Ahojte, prosím vás, vietw mi niekto poradiť? Potrebovala by som si kúpiť bežeckú bundu do tohto počasia a vlastne aj na zimu.. ideálne vetruodolnú, ktorá dobre odvádza pot a aj trocha zahreje… Na nete som nasla softshellovú, myslíte, že taký materiál je dobrý na beh? Alebo potom také, ktoré skôr pripomínali pršiplášť😅… Za každú radu budem rada.
@draik Dakujem za radu.. ked pises, ze radsej menej ako viac, aj ked je to individualne, tak len cisto teoreticky, myslis, ze by aj nieco taketo mohlo stacit?
https://www.decathlon.sk/p/302717-85201_damska-...
Pre mna je softshell prilis tepla na beh. Kup si najprv sustak (windstopper) a softshell si vies aj neskor dokupit, ak zistis, ze ti to je malo.. Ja si vacsinu zimy v BA vystacim s 3 vrstavami - 1. tielko/tricko/lyziarske termo, 2. termo tricko rolakove so zipsom a 3. sustak..podla zimy si davam celenku/ciapku/rukavice/buffku na krk/prip.prekrtie ust a nosa..tu 1.vrstvu si tusz vyberam podla pocasia, uz v tom mam aku taku skusenost..aby som sa ani mic nepotila, ani aby mi zima nebola
Ja som v zime vyzliekla bundu, len mikina ciapka a nakrcnik. Po behu som sa zababusila do bundy a domov
A este som pocula taku radu, ktorou sa riadim, ze na beh sa obliekaj akoby bolo o 10st viac...takze je november (tento rok vynimocne teply) a este som nemala ani celenku, ani sustak a zatial 1.vrstvu som mala len tricko..takze pri 10st sa obliekam akoby bolo vonku 20st
Tenka, pod nu potom vrstvit podla pocasia a potreby. Ja mam nejaku obycajnu z lidla uz 5 rokov, podobne sustaku, aj s reflexnymi prvkami😁
Zvolil by som jednoznačne fosforovú resp. reflexnú. Ako som uviedol, závisí od teplotnej pohody bežca, ale aj teploty okolia. Obvykle stačí, ale sú aj ľudia, ktorí ľahký sveter nosia do 20 stupňov....
@autorka Ja ju mam, akurat v tej koralovej verzii. Beham v nej teraz - u nas je kolo 4-5 stupnov. Mam termo tricko, na tom termo natelnik so zipsom, a tento sustak (vacsinou mierne rozzipsovany). Mne vyhovuje, mam citlivy chrbat na ofuknutie, takze v pripade vetra je super, zadrzi i nejaky ten slabsi dazdik. Som potic, cize keby som si dala softshell, tak sa uvarim. Ale su i tensie verzie softshellu, kombinovane s priedusnym materialom na chrbte, podpazusi.
Toto je veľmi individuálne a závisí od tepelnej pohody toho ktorého bežca, od tempa atď. Treba odskúšať na sebe podľa preferencií a skúseností. Radšej však menej než viac.