
Potrebujem vybrať auto pre seba a skoro 3 rocneho syna, do skolky nákupy a práca.. buget je 25000, nemusí byt nové. Čo poradíte? Žijeme v satelite hlavného mesta s pripojením na diaľnicu

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eskop
11. mar 2023

Škodu alebo audi

nwnw
11. mar 2023

Ja by som sla urcite do 4x4 automatu, urcite si treba sadnut do toho, ci Ti bude sediet. Ja som mala pred casom este vyhrievane sedadla a zrkadla, automaticka klima, bez Start-stop tlacidla, a pre mna poriadny motor, aby som sa nebala predbiehat.

ildiko36
11. mar 2023

Ja v budúcnosti keď sa vratim do roboty po materskej, plánujem si kupit Kia ceed sw.
Keď sa už rozhodneš aku značku kúpiš, oplatý sa prvo pozrieť na predvádzacie vozidlo ,ušetriš na novom aute zopar 1000euro. Alebo sa dohotnuť s predajnou nech ti poskladajú auto podla tvojej predstavy a necháš im na výstavu na par mesiacov ako predvádzacie a budeš mať lacnejšie.

aniss257
11. mar 2023

Audi Q3, menšie SUV plus ma aj 4x4.

83lenka83
11. mar 2023

Ja som za mercedes, mám CLA predný náhon, automat.Šikovne, svižné a spoľahlivé.

joesvk
11. mar 2023

Keď sa ti páči malé kvôli parkovaniu a vyššie ako mne,tak napríklad Volkswagen T-cross

joesvk
11. mar 2023

A keď by som mala toľko peňazí, určite by som nekupovala nič ojazdené.

tiezjedna
11. mar 2023

neviem na ako dlho ho plánuješ mať, ale ak dlhodobejšie, tak by som sa poohliadla po nejakom hybride

slniecko5
11. mar 2023

Kup nové určite, máš výborný budget.

rheia27
11. mar 2023

toyotu

akinom0077
11. mar 2023

Vzhľadom k aktuálnym cestam a premávke a celkovo by som šla do menšieho SUV mape Q3
Mám Q8 ale zvažujem tuto zmenu

lusyc
11. mar 2023

Ja by som si kúpila toyotu yaris cross

andrejkap123
11. mar 2023

Urcite toyota

andrejkap123
11. mar 2023

@83lenka83 to je pekne ale treba spomenut kolko stoji oprava 😂

cubo2
11. mar 2023

@nwnw prečo jej radíš 4x4? V Bratislave a satelitoch to nevyužije

herriett
11. mar 2023

Stvorkolku podla mna nevyuzijes. Sla by som do hybridu - toyota jednoznacne. A hybridy su automaty. Za tie prachy yaris cross...

ibajaanikiny
11. mar 2023

@jj298 tie auta su super,ja milujem “japoncov”,ale treba pozerat aj na servis,mna honda vysla dost draho,lebo su tak nestastne poskladane,ze sa jedna vec podrbe a dalsie dve treba popri nej urobit. Ale,zase je pravda,ze tak skoro sa nepodrbe…

queen_mary
11. mar 2023

Do škôlky, nákupy a práca 4x4, LOL. Dobre rady. Aši by som išla do hybrida, ako múdro radia ine. Ak nemáte garáž, tak externe vyhrievanie je fajn. Audi podľa mňa zbytočne na takéto jazdenie a skôr by som hľadala nové, ako "luxusnú audi, ale jazdenu" 🙂

cubo2
11. mar 2023

Moja rada znie takto: Ten budget 25 tisíc je veľmi slušný, za to by som išiel do nového auta, ak si nepotrpíš na statusové SUV, aby si sa mala čím chváliť pred susedmi a rodinou, tak za to si kúpiš pre tvoje potreby solídne auto.

Ako sateliťáčke by som odporúčal čisto elektrické, ktoré by si vedela nabíjať doma, ale tam si moc nevyberieš v tejto cene zatiaľ bohužiaľ. Ďalej dôležité parametre:
- benzínový motor, diesel nemá rád krátke a časté trasy
- automatická prevodovka - v BA bývajú zápchy a človeku s manuálom sa to proste už nechce
- predný náhon - 4x4 v BA nevyužiješ, to nie sú oravské lazy. Štvorkolka je ťažšia, má vyššiu spotrebu, drahšia na servis, vyžaduje silnejší motor - je teda o dosť drahšia.

Baby ti tu dali dobré tipy - Volkswagen T Cross ak máš rada malý crossover, Kia ceed kombi, prípadne hybridná Toyota alebo Mazda. Vyber si podľa sympatii.

aniss257
11. mar 2023

@cubo2 práveže počas zimy je super mat auto so 4x4, tuto zimu som sa o tom sama presvedčila. 🙂

cubo2
11. mar 2023

@aniss257 áno, ak žiješ na severe Slovenska, hej. Bratislavská zima však vyzerá tak, že asi 2x za zimu napadne trochu snehu a do večera sa to všetko roztopí. Preto si nemyslím, že to stojí za ďalších 10000 eur a celoročne zvýšenú spotrebu.

tamara321
11. mar 2023

Ja mam novu zlatu toyotu yaris cross hybrid...a milujem ju 🙂 chodim denne vacsinou po meste a platim 45 e za benzin na 2 mesiace.

deti95060810
11. mar 2023

ja by som len nové... napr. kia ceed

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lessing
11. mar 2023

@cubo2 absolútne súhlasím. Jasne a zrozumiteľne napísané.

kaja01
11. mar 2023

V januári som riešila túto istú dilemu. Manžel spravil porovnávania , do užšieho výberu sa dostala Toyota Yaris Cross a Renault Captur. Vyskúšali sme obidve, Toyotu Yaris Cross sme napokon zavrhli, lebo bola dosť hlučná. Objednali sme Captur, hybrid, automat, moja podmienka bol vyhrievaný volant a sedačly (to som mala aj doteraz) a manžel trval na tempomate pre jazdu v kolónach.

lenkalenka1987
11. mar 2023

@aniss257 píše, že býva pri Ba. Tu sneh nebol roky. Tuto zimu “poprasilo” až raz, otopilo sa to do par hodin. Načo by jej bolo 4x4 a nosiť x kilogram navyse a mat preto aj vacsiu spotrebu? Tá tvoja q3 začína niekde nad 35 tisic, bez výbavy, takze to nie je vôbec dobre rada, keďže chce nove auto do 25 tisic.

ttonicum
11. mar 2023

Popozeraj sa bud po combi alebo SUV. Benzinovy motor, 4x4 do BA ti bude asi zbytocne (je to aj drahe na servis), automat pre komfort. Dobre si pozistuj ceny servisu daneho modelu, ktory ta zaujme.
Mne sa pacia BMW X2, ale vymena len brzdoveho oblozenia je 900€ 🤷‍♀️😀. Takze nechala som si zajst chut.

aniss257
11. mar 2023

@lenkalenka1987 pisala, že nemusí byt nove. Za 25 tisíc eur zoženie určite zachovalu q3 a navyše malo najazdenymi km.