Aká kombinácia kuchyne je naj z praktického hľadiska?

sandyka000
30. nov 2015

Chceme si dať prerobiť kuchyňu na mieru a hľadáme inšpirácie na nete... čo sa k čomu hodí, aký materiál použiť a iné. čítam rôzne blogy a pozerám eshopy. sťahujem obrázky rôzneho nábytku a kuchynských liniek a radím sa s kde kým :D sestra si dala vyrobiť cez sramokuchyne.sk a keď som kukala na ich hotové práce pre nejakú inšpiráciu, tak ma ich zaujalo niekoľko. Aký máte názor na lesklé povrchy? Či radšej drevo alebo biela kuchyňa? 20 rokov sme v rodičovskom dome mali drevené skrinky a bielu stenu k tomu a nepáči sa mi to. teraz máme niečo podobné staršieho typu, keďže sme v neprerobenom babkinom dome. čo radíte, aká kombinácia je naj z praktického aj estetického hľadiska?

slnecnica174
30. nov 2015

Dolezite je prisposobit farbu kuchyne tak, aby harmonizovala s celym bytom. Ja mam doma bielu kuchynu, ale nie lesklu s podlhovastymi uchytkami (ako na druhom obrazku) Dosku mam tmavu, mramorovu. Som s kuchynou celkovo velmi spokojna. Vobec nie je pravda, ze ked je biela, ze sa nejako extra spini a to v nej varim kazdy den🙂 S lesklymi kuchynami nemam skusenost, ale bala by som sa, ze dvierka by boli hned zacapkane😉

lusyke
30. nov 2015

V praci som sa venovala interierovemu dizajnu a vo firme sme robili aj kuchyne. Vsetko ma svoje pre aj proti a zalezi od toho co vlastne chces, kazdemu vyhovuje nieco ine. Ak ides robit linku na mieru tak odporucam navstivit priamo firmu u ktorej si chces tu linku dat spravit a poradit sa priamo tam. Povedat svoje poziadavky a predstavy a oni ti tam velmi radi poradia. Neznamena ze ked tam prides tak hned aj objednas. Porozpravate sa, poradia ti a popripade spravia cenovu ponuku, ukazu ti materialy vo vzorkovnikoch tak si ich budes moct aj chytit. Budes mat cas na rozmyslenie. Podstatna je pracovna doska, aj tam mas vela moznosti z coho moze byt a hlavne v akej farbe a texture...ak vela varis tak je lepsia taka na ktorej nebude vidno kazdu spinku a smuhu. Momentalne som na rodicovskej a robievam len vizualizacie z domu ale posledne kuchyne co som vizualicovala boli biele matne v tom duchu ako je tvoja posledna fotka, no mne to pripada az prilis chladne a urcite by som to kombinovala aspon trosku s drevom alebo nejakou teplou farbou, pripadne nejakym vzorom v zastene...moznosti mas vela aj tam (mozajkove kachlicky, drevo, fototapeta za sklom). Mne osobne sa najviac paci c.1. Ked budeme robit kuchynu tak chcem nieco take ale bielu matnu, nie lesklu. V jednoduchosti je krasa a praktickost.

zuz02
30. nov 2015

Suhlasim s lusyke. Aj mne sa najviac paci ta prva. Tie ostatne s vyraznymi farbami nie su pre mna. Pri tych farbach by som bola agresivna. Urcite som za hladky povrch, ktory sa da lahko cistit (mam 3 deti do 8 rokov), co je pre mna najdolezitejsie. Ja mam hladku drevenu s lakovanym povrchom a nelutujem. Lahko sa cisti. Svokra ma lesklu vanilkovu kuchynu a tiez v pohode. Ono je to skor o udrzbe. Spinu ja osobne zbadam vsade. Aj u seba aj u svokrinej lesklej kuchyne. Dolezita pre mna je lahka udrzba. No a mysli aj na zastenu. Hlavne v oblasti, kde varis. Ja mam zastenu z toho isteho matetialu co prac.doska a som spokojna, staci, ked ju pretriem jarovou vodou. Ziadna komplikovana udrzba. Sestra ma rocnu kuchynu s obkladom a dost ju stve, ze ma spary v mieste varenia zanesene od masti a pod. Nejde jej to lahko vycistit.

3kvietok3
15. jan 2017
Používateľ 3kvietok3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 3kvietok3.

Ahojte, toez budeme v najblizsej dobe prerabat kuchynu, aby sme do leta mali uz konecne vsetko tip top pekne doma 🙂 mna by zaujmali nejake indpiracie na svetle kuchyne, pripadne vase tipy a info, ci su v pohode, alebo radsej hnede klasiky?

julinka29
19. jan 2017
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

@3kvietok3
Cauko, my máme takúto kuchyňu. Mne osobne sa veľmi páčia prírodné farby, takže voľba bola jasná, že budememať takúto hnedú kuchyňu 🙂 robila nam ju firma bmv kuchyne, a som veľmi rada, že mi vytvorili aj ostrovčeka všetko celkovo čo som chcela podľa mojich požiadaviek.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anitta98
24. sep 2018

Ahojte 🙂 Chcela by som taktiež vedieť názor, aká farebná kombinácia je najlepšia na udržiavanie? S akým materiálom máte najlepšie skúsenosti? Situácia je taká, že prerábať kuchyňu sme chceli ešte pred pôrodom ale nestihli sme a preto by sme v čom najkratšom čase chceli začať (ak to teda zase niečo neprekazí). Bude to ťažké ale musíme to spraviť, lebo v tejto hroznej kuchyni sa nedá existovať😕😕 Ďakujem vopred za všetky odpovede🙂

san_dra11
26. sep 2018

@anitta98 podla mojho nazoru je najkrajsia kuchyna biela leskla v kombinacii s bledou hnedou (imitacia nejakeho dreva). Ale kazdej zene sa paci ina a preto si musis popozerat na internete nejake kuchyne, aby si bola inspirovana a aby si si vedela vybrat 🙂 😉

anitta98
22. okt 2018

@san_dra11 hej, to máš pravdu. Aj mne sa veľmi páči tá kombinácia ale potom tá biela sa často nešpiní? Ako je to s údržbou? Jednu som si na internete vyhliadla ale vôbec neviem, kto by mi takú vyrobil. Ty máš z kade kuchyňu? Robili ti ju na mieru alebo s veľkoobchodu?

kathhii
22. okt 2018

Ahoj, ja mám kuchyňa naspodu- sivé drevo, dosku mám čiernu žulovú a vrchné skrinky mám biele pololesklé- vo vnútri sú sivé tak ako na spodnej linke.
Spodné skrinky- na nich nie je skoro vobec vidno špinu, ani prach, ani capky
Doska- na nej vidno všetko :D aj capky s mastných rúk...ale ľahko sa umýva, a krájam na tom normálne, a nebojím sa to nechať aj pokvapkané od rajčiny,cvikle či pomaranča.. A horúci hrniec, alebo z rúry keď vyložim plech tak nemusím hľadať podložky- znesie to vśetko.
Čo sa týka vrchných pololesklých dvierok- tam je to horšie- vidno na tom capky, akože nie moc, ale trochu to vidno, keď sa na to zameriaš a hľadáš to. Len my máme ten systém bez uchytiek, takže musíś capkať po dvierkach. Ale sme naučený capkať len po rohoch, a tak to nie je moc vidno...
No ale na tej lesklej to bude vidno asi viac / pokiaľ si dáš ešte bielu tak OK, ale na nejakej čiernej sa zjašíš.../

kathhii
22. okt 2018

A úplne najlepšia farba nábytku, je podľa mňa sivá- máme doma a tak nevidím vobec prach... Aj to zabudnem koľkorazy utrieť... :D

anitta98
22. okt 2018

@kathhii ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď 🙂 A tú sivú máš takú tmavú alebo takú bledučkú? Mohla by si mi prosím ťa pridať nejakú fotku? Rada by som ju videla aspoň na obrázku, aby som si ju vedela predstaviť 😉

kathhii
22. okt 2018

Taký sivú, asi ako keď necháš normálne drevo nenatreté vonku. Možno jemne tmavšie.
Skúsim odfotit.

kathhii
22. okt 2018

Musím to odfotiť cez deň, teraz to skresľuje farby, potom to tu pridám.

san_dra11
25. okt 2018

@anitta98 vobec nie je na nej vsetko vidiet. Samozrejme, pokial mas spinave ruky a chytis ju, tak ju budes mat spinavu ale to plati pre kazdy jeden odtien. Treba sa spravat ku kuchyni tak, aby nebola stale spinava. Ja bielu lesklu mam a mozem povedat, ze to je uplne super. Mne moja kuchyna velmi vyhovuje a citim sa v nej uzasne😉🙂 Ja som si kuchynu vybrala v Albero nabytku, kedze na mieru som nechcela, lebo tie su o dost drahsie. U nich som presne taku moju vysnivanu nasla a este aj cenovo bola prijatelna🙂 A aku mas vyhliadnutu? Mas stiahnuty obrazok? Pridaj mi ho sem, aby som videla, aky mas vkus😉

anitta98
21. nov 2018

@kathhii budem rada, keď mi ju odfotíš a pošleš. Počkám si na fotky, nerobí mi to problém 🙂

anitta98
21. nov 2018

@san_dra11 to mi je jasné, že keď sa o ňu nebudem starať, tak bude stále vyzerať škaredo! Ale predsa len niektoré materiály sú ľahšie na údržbu a niektoré ťažšie, v tom si nemôžme klamať! A u nich predávajú akú značku? Som nevedela, že tam majú aj kuchynské linky😲😇 Moja vysnívaná je nejaká takáto😉🙂 A ty máš akú? Môžeš mi poslať fotku a taktiež by si mi mohla napísať cenu, ak ti to nebude prekážať 🙂

ada309
21. nov 2018

ja mám tiež bielu pololesklu,nie úplne lesku ani nie úplne matný (biela perlička) a som spokojná.. i keď z času na čas to pretret určite treba .. obývaciu stenu mám biely vysoký lesk a pravdupovediac,vkusne to lestim .. hoci su to len tri police ,ale bezuchytkove a tým pádom stále docapkane ...
ak vysoký lesk v kuchyni,tak určite aspon s uchytkami odporucam

anitta98
21. nov 2018

@ada309 ďakujem ti veľmi pekne za reakciu. Úchytky v kuchyni isto chcem, lebo tie sú tam potrebné. A tebe robil niekto kuchyňu na mieru alebo si si ju objednávala v nejakom obchode?

ada309
21. nov 2018

@anitta98 mne kuchyňu robil manžel 😉 je stolár a venuje sa výrobe nábytku ..

anitta98
21. nov 2018

@ada309 jááj, tak ty si to mala super🙂😉 No uvidím, čo vymyslíme my a kde zoženieme takú, akú som si vysnívala🙂

san_dra11
29. nov 2018

@anitta98 oni maju kuchyne od Nolte a Dankuchen. A jasne maju, ved pozri ich webovu stranku, tam maju nejake aj vyfotene. Neprekaza mi to ale momentalne som u doktorky, tak ti sem az zajtra hodim fotku a aj cenu ti pozriem na fakture, dobre? Bude ti to stacit?

kathhii
30. nov 2018

Snažila som sa odfotiť, ale akési je to rozmazané. Aj farby sú skreslené, dolné skrinky sú sivé a podlaha je béźová. Ospravedlňujem sa za pracovny neporiadok, nechcelo sa mi to koli fotke upratovať.

anitta98
6. dec 2018

@san_dra11 ich stránku som už prelustrovala, keďže ma to napadlo, či tam náhodou nejaké fotky nemajú a mali🙂🙂 No pozerám, že si ešte nestihla spraviť fotku, čo? Ale kľudne, máš čas, len aby si na mňa nezabudla🙂
@kathhii jéééj, veľmi peknú máš😉🙂 A ten neporiadok mi vôbec nevadí, za to sa nemusíš ospravedlňovať🙂

san_dra11
14. dec 2018

@anitta98 a aj sa ti nejaka pacila? Och, ja som na to este vobec nemala cas a aj som pozabudla, prepac:-/

anitta98
21. jan 2019

@san_dra11 áno, viacej sa mi ich tam páčilo a keďže som si cez víkend všimla, že do 27.1. majú na kuchyne dankuchen aj 50% zľavu, tak zajtra tam plánujeme s manželom vybehnúť a snáď už aj nejakú objednáme, keďže by sme ju mali o polovicu lacnejšiu. Takúto akciu si nemôžme nechať újsť🙂🙂

wikiwiki
11. feb 2019

Ahoj @anitta98 🙂 .. Chcela som sa spýtať, či ste vybrali nejakú kuchynskú linku a či ste mali na ňu aj tú spomínanú zľavu?.. Za odpoveď ďakujem😉

anitta98
19. feb 2019

@wikiwiki ahoj🙂 Áno, vybrali sme a aj sme mali zľavu. Veď práve preto sme to tak urýchlili aby sme ju stihli a podarilo sa😉 Už teraz na ňu len čakáme, kedy nám ju prídu namontovať. Prečo sa pýtaš? Tiež rozmýšľaš nad kuchyňou od nich?

wikiwiki
19. mar 2019

To je super @anitta98🙂 .. A máš aj nejakú fotku, že akú ste si vybrali?.. A koľko budete čakať?.. Koľko trvá výroba?... Vieš čo nejako v lete by som chcela kuchyňu meniť a preto sa informujem.. My teraz momentálne máme len takú starú, lebo peňiažky na novú neboli ale v lete by som to chcela zmeniť.. Už sme na ňu nasporili🙂😀

san_dra11
20. mar 2019

@anitta98 a vidim, ze ste si ju ani nenechali ujst🙂😀 Tesim sa na fotku😉