Ahojte, zaujimalo by ma, ako je to s opatrovatelkami v AT, DE? Pracuju? Striedaju sa? Alebo v rodine ostala jedna a ta druha je cely cas doma? Mate niekto info?
Mamina je doma, bohužiaľ bez príjmu, mala sa striedať vtedy, keď uzavreli hranice. Ta čo ju strieda, je bohužiaľ tam, a nevie dokedy...celé zle...som rada že mamka je doma, ale tiež to nie je výhra bez penazi
Na AT hranici nekontroluju(som Pendler), aj keď tam stoji auto.
Asi by nam teraz mali byt rakuski dochodcovia ukradnuti...je x ludi.ktori musia zit skromne.lebo vyplata nebude.ale mudry clovek si vzdy odklada peniaze na horsie casy
@0silvia0 skôr ide o to, že nemajú sa ako dostať vonku, prejdú pešo cez hranice ok a čo v AT? ako sa dostanú? Ak nie sú zvyknuté, lebo šoféri nechodia.
A dalšia vec, žena v podstate nie je doma 14 dní ale len 12 dní, pri 14 dnových turnusoch.
V podstate 1 den cesta tam, 1 den cesta späť a tam 14 dní ... takže by nesplnali podmienku 14 dnovej karantény na SVK.
Ak by im dočasne zmenili turnusy na 3t tak by sa to teoreticky dalo, alebo ak by mali šoférov v AT, kt. by neprekračovali hranice.
Ale tiež poznám babu čo ostala tam, už je tam 3t - no zarobí ale psychika narobí svoje a chce sa vrátiť , a tiež v rodine vrátila sa domov štvrtok, od piatka bol vyhlásený núdzový stav, doteraz je v dobrovolnej karanténe aj ked by nemusela byť, a vycestovať nemôže lebo ju nemá kto odviezť a tým pádom ostáva bez príjmu.
Ono sa to dorieši, verím, že skoro ...
@mogaa a nemuseli by ísť do karantény do gabčíková, lebo to pôjde o individuálnu prepravu, to čo sú v karanténe, gabčíkovo, tatry, bardejov, tak sú to ludia čo ich štát na požiadanie doviezol domov zo zahraničia, a oni musia strpieť túto karanténu do vykonania testov. A potom ešte dalšiu karanténu v domácom prostredí. Ale sesterka sa mi vrátila v stredu zo zahraničia, cez hranicu šli pešo, sú doma v byte v karanténe. Lebo sa o ich návrat nepostaral štát.
moja sestra je v AT. Mala by byt este tyzden( o tyzden dlhsie ako bezne). Vobec nevieme co bude dalej. Ani ci ju pride striedacka vystriedat.
@lenny307 v AT čo boli tak zostali, a tie čo sú doma sú doma ... nemajú sa ako z SVK dostať do AT a do DE. Hranice uzavreté. Tie z AT by sa domov ako tak mohli dostať.