Aká je primeraná cena za náučné plagáty?

hendikep
12. nov 2022

Ahojte, vyrabam naucne plagaty do detskych izieb alebo skolok.. mam viac druhov ( vtaky, lesna zver, ovocne stromy, slnecna sustava, huby, fotosynteza) su velkosti 50x75cm na tvrdych drevenych listach, vytlacene na recyklovatelnom materiali ( ako banner) ktory sa v podstate neda potrhat a je vhodny aj do exterieru ( cize prezije aj narabanie detmi :D ) .. ? Kolko je podla Vas primerana cena? Ilustracia je moja ale nie je to hand made v zmysle kazdy kus original..

zara0201
12. nov 2022

Hmm no neviem,u nas v skolke aj skole vsetko premietali na IA tabulu,s plagatmi by sa nikto netahal. A do izby vyucbove plagaty ee. Tak 10 eur mozno? Ako dekoracia na chodbu skoly. Z predpokladu ze budu gramaticky a logicky spravne.

paulinam99
12. nov 2022

Pýtaš sa nesprávne.
Zrátaj si celkové náklady a prirátaj si k tomu očakávanú maržu a potom sa publika opýtaj, či je niekto ochotný zaplatiť danú sumu.

Ak nie, hľadaj si iný druh podnikania ....

miskajerry
12. nov 2022

ak môžem poradiť, pouzila by som velke tlacene pismena, aby si to deti vedeli lahsie precitat

wheel
12. nov 2022

Pri dnesnych cenach kludne tak 30+ euro. Ked obycajne tricko s potlacou a siltovka stoji 25 a viac. Inak vyzera to fajn.

miadi
12. nov 2022

Ak je to vytlacene nie original tebou malovane na ten material tak cena minimalna 5-10e no Neviem co ta stoja naklady materialu . Moze ju dat maximalne 1x3

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hendikep
autor
12. nov 2022

@athom to sa da povedat aj o osobnych stretnutiach ze v dobe internetu a socialnych sieti nie su potrebne a predsa su… ja mam rada pekne veci a racsej vyzdobim skolku alebo izbu tym nez plagatom frozen :D ale to je o osobnych preferenciach.. chapem ze to nie je pre kazdeho ale to nie je nic.. a funkcia tych plagatov je primarne esteticka az sekundarne naucna… no ja neriesim cielovu skupinu, tu mam… predala som z kazdeho kusu do sukromnej skolky a mam aj mamky ktore maju doma 3ks .. o to nejde len ma zaujima co je podla Vas premrstena cena .. aby to bolo viac pre “ ludi”

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
missviolet
12. nov 2022

je to pekne 🙂 v triede sme mavali podobnu vyzdobu, ved to vie pekne dotvorit triedu. farba je draha vzhladom na velkost - vies ake mas naklady? pod 25 asi ani nevyjde ked chces marzu

hendikep
autor
12. nov 2022

@missviolet 5€ cena materialov a spojit to dokopy max 10min

hendikep
autor
12. nov 2022

@athom vidis to je rozdiel medzi nami, ja napr youtube detom nepustam.. dcera ma vyse troch rokov a rozpravky pozera v piatok 2-3hod ked upratujem, to ju racsej necham sa nudit nez cumiet do bedne.. rovnako im dam racsej knihu do ruky nez tablet 🤷🏼‍♀️

hendikep
autor
12. nov 2022

@missviolet to je kreslene tabletom, a vytlacene na banner, nie je kazdy kus malovany, o to ide ..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
palicka
12. nov 2022

@hendikep a aká bola cena, keď si to predávala do škôlky?

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
12. nov 2022

@athom áno, vedia. Pred skolaci sa už učia pismena

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
12. nov 2022

@hendikep Je mozne si to niekde pozriet a kupit?

lucik194
12. nov 2022

do skolky zmen pismo na tlacene.....

lenze napr u nas skolka by toto nekúpila, zbytočne vyhodene peniaze, v kazdej triede bola interaktivna tabula, vsetko sa premietalo.....

proste vzdelavanie uz pokrocilo.....

predskolaci sa neucia pismena, iba svoje meno. mnohi vsak vedia

hendikep
autor
13. nov 2022

ono povodne plagaty som myslela skor do detskej izby ako dekoraciu… cize nie pre skolkarov, lenze viac ludi mi povedalo ze by sa to hodilo do skoliek, dokonca vratane dvoch uciteliek v skolke.. lebo jedna z nich mi hovorila ze plagaty si musia vyrabat sami ked chcu nieco vyucovat a tieto by mohli sluzit ako dekoracia a zaroven by sa na nich mohlo sem tam nieco nazorne ukazat..samozrejme ucitelky citat vedia :D a mamky tiez..
@beata_k kludne si pozri na www.nikolagresova.sk tam je aj eshop, ak by si niektory chcela napis mi kludne spravu 🙂

hendikep
autor
13. nov 2022

@palicka 80€ za 4ks

beata_k
13. nov 2022

@hendikep pfu tak 19,5€ je dost

miskajerry
13. nov 2022

pozerám, že niektoré sú veľmi jednoduché, 20 eur je veľa

vulka
13. nov 2022

@miskajerry Veru, veru.Hlavne keď výrobné náklady sú cca 10€ za 1m2. Čiže 100% nevyše.

hendikep
autor
13. nov 2022

@beata_k preto som zalozila tuto temu :D kolko by bola akuratna cena? zase som nechcela davat prilis malo, to potom tiez vyznieva ze to nie je kvalitne alebo tak.. :D ved len keby ste si sli dat v takomto formate nieco vytlacit v jednom kuse do faxcopy stalo by to min 20 €, alebo v ikei seriova vyroba takisto..

beata_k
14. nov 2022

@hendikep No len ty pises, ze material stal 5€ a dat to dokopy max 10 minut. Ked viem tuto informaciu, tak 20€ mi pride dost no.

hendikep
autor
14. nov 2022

@beata_k no ale to ze makam na svojich skills od decka, mam vystudovanu VSVU v bratislave.. len tam 6 rokov ,taky plagat by nenakreslil hocikto a takisto nenasiel vhodny material aby to tak lacno vyslo, mohla som kupit drevenu listu za 1€ v obi, x4 na jeden plagat, len lišty by vyšli 4€ + plagat by som dala vytlačiť v prvej tlačiarni v jednom nátlačku za 20€ a len výrobná cena by bola 24€… ale som sa musela poobracat aby vysiel co najkvalitnejsi za co najmenej €

hendikep
autor
14. nov 2022

proste to zas nie su veci ze to urobi na ulici kazdy druhy clovek… proste tam su fakt roky co sa venujem fakt x veciam a preto viem si poradit, a to je tiez v cene.. 🙂 niekto by ani nevedel ako pripevnit plagat na drevenu lištu :D

zuzkagg
14. nov 2022

@hendikep podľa mna, plagáty sú pekne, čo sa mi nepáči, že niektoré už na promofotkach vyzerajú dosť dokrcene, takze toto by má asi odrádzalo od kúpy. No a k cene, pri nákladoch, ktoré si uviedla, 12€ za kus si myslím že je tak primeraná cena, s dopravou sme na cca 15-16€, čo je pre mna z pohladu zákazníka akceptovateľné. Chápem, že ty za tým vidíš aj tu skrytú hodnotu, ktorú si dala do vzdelania, kurzov, techniky atd.. ktorú my nevidíme, ale na začiatok, kým ta nikto nepozná, by bolo lepšie sa uspokojiť s menšou maržou, nech sa to aspoň dostane medzi ľudí a uvidis, či sa to rozbehne, potom môžeš cenu navýšiť, tak ako to robi každý. Držím palce.

rillwen
14. nov 2022

Pozor, elektronické zariadenia nemôžu nikdy plnohodnotne nahradiť fyzické predmety. To sa týka napr. aj učenia - z knihy sa človek naučí približne o 20% viac než z rovnakého textu prečítaného na obrazovke. Nehovoriac o videách, tam je to percento ešte nižšie i keď pravdaže záleží na type obsahu. To len na margo interaktívnych tabulí a vývoja v pedagogike.

Za mňa teda klasický plagát vôbec nie je zbytočný, za tento konkrétne by som dal cca 15 eur, keby bol ručne maľovaný celý teda niečo ako obraz tak 30 eur.