Aká stredná škola je pre mamičku na materskej najlepšia?

mamickazuzanka
9. apr 2014

Ahojte, prosím poradte mi. Hľadám si strednú školu v Bratislave na diaľkové, večerné alebo externé štúdium. Mám dokončený prvý ročník takže by som chcela ísť asi od druhého. Existuje aj 2 ročné štúdium? Ďakujem za rady 🙂

sarinka123
9. apr 2014

Pozri diaľkové studium napr. zdravotny asistent a potom na VS osetrovatelstvo.
Pozerala som si tiez diaľkové, cez Google si vyhladaj.

grettka
9. apr 2014

V prvom rade, nechcem brat iluzie, ale do druheho rocnika ta asi tazko zoberu, najma ked to bude iny typ skoly, nez uz mas. Nepises v akom odbore si studium predstavujes.
Dalsia vec, chces maturitu, ci len vyucny list?
Viem, ze napriklad obchodne akademie robia dialkove studium.
Ak mas vela prachov tak chod na neslavnu Kremnicku, to je gymnazium

mamickazuzanka
autor
9. apr 2014

Študovala som marketing. Myslím, že skúšky by so spravila. Možno by som išla aj na niečo iné samozrejme to by som išla do prvého. Nie je to o ilúziách ale o cieľoch. Chcem maturitu. Po matersekej aj nastúpiť do práce popri škole. Určite nie so jediná a nemôže to byť problém podľa mňa.

grettka
10. apr 2014

Ak chces maturitu, tak to za dva roky asi nepojde. Jedina urcite nie si, kamoska si robila dialkovo strednu skolu popri detati.
Trosku som posurfovala, no az tak vela moznosti nie je.
Skus sa informovat napriklad tu: http://oanba.edupage.org/text10/ studium je sice styri roky, ale vyucovanie mas raz do tyzdna. Su aj sukromne skoly, co som spominala, napriklad Kremnicka (aj gymnazium, aj OA), alebo AMOS, ale tam dost platis.
Mne sa ta OA zda dost prakticka pre zivot, teda ak by ta to v tejto oblasti bavilo, kedze si studovala marketing.
Drzim palce

majuska1308
10. apr 2014

A nerozmislala si nad individualon studiu???

majuska1308
10. apr 2014

Ja mam tiez dieta a popri nom studujem a uz vlasne teraz maturujem nieje to lahke ale da sa to zvladnut

atomica87
10. apr 2014

@majuska1308 ak ta vezmu kamkolvek, mas pravo poziadat o individualne studium...chodila by si raz za cas na preskusanie. Ja to sice nemam prezite na strednej vlastnej kozi, ale mama uvi na strednej a viem ze bezne maju jednu dve baby v rocniku na individualnom. Ja som studovala posledny kok vysky s malym, tiez som malaschvaleny Iindividualny na dennom a pohoda....

mamickazuzanka
autor
10. apr 2014

@atomica87 takže ne ktorejkoľvek škole existuje individualne štúdium?

mamickazuzanka
autor
10. apr 2014

@grettka Ďakujem pozriem si stránku. Rozmýšlala som nad AMOS ale jeden školský rok skoro 800 eur tak som si povedala, že skúsim niečo ešte pohľadať. Ešte rozmýšlam nad Račianskou tam je štúdium zadarmo. Skúsim ešte popozerať

atomica87
10. apr 2014

@mamickazuzanka na kazdej strednej to funguje. Staci on poziadat, a musia ti ho schvalit. Ja by som si vybrala najskor skolu, a potom riesila individualny plan s vedenim skoly. O individualnom rozhoduje riaditel skoly a ty mas pravo poziadat on. Kludne sa moze vratit aj na svoju strednu a poziadat on...mozno ta vezmu aj rovno do druhaku. Vsetko je to o komunikacii.

grettka
10. apr 2014

jj, to je sialena suma. Na Racianskej je to bezplatne, ale neviem, ci otvaraju kazdy rok. Skus pozriet aj tu Nevadzovu, ta skola ma dobre meno.

atomica87
10. apr 2014

Aby sme sa povhopili, schvalit ti ho nemusia, ale musia prijat tvoju ziadost v odovodnenej situacii. Kukni si zakon o vzdelavani.

marse
10. apr 2014

@mamickazuzanka na AMOS som chodila , ale na ten 1stupen vysokoskolskeho studia

ja som strednu teda posledne dva roky studovala individualne na Pedagogickej a socialnej akademii, koli babu, nerobili mi ziadny problem. a pokial viem t ariaditelka co mi pomahala je tam doteraz. 😉

dendy1
10. apr 2014

http://www.ipgymnazium.sk/?IDe=35454 toto máš 2 ročné štúdium.

grettka
10. apr 2014

Kremnicka je draha, tam je skolne 600 eur na skolsky rok

dominka11
10. apr 2014

ipgymnazium pozri - tam je aj obchodna, hotelovka...ale kedze mas iba jeden rok spraveny na 2rocne ta nezoberu, lebo dokopy musis mat 4roky strednej...skus napisat, tam by si sa mala dohodnut.

mamickazuzanka
autor
10. apr 2014

dakujem všetkým idem to popozerať 🙂