Chceme si dať prerobiť kuchyňu na mieru a hľadáme inšpirácie na nete... čo sa k čomu hodí, aký materiál použiť a iné. čítam rôzne blogy a pozerám eshopy. sťahujem obrázky rôzneho nábytku a kuchynských liniek a radím sa s kde kým :D sestra si dala vyrobiť cez sramokuchyne.sk a keď som kukala na ich hotové práce pre nejakú inšpiráciu, tak ma ich zaujalo niekoľko. Aký máte názor na lesklé povrchy? Či radšej drevo alebo biela kuchyňa? 20 rokov sme v rodičovskom dome mali drevené skrinky a bielu stenu k tomu a nepáči sa mi to. teraz máme niečo podobné staršieho typu, keďže sme v neprerobenom babkinom dome. čo radíte, aká kombinácia je naj z praktického aj estetického hľadiska?
V praci som sa venovala interierovemu dizajnu a vo firme sme robili aj kuchyne. Vsetko ma svoje pre aj proti a zalezi od toho co vlastne chces, kazdemu vyhovuje nieco ine. Ak ides robit linku na mieru tak odporucam navstivit priamo firmu u ktorej si chces tu linku dat spravit a poradit sa priamo tam. Povedat svoje poziadavky a predstavy a oni ti tam velmi radi poradia. Neznamena ze ked tam prides tak hned aj objednas. Porozpravate sa, poradia ti a popripade spravia cenovu ponuku, ukazu ti materialy vo vzorkovnikoch tak si ich budes moct aj chytit. Budes mat cas na rozmyslenie. Podstatna je pracovna doska, aj tam mas vela moznosti z coho moze byt a hlavne v akej farbe a texture...ak vela varis tak je lepsia taka na ktorej nebude vidno kazdu spinku a smuhu. Momentalne som na rodicovskej a robievam len vizualizacie z domu ale posledne kuchyne co som vizualicovala boli biele matne v tom duchu ako je tvoja posledna fotka, no mne to pripada az prilis chladne a urcite by som to kombinovala aspon trosku s drevom alebo nejakou teplou farbou, pripadne nejakym vzorom v zastene...moznosti mas vela aj tam (mozajkove kachlicky, drevo, fototapeta za sklom). Mne osobne sa najviac paci c.1. Ked budeme robit kuchynu tak chcem nieco take ale bielu matnu, nie lesklu. V jednoduchosti je krasa a praktickost.
Suhlasim s lusyke. Aj mne sa najviac paci ta prva. Tie ostatne s vyraznymi farbami nie su pre mna. Pri tych farbach by som bola agresivna. Urcite som za hladky povrch, ktory sa da lahko cistit (mam 3 deti do 8 rokov), co je pre mna najdolezitejsie. Ja mam hladku drevenu s lakovanym povrchom a nelutujem. Lahko sa cisti. Svokra ma lesklu vanilkovu kuchynu a tiez v pohode. Ono je to skor o udrzbe. Spinu ja osobne zbadam vsade. Aj u seba aj u svokrinej lesklej kuchyne. Dolezita pre mna je lahka udrzba. No a mysli aj na zastenu. Hlavne v oblasti, kde varis. Ja mam zastenu z toho isteho matetialu co prac.doska a som spokojna, staci, ked ju pretriem jarovou vodou. Ziadna komplikovana udrzba. Sestra ma rocnu kuchynu s obkladom a dost ju stve, ze ma spary v mieste varenia zanesene od masti a pod. Nejde jej to lahko vycistit.
Ahojte, toez budeme v najblizsej dobe prerabat kuchynu, aby sme do leta mali uz konecne vsetko tip top pekne doma 🙂 mna by zaujmali nejake indpiracie na svetle kuchyne, pripadne vase tipy a info, ci su v pohode, alebo radsej hnede klasiky?
@3kvietok3
Cauko, my máme takúto kuchyňu. Mne osobne sa veľmi páčia prírodné farby, takže voľba bola jasná, že budememať takúto hnedú kuchyňu 🙂 robila nam ju firma bmv kuchyne, a som veľmi rada, že mi vytvorili aj ostrovčeka všetko celkovo čo som chcela podľa mojich požiadaviek.
Ahojte 🙂 Chcela by som taktiež vedieť názor, aká farebná kombinácia je najlepšia na udržiavanie? S akým materiálom máte najlepšie skúsenosti? Situácia je taká, že prerábať kuchyňu sme chceli ešte pred pôrodom ale nestihli sme a preto by sme v čom najkratšom čase chceli začať (ak to teda zase niečo neprekazí). Bude to ťažké ale musíme to spraviť, lebo v tejto hroznej kuchyni sa nedá existovať😕😕 Ďakujem vopred za všetky odpovede🙂
Ahoj, ja mám kuchyňa naspodu- sivé drevo, dosku mám čiernu žulovú a vrchné skrinky mám biele pololesklé- vo vnútri sú sivé tak ako na spodnej linke.
Spodné skrinky- na nich nie je skoro vobec vidno špinu, ani prach, ani capky
Doska- na nej vidno všetko :D aj capky s mastných rúk...ale ľahko sa umýva, a krájam na tom normálne, a nebojím sa to nechať aj pokvapkané od rajčiny,cvikle či pomaranča.. A horúci hrniec, alebo z rúry keď vyložim plech tak nemusím hľadať podložky- znesie to vśetko.
Čo sa týka vrchných pololesklých dvierok- tam je to horšie- vidno na tom capky, akože nie moc, ale trochu to vidno, keď sa na to zameriaš a hľadáš to. Len my máme ten systém bez uchytiek, takže musíś capkať po dvierkach. Ale sme naučený capkať len po rohoch, a tak to nie je moc vidno...
No ale na tej lesklej to bude vidno asi viac / pokiaľ si dáš ešte bielu tak OK, ale na nejakej čiernej sa zjašíš.../
A úplne najlepšia farba nábytku, je podľa mňa sivá- máme doma a tak nevidím vobec prach... Aj to zabudnem koľkorazy utrieť... :D
Taký sivú, asi ako keď necháš normálne drevo nenatreté vonku. Možno jemne tmavšie.
Skúsim odfotit.
Musím to odfotiť cez deň, teraz to skresľuje farby, potom to tu pridám.
@anitta98 vobec nie je na nej vsetko vidiet. Samozrejme, pokial mas spinave ruky a chytis ju, tak ju budes mat spinavu ale to plati pre kazdy jeden odtien. Treba sa spravat ku kuchyni tak, aby nebola stale spinava. Ja bielu lesklu mam a mozem povedat, ze to je uplne super. Mne moja kuchyna velmi vyhovuje a citim sa v nej uzasne😉🙂 Ja som si kuchynu vybrala v Albero nabytku, kedze na mieru som nechcela, lebo tie su o dost drahsie. U nich som presne taku moju vysnivanu nasla a este aj cenovo bola prijatelna🙂 A aku mas vyhliadnutu? Mas stiahnuty obrazok? Pridaj mi ho sem, aby som videla, aky mas vkus😉
@san_dra11 to mi je jasné, že keď sa o ňu nebudem starať, tak bude stále vyzerať škaredo! Ale predsa len niektoré materiály sú ľahšie na údržbu a niektoré ťažšie, v tom si nemôžme klamať! A u nich predávajú akú značku? Som nevedela, že tam majú aj kuchynské linky😲😇 Moja vysnívaná je nejaká takáto😉🙂 A ty máš akú? Môžeš mi poslať fotku a taktiež by si mi mohla napísať cenu, ak ti to nebude prekážať 🙂
ja mám tiež bielu pololesklu,nie úplne lesku ani nie úplne matný (biela perlička) a som spokojná.. i keď z času na čas to pretret určite treba .. obývaciu stenu mám biely vysoký lesk a pravdupovediac,vkusne to lestim .. hoci su to len tri police ,ale bezuchytkove a tým pádom stále docapkane ...
ak vysoký lesk v kuchyni,tak určite aspon s uchytkami odporucam
@san_dra11 ich stránku som už prelustrovala, keďže ma to napadlo, či tam náhodou nejaké fotky nemajú a mali🙂🙂 No pozerám, že si ešte nestihla spraviť fotku, čo? Ale kľudne, máš čas, len aby si na mňa nezabudla🙂
@kathhii jéééj, veľmi peknú máš😉🙂 A ten neporiadok mi vôbec nevadí, za to sa nemusíš ospravedlňovať🙂
@san_dra11 áno, viacej sa mi ich tam páčilo a keďže som si cez víkend všimla, že do 27.1. majú na kuchyne dankuchen aj 50% zľavu, tak zajtra tam plánujeme s manželom vybehnúť a snáď už aj nejakú objednáme, keďže by sme ju mali o polovicu lacnejšiu. Takúto akciu si nemôžme nechať újsť🙂🙂
To je super @anitta98🙂 .. A máš aj nejakú fotku, že akú ste si vybrali?.. A koľko budete čakať?.. Koľko trvá výroba?... Vieš čo nejako v lete by som chcela kuchyňu meniť a preto sa informujem.. My teraz momentálne máme len takú starú, lebo peňiažky na novú neboli ale v lete by som to chcela zmeniť.. Už sme na ňu nasporili🙂😀
Dolezite je prisposobit farbu kuchyne tak, aby harmonizovala s celym bytom. Ja mam doma bielu kuchynu, ale nie lesklu s podlhovastymi uchytkami (ako na druhom obrazku) Dosku mam tmavu, mramorovu. Som s kuchynou celkovo velmi spokojna. Vobec nie je pravda, ze ked je biela, ze sa nejako extra spini a to v nej varim kazdy den🙂 S lesklymi kuchynami nemam skusenost, ale bala by som sa, ze dvierka by boli hned zacapkane😉