Ake auto za budget 25-27 k
Aké auto si vybrať?
Budem potrebovať nové auto, dieťa mame jedno 3 ročne. Doteraz som jazdila na muzovej Audine keďže mal firemné.. to však odovzdáva.. rozhodnúť sa mám ja .. vase tipy návrhy skúsenosti ???
Superb
Mercedes CLA
my mame 5008 ale ta je trochu nad Tvojim limitom. pochvaluje si ju aj muz, vraj velmi dobre sedi na ceste aj v zakrutach.
Kia sportage 🙂
Ak to má byť tvoje auto na presuny s dieťaťom a máte veľké rodinné Audi, volila by som menšie modely napr. Toyota Yaris, Kia ceed, Hyundai i20
srala by som značku (ja nie som na značky vo všeobecnosti) ale určite SUV, ten komfort sa nedá porovnať s iným typom auta
@patka06 citala si jej prispevok?
@onedaynick čítala, prečo?
@patka06 skus este raz
Ake trasy jazdievas? Na co presne auto potrebujes?
Nove alebo ojazdene?
Martin Vaculík a SsangYong Korando: Takový poměr cena/výbava už jinde neseženete!, pozri test:
Mame Superb, ale nove stoji viac. Ja by som vzala Kamiq
Volvo.
Trochu málo info na lepšiu radu. Nevieme či chcete len čisto nové alebo môže byť aj zánovné. Ak plánujete druhé dieťa, cestujete na dovolenky autom volila by som combi, zmestí sa aj kočík a batožina. Ak druhé neplánujete, išla by som do SUV. Zo značiek by som išla na istotu - Škoda, VW, Audi, Seat (všetky z jedného spoľahlivého koncernu s dobrou cenovou dostupnosťou dielov). Alebo by som išla do japonských značiek. Tak nám radil náš automechanik.
Aj z druhej ruky by som pozerala, Volva, ci Toyoty, Lexus mozno, Subaru.
Nemas moznost ist niekam na autosalon, a pozriet si, poskusat? Niekde sa ti bude zle sediet, budu mat hnusne ciferniky,...
Z novych asi musis pozriet ci sa zmestis do rozpoctu, a podla vybavy co chces (a datumu dodania), mozno fiat, vw, male toyoty mozno. Alebo aj skodovku, preco nie.
Ked budes jazdit vacsinou po meste, a potrebujes viac menej pre seba, vozit dieta, pozerala by som nejaky mensi hybrid. Toyotu, mazdu.
Ak mas kde nabijat, tak cisto elektricke
@zuzanka.zuzu suv ak nie je štvokolka, čo je to mesta blbosť nie je dobrý náoad. SUV je zbytočne veľké auto s vyššou spotrebou.
Škoda Octávia, superb, Renault Megan, Kia ceed, Opel insignia, Astra, Ford . Značiek je veľa, závisí od výbavy, motora, vašej preferencii. Ťažko sa takto radí. Napr, ak nechodíte na hory, alebo nebývate niekde v kopcoch, štvorkolka je zbytočná, ak budete cestovať len traja stačí vám aj sedan, či liftback, nemusí byť combi, ak chodíte iba po meste a nie veľké vzdialenosti, naftový motor je zbytočný, lebo ten potrebuje dlhé cesty, do mesta benzín alebo elektomotor. Takže doma si spíšte na papier, čo by ste chceli a podľa toho hľadajte auto. Každá automobilka má stránku a na nej všetky potrebné informácie. Pretože , niekto bude spokojný so Škodou Fábia ale niekomu nebude stačiť ani BMW m3 touring competition 🙂
@btus mne vyhovuje že je veľké a spotrebu neriešime 😉 navyše ja som radu nepýtala
@autor
Už máte síce väčšie dieťa ale ja keby som mal znova malé deti,tak pre mňa bolo ideálne Citroen Picasso. Ten priestor pri nakladaní a zapínanie dieťaťa do sedačky,ten kufor pri nakladaní kočíka,resp sánky,no lepšie auto som nevidel a nepoznal. Áno veľa ľudí pohŕda touto značkou,ale ja som sa šesť rokov iba vozil,ani raz nebol v servise(aj olej som si menil sám) a doteraz sa na ňom vozí sestra.
@muminka27 ja som so Škodou Fabia spokojná. Mali sme 2x. Čiže asi 10 rokov. Ja som to dávala len ako príklad. Dobre, nabudúce napíšem napr. Dáciu Sandero, alebo Renault Clio. Lebo naozaj sa takto ťažko radí, oni sami musia vedieť, čo od auta očakávajú za danú cenu. Ja by som napr. bola spokojná aj s Cliom, alebo Corsou. Vo Fabii sme vozili kočár, psíka ( samojeda, ,čiže nie nejaké malé plemeno), nabalené tam bývalo všetko na lezenie, stanovanie, takže na mňa Fabia super. Nízka spotreba, dobré jazdné vlastnosti, pre nás dostačujúci kufor,
Peugeot 2008 (ale nové ročníky). Za mňa úplná topka....dobrá spotreba, interiér krásny, je aj dosť priestranné.
@tamitamitami do budgetu sa jej zmesti aj 3008. My mame 5008 v automate, ta uz je nad jej limit.
@simonah73 Zmestí, mne ale 3008 prišla už veľká (ale to už je o každého preferencii).
@tamitamitami nepise ake velke auto chce a audiny nie su prave najmensie, tak isto nema problem jazdit aj na velkych autach.
Ja by som išla do superba novsieho alebo pasatta. My máme superb a mne sa na ňom neskutočne dobre jazdí a je veľké čo pri dieťaťi je len plus 😊