Ahojte možno mi budete vedieť poradiť, chcem sterilizovať fľaše pre bábätko v umývačke, je tam teplota max 70C. Dokáže takáto teplote bezpečné zabiť všetky virusy a baktérie?
@123andy123 ja si matne spomínam, že spočiatku som dávala fľaše normálne vyvárať. ale neviem koľko, možno dva mesiace... potom som to už hádzala do umývačky riadu.. prežili sme 🙂
Ja som fľaše dala do myčky len raz a vôbec mi ich neumylo, neviem prečo, tak radšej som ich umývala ručne a vyvárala v hrnci.
@123andy123 nie.
.
Zabijaju sa patogeny pri bode varu, co je 100 stupnov po dobu minimalne 15 minut.
ano malo by to vsetko znicit ak si si nie ista, tak flase vyvar v hrnci ako sa to robilo volakedy 🙂
70 je ok.. raz mesacne zapiname aj ohrev vody na 70 stupnov kvoli dezinfekcii... mame tam takuto moznost,tak si myslim, ze to staci
@viestta áno, presne. si mi pripomenula... vždy pred chystaním mliečka som ju prepláchla čerstvo prevarenou vodou z kanvice 🙂 bože, to už bolo dávno 🙂
@123andy123 stara známa klasika. Vyvarit v hrnci
The World Health Organization (WHO) notes that bacteria are rapidly killed at temperatures above 65°C.
No plastové napr by som do umývačky ani veľmi nedavala. Rovnako tu fľašu umyjem ručne a prepláchneme vriacou vodou, s dudlami som dala vyvarit keď bolo.treba. Mne z umývačky teda prekáža to lestidlo, chemikálie, neverím ze to na 100% oplachne ten stroj aj z vnútra...
@marseillefan pýtala sa na vírusy nie na baktérie
@jankapepe pýtala sa aj na baktérie 🙂
Normálne som fľaše stále umyla a potom som obarila vriacou vodou z konvice pred každým použitím zo začiatku.....a sem tam som povarila v hrnci možno 10-15minut.....tak isto cumle...
@123andy123 Ak mas zdrave, silne babatko, nesnaz sa zabit vsetky virusy a bakterie a drzat ho v sterilite. Potrebuje prichadzat do styku s virusmi. Nielenze si tym buduje imunitu ale tiez ma lepsie sance ze nebude trpiet alergiu, astmou, ekzemami. Prilisna cistota nie je zdrava.
@123andy123 áno dokáže .. 70°C je desinfekcne prostredie