Ake auto, keď máme jedno dieťa?

15. sep 2023

Ake auto za budget 25-27 k
Aké auto si vybrať?
Budem potrebovať nové auto, dieťa mame jedno 3 ročne. Doteraz som jazdila na muzovej Audine keďže mal firemné.. to však odovzdáva.. rozhodnúť sa mám ja .. vase tipy návrhy skúsenosti ???

dominikahr
15. sep 2023

Ja by som išla do superba novsieho alebo pasatta. My máme superb a mne sa na ňom neskutočne dobre jazdí a je veľké čo pri dieťaťi je len plus 😊

domiklik
15. sep 2023

Superb

aurinia
15. sep 2023

Mercedes CLA

simonah73
15. sep 2023

my mame 5008 ale ta je trochu nad Tvojim limitom. pochvaluje si ju aj muz, vraj velmi dobre sedi na ceste aj v zakrutach.

lubkovaandrejka
15. sep 2023

Kia sportage 🙂

patka06
15. sep 2023

Ak to má byť tvoje auto na presuny s dieťaťom a máte veľké rodinné Audi, volila by som menšie modely napr. Toyota Yaris, Kia ceed, Hyundai i20

zuzanka.zuzu
15. sep 2023

srala by som značku (ja nie som na značky vo všeobecnosti) ale určite SUV, ten komfort sa nedá porovnať s iným typom auta

onedaynick
15. sep 2023

@patka06 citala si jej prispevok?

patka06
15. sep 2023

@onedaynick čítala, prečo?

onedaynick
15. sep 2023

@patka06 skus este raz

rebrambora
15. sep 2023

Ake trasy jazdievas? Na co presne auto potrebujes?
Nove alebo ojazdene?

aaaa1111
15. sep 2023

Martin Vaculík a SsangYong Korando: Takový poměr cena/výbava už jinde neseženete!, pozri test:

https://www.youtube.com/watch?v=a_1ghiDls5A
muminka27
15. sep 2023

Mame Superb, ale nove stoji viac. Ja by som vzala Kamiq

petulda333
15. sep 2023

Volvo.

nikiki29
15. sep 2023

Trochu málo info na lepšiu radu. Nevieme či chcete len čisto nové alebo môže byť aj zánovné. Ak plánujete druhé dieťa, cestujete na dovolenky autom volila by som combi, zmestí sa aj kočík a batožina. Ak druhé neplánujete, išla by som do SUV. Zo značiek by som išla na istotu - Škoda, VW, Audi, Seat (všetky z jedného spoľahlivého koncernu s dobrou cenovou dostupnosťou dielov). Alebo by som išla do japonských značiek. Tak nám radil náš automechanik.

veselo_neveselo
15. sep 2023

Aj z druhej ruky by som pozerala, Volva, ci Toyoty, Lexus mozno, Subaru.
Nemas moznost ist niekam na autosalon, a pozriet si, poskusat? Niekde sa ti bude zle sediet, budu mat hnusne ciferniky,...
Z novych asi musis pozriet ci sa zmestis do rozpoctu, a podla vybavy co chces (a datumu dodania), mozno fiat, vw, male toyoty mozno. Alebo aj skodovku, preco nie.

anesim
15. sep 2023

Ked budes jazdit vacsinou po meste, a potrebujes viac menej pre seba, vozit dieta, pozerala by som nejaky mensi hybrid. Toyotu, mazdu.
Ak mas kde nabijat, tak cisto elektricke

btus
15. sep 2023

@zuzanka.zuzu suv ak nie je štvokolka, čo je to mesta blbosť nie je dobrý náoad. SUV je zbytočne veľké auto s vyššou spotrebou.

btus
15. sep 2023

Škoda Octávia, superb, Renault Megan, Kia ceed, Opel insignia, Astra, Ford . Značiek je veľa, závisí od výbavy, motora, vašej preferencii. Ťažko sa takto radí. Napr, ak nechodíte na hory, alebo nebývate niekde v kopcoch, štvorkolka je zbytočná, ak budete cestovať len traja stačí vám aj sedan, či liftback, nemusí byť combi, ak chodíte iba po meste a nie veľké vzdialenosti, naftový motor je zbytočný, lebo ten potrebuje dlhé cesty, do mesta benzín alebo elektomotor. Takže doma si spíšte na papier, čo by ste chceli a podľa toho hľadajte auto. Každá automobilka má stránku a na nej všetky potrebné informácie. Pretože , niekto bude spokojný so Škodou Fábia ale niekomu nebude stačiť ani BMW m3 touring competition 🙂

zuzanka.zuzu
15. sep 2023

@btus mne vyhovuje že je veľké a spotrebu neriešime 😉 navyše ja som radu nepýtala

muminka27
16. sep 2023

@btus co mas so Skodou Fabia? Videla si Fabiu IV. generacie? To sa ani neda porovnat s Fabiou I. generacie.. ved stoji 20tis. EUR a vo svojej kategorii je to TOP model ked porovname s I20, ceed a pod.

nepic
16. sep 2023

@autor
Už máte síce väčšie dieťa ale ja keby som mal znova malé deti,tak pre mňa bolo ideálne Citroen Picasso. Ten priestor pri nakladaní a zapínanie dieťaťa do sedačky,ten kufor pri nakladaní kočíka,resp sánky,no lepšie auto som nevidel a nepoznal. Áno veľa ľudí pohŕda touto značkou,ale ja som sa šesť rokov iba vozil,ani raz nebol v servise(aj olej som si menil sám) a doteraz sa na ňom vozí sestra.

btus
16. sep 2023

@muminka27 ja som so Škodou Fabia spokojná. Mali sme 2x. Čiže asi 10 rokov. Ja som to dávala len ako príklad. Dobre, nabudúce napíšem napr. Dáciu Sandero, alebo Renault Clio. Lebo naozaj sa takto ťažko radí, oni sami musia vedieť, čo od auta očakávajú za danú cenu. Ja by som napr. bola spokojná aj s Cliom, alebo Corsou. Vo Fabii sme vozili kočár, psíka ( samojeda, ,čiže nie nejaké malé plemeno), nabalené tam bývalo všetko na lezenie, stanovanie, takže na mňa Fabia super. Nízka spotreba, dobré jazdné vlastnosti, pre nás dostačujúci kufor,

muminka27
16. sep 2023

@btus potom dobre, si sa ma dotkla :D lebo mam objednanu Fabiu v oranzovej farbe, nie je najlacnejsia, caka sa 11 mesiacov, ale ludia to stale beru ako "len Fabia".. ale bude to druhe auticko v rodine

btus
16. sep 2023

@muminka27 u nás bolo jediné auto v rodine 🙂

tamitamitami
17. sep 2023

Peugeot 2008 (ale nové ročníky). Za mňa úplná topka....dobrá spotreba, interiér krásny, je aj dosť priestranné.

simonah73
17. sep 2023

@tamitamitami do budgetu sa jej zmesti aj 3008. My mame 5008 v automate, ta uz je nad jej limit.

tamitamitami
17. sep 2023

@simonah73 Zmestí, mne ale 3008 prišla už veľká (ale to už je o každého preferencii).

simonah73
17. sep 2023

@tamitamitami nepise ake velke auto chce a audiny nie su prave najmensie, tak isto nema problem jazdit aj na velkych autach.