Aká je vaša najstaršia spomienka z detstva?

8. dec 2022

A z akého veku? Ja si pamätám triedu v škôlke, keď som mala 3 roky, ale z obdobia do 3 rokov nič.

kittykat22
8. dec 2022

tiez skolku. Pamatam si stenu kde boli pastelky a papiere - pri okne. Pamatam si, ze tam bola v jednej casti kuchynka 🙂 v ktorej sme sa moc nehrali. Ale velmi dobre a ostre spomienky mam az na prvy rocnik ZS.

jjanulienka
8. dec 2022

Tiež škôlku, ako som dala spoluziacke cukrík a ona ako behala jej zabehol a učiteľka ju chytila za nohy dole hlavou😅🤦‍♀️

zitaje
8. dec 2022

Ja som od dvoch do troch rokov chodila do jasličiek. Moja najstaršia spomienka je, ako idem s mamou z jaslí domov, začalo strašne liať a schovali sme sa pod striešku / bránu .

januska12323
8. dec 2022

Cestu od plota škôlky dovnútra lebo bola lemovaná kríkmi a bála som sa toho krika dotknúť. Predškolské vystúpenie a miesto kde sme spali. Čiže okolo 5 rokov a potom až niečo v 3. triede.

123andy123
8. dec 2022

Ja si pamatam ako som so sestrou a ostatnymi detmi behali po dedine a jedna babka sa ma pytala kolko mam rokov a ja som na prstoch ukazala tri. Mam aj vela spomienok na skolku

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
123andy123
8. dec 2022

Este si spominam ako som sedela v bugine a mama ma vozila po dedine.to som mohla mat cez 2 roky

dominikamacakova
8. dec 2022

Ako sme prišli s otcom pre mamu do pôrodnice a mala bábo v bielej perinke (môjho brata) Mala som 2,5roka

diewcatqoo
8. dec 2022

Mam velmi vela spomienok z detstva. Netusim, kolko som mala rokov, ale pamatam si, ze som sedela na dvore na nocniku a ze ma strasne bolelo brucho - to je asi najstarsia spomienka. Potom si spominam, ze blizko domu, kde sme byvali, bola skareda havaria, pamatam si blikajuce sanitky. Mama mi vravela, ze som mohla mat vtedy tak cca 3 roky. Pamatam si, ako mama odchadzala do porodnice, aj ako brata doniesli domov - vtedy som mala 4 roky. Odvtedy mam pomerne jasne spomienky. Zo skolky mam velmi vela spomienok, aj zo skoly. Viem presne, co som mala oblecene prvy den v skole, aj zasadaci poriadok si pamatam....
Ale ked sa ma ludia opytaju, co som robila vcera, tak netusim :D

hilda08
8. dec 2022

Ja si z obdobia pred 3 rokmi pamätám len ked otec havaroval a volali nam z nemocnice, doteraz mam pred ocami ako mama drzala to oranžové sluchatko a plakala, potom prvy den v škole aka som bola uzasnuta aku mame peknú pani ucitelku

mariet24
8. dec 2022

Pamätám si miestnosť celú zelenú okachlickovanu... Mamina vraví že ako dvojročná som bola sama v nemocnici, vyberali mi mandle, možno to je ono...

deedol
8. dec 2022

ako mi spoluziak v skolke spieval michaela jacksona, aby som neplakala za rodicmi 🙂 tipujem to na 4r

cacianka
8. dec 2022

Spomínam si zopár utrzkov z detstva,
- pieskovisko v škôlke ;, aby som spala poobede v škôlke, zviazali mi cez oči pančuchy ; zomrel dedko a keď sme prišli, tak som volala hlaj ladijko lebo dedko zvykol so mnou tancovať ale nevedela som a nechápala úmrtie ; cestovali sme na liečenie a museli prespať na stanici,lebo zavialo trať v Tatrách ;
bola som v nemocnici na izbe so zenami a tety som volala podľa vzoru na nočných košeliach ( teta kvietková, teta bodkovaná), a ešte jedna - plakala som v postieľke, rodičia nevedeli že som sa už zobudila, boli vonku, a nemal má kto vybrať tak som sa pocikala.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittykat22
8. dec 2022

@jane89 jezisi kriste

babababka
8. dec 2022

Mala som 2 roky a pamätám sa na dédiku-prababku.Ako ležíme na diváni a ona mi číta rozprávky.Cítim jej telo,vôňu jej zástery a ako mi bolo pri nej dobre,tak jemnúčko... .Ďalšia spomienka,jej pohreb.Videla som cez okno čierne kone a čierny koč.Mala som skoro 3 roky.

fotoarch
8. dec 2022

jasle - 2 roky - take dlhsie fotookamihu --teplomer v zadku pri prichode , placuce babatka v postielkach , ktore si nik cez obedny spanok nevsimal , my starsi - 2 roky sme spali v takom kovovolatkovom lehatku ( mali ste to mozno aj doma ) ....

jeanne14
8. dec 2022

Najstaršia myslím s dedom, okolo 3-3,5r som mala. Keď som stála pri okne a mával mi z dvora 😊 toto sa mi prehráva veľmi často.

viestta
8. dec 2022

Pamatam si jeden vylet na cucoriedky. Mala som asi dva a pol roka, spala som v Helpe v telocvicni v spacaku. Velky zazitok

h2o2
8. dec 2022

Keď som mala 2 roky mojho 5 rocneho brata zrazila motorka.

zafir01
8. dec 2022

Mala som 2,5 roka. Pamätám si útržky z dovolenky na nitrianskom Rudne. Skôr či pamätám len pár predmetov, pocity, a presne 4 také konkrétnejšie udalosti.
1.mali sme oranžový veľký stan blízko vody, posmykla som sa a spadla do vody. Zdalo sa mi, že tam bolo veľa vody, ale otec povedal, že som ju mala po kolená, a on ma vytiahol hneď.
2.bolo tam kino pod holým nebom a premietali kreslene rozprávky
3.bol tam ten vodný bycikel a celú dobu som mala strach az ma ruky boleli, tak silno dom sa držala
4. V stane som počula divne zvuky.... Nejako v puberte som si to dala dokopy a tatko mi to potvrdil, že vtedy splodili mladšiu sestru 😂

babulkomale
8. dec 2022

U rodinnych znamych pohlad na luster, mama ma drzala ako babatko na rukach.
Mali taky specialny prvorepublikovy, krasny interier. Samozrejme dizajn som ocenila az neskor 😃

vanda323
8. dec 2022

@jane89 Do prdele to je ako z hororu....
Je mi to ľúto že si toto v detstve zazila

lazzo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. dec 2022

@lazzo Keby si povedal, že ako si sa kotúľal vajcovodom, ale hento si ešte nebol ty.

lazzo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaroe
8. dec 2022

Ja neviem, či je to možné, ale asi ako 1,5 ročná, ako som bežala oproti otcovi, keď prišiel z práce. Vek viem podľa toho, kde sme v tom čase bývali.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saxana000
8. dec 2022

Obraz konkretne ziadny.ale pamatam si vonu luky s potokom pri jednej chate na ktorej sme boli ked som mala 3-4 roky.chatu uz by som nespoznala ale tu vonu si vybavim okamzite..

negymama
8. dec 2022

najstarsiu z dvoch rokov, medzi 1,5 a 2 rokmi sme boli so sestrou dvojcatom v Tatrach v liecebni v Starom Smokovci a pamatami si tvare niektorych sestriciek, biele izby, boli sme na dojceneckom oddeleni /do troch rokov boli dojcata/ a strasne nam to vadilo, boli sme na svoj vek velmi mudre a vyspele, a chudli sme lebo nam nutili mixovane jedlo z flase s velkou dierou. Rodicia chodili raz do tyzdna a my sme sa vrhli na kuracie nohy z hladu. Sestricka prisla zalovat mojej mame, ze nechceme jest, a skoro zamrzla ked videla ako jeme tie stehna hladne ako vlci.