Aká je doba uchovania kamerového záznamu v obchode?

domi2101
28. jan 2020

Ahojte, neviete niektorá náhodou ktorá pracujete alebo máte info o tom, ako dlho sa môžu uchovávať kamerový záznamy v obchodoch? Na internete som sa dočítala že max. 15 kalendárnych dní a potom sa musia zlikvidovať, je to tak? Ďakujem za odpovede veľmi mi tým pomôžete 🙂

mogaa
28. jan 2020

@domi2101 nie nemusia sa vymazávať....majiteľ obchodu používa kamerový systém vo svojej predajni a chráni si svoj tovar....nie je určená žiadna povinnosť kedy má vymazávať kamerové záznamy.

danielinaa
28. jan 2020

A co si daco vyviedla ked sa pytas? Ale nie nemusi, moze to mat ulozene kolko chce.

domi2101
autor
28. jan 2020

Potrebovala by som práveže niečo spätne overiť ale je to už staršie ako mesiac tak neviem ci sa ktomu dopatram

lula313
28. jan 2020

Ide o technológiu, aku pouziva. Väčšinou kamerových systémov funguje na cyklickom premazavani, to znamená, že keď sa pamäťové médium zaplní, spustí sa nahrávanie odznova a premazava najstarší zaznam. Určite to nerobi nikto manualne.

danielinaa
28. jan 2020

A u nas v obchode uz aj policia bola par krat tie zaznamy pozerat, ked bol niekto nezvestny, ze ktorym smerom siel a kde maju hladat. Lebo snima aj vonku, aj cestu. Potom ked jednemu ukradli bicykel, tiez boli pozerat, ale to uz nie policia ale majitel biku a aj sa potom zlodej nasiel.

mogaa
28. jan 2020

@domi2101 no jedine cez majiteľa danej predajne len ten ti vie povedať ako dlho ich uchováva, prípadne či ich archivuje...ale je to jeho majetok, takže nemusí ti ich sprístupniť....

danielinaa
28. jan 2020

U nas sa zaznam premaze po troch tyzdnoch a potom nahrava odznova. Ale vies ze aj keby ten zaznam bol, mimo policie, je na dobrej voli majitela obchodu, ci ta ku zaznamu pusti.

domi2101
autor
28. jan 2020

@danielinaa to mne je úplne jasné, len som nevedela či je doba uchovávania dobrovoľná lebo na internete som sa všade dočítala že predajne môžu maximálne uchovať záznam 15 dní, inak ho musia po tejto dobe vymazať. Preto som sa pýtala lebo ak je tam táto lehota tak mi to je aj tak na nič a nemusím nikoho zbytočne otravovať 🙂

mondolina
28. jan 2020

Aj polícia musí mať k prístupu ku kamerovému záznamu žiadosť.

danielinaa
28. jan 2020

@domi2101 nam ked kamery davali vysvetlovali ze preto sa to premazava lebo vsetko ukladat by bolo strasne drahe a aj pamatove disky maju len istu kapacitu, bolo by to sakra drahe uchovavat.