Aká je “atmosféra” v zahraničí?

27. feb 2024

Ahojte,
baby čo žijete v zahraničí,aká je tam atmosféra?Myslím nálada ľudí,reakcie na spoločenské dianie,na Ukrajinu,na klimatické zmeny?Je to podobné ako na Slovensku?Alebo iné?
Sa tak nad tým zamýšľam,keďže nad Slovenskom sa zaťahujú oblaky,cítiť to v komunikácií občanov nielen na sociálnych sieťach,ale všeobecne čo si všímam aj dianie v susedstve a v okolí,ľudia sú na seba čoraz viac nepríjemní,tak reku či za to môže naše slovenské politické,ekonomické a sociálne “podnebie” ale to je všeobecný,celosvetový trend?

ibatanecnica
27. feb 2024

🥕 akože pripnem sa, tie žma to zaujíma, len tu nemám pripináčik🙂

liz_lemon
27. feb 2024

nedavno som citala knihu, v ktorej autor popisoval, ako sa v zahranici rozpraval so znamymi, o situacii na Ukrajine, a bol v soku z toho, ako im to bolo jedno, ze to porovnavali s konfliktmi napr. v Syrii a pod., proste co je od ludi daleko ich velmi netrapi, a nas to trapi len preto, ze to mame za hranicami, inak by to aj u bolo vsetkym jedno

ibatanecnica
27. feb 2024

@liz_lemon no asi tak ako nás netrápili konflikty, ktoré boli ďaleko od nás.

zeldia
27. feb 2024

Berexit, Trump, idioti sú uuuuplne vsade a vzdy v prevahe…

tiezjedna
27. feb 2024

neviem no, za posledné mesiace som precestovala pomerne veľký kus sveta, momentálne som v Španielsku. Ľudia proste žijú, usmievajú sa, dávajú si dlhé obedy, víno... Určite niekde doma diskutujú, nežijú na stromoch, majú informácie aj svoje vlastné starosti. Ale z pohľadu toho, čo vidím v uliciach, reštauráciách, kaviarňach, na plážach (áno, už sú aj tu pomerne vyťažené, hoci sezóna ešte zďaleka nefrčí naplno), vysoko prevláda pohoda👍 To je aj dôvod, prečo zmiznem, kedy môžem😉

janinka007
27. feb 2024

@ibatanecnica stačí si zapnúť upozornenia vpravo hore...zvonček

deniska2706
27. feb 2024

Žijeme v Belgicku podľa mna tu to ľudia neriešia pritom syn tu ma kopec kamarátov v škole z Ukrajiny čo sa dosťahovali ked začala vojna, nejak som nezaznamenala že by sa tu o tom nejak viac rozprávalo

ibatanecnica
27. feb 2024

@tiezjedna preto som si ja tu vytvorila svoj ,,vlastný,, svet a žijem si svojim životom. A dúfam, že raz mi to situácia umožní a budem takto na sezonu chodiť do takýchto krajín resetovať

tenerifka
27. feb 2024

Spanielsko-Kanarske ostrovy, ludia ziju a neriesia, turisti dovolenkuju. O Ukrajine vedia, ale akoby sa ich to nejako netykalo. Vacsina len matne tusi, kde Slovensko je a ci susedi s Ukrajinou , ani o politickej situacii ci Ficovi nevedia nic, resp. ich to nezaujima.

tundra
27. feb 2024

Pozdravujem zo Švajciarska😉.Nemam pocit,ze by to ludia dako riesili....kazdy si riesi svoje problemy...zachytil som v spravach,ze z 60 000 ukrajincov pracuje len 20%,chcu to zvysit na 40%.
Silny frank,sposobuje problemy s exportom,inac vsetko po starom🤣.Aaaa hypoteky idu s urokmi zase dole...

amelie2017
27. feb 2024

Aj ja som v Spanielsku, ani domaci ani turisti Ukrajinu nejak neriesia. Sem tam pocas pauzy prehodime nejake slova o tom a zivot ide dalej. Medzi kamaratmi sa ma len sem tam niekto opyta, ze ako to vyzera u nas, ked sme tak blizko UA, inak nic. Ale ja celkovo zijem vo svojej bubline- praca a rodina, takze sama situaciu nejak nesledujem. Ja ucty zaplatit potrebujem, nakrmit deti,..ci bude nejaka 3. svetova aj tak ovplyvnit neviem a dovtedy zit musime.
Klimaticke zmeny su dost na pretrase, kedze uz druhy rok trva sucho, tento rok ozaj extremne, takze o ton sa ludia viac bavia, ale nemam pocit, ze by preto nieco extra robili. My sa ozaj snazime setrit vodu a potom su aj ludia, ze jaaaj, jasne, nieco som pocul, ze je sucho...

jaroe
27. feb 2024

Dráhy autor, na vytváranie ponurej atmosféry tu máme žltú tlač, fakt je nutné obťažovať týmito dristami aj mamičkovské fórum? Ale napíšem teda aj k veci, kamoška v DE má plné zuby greendealu, ich momentálnej vlády, aj neustáleho pokračovania vojny na Ukrajine. So susedmi vychádza dobre, ani oblohu nemajú stále zatiahnutu. Ale to len preto, že tam nevládne Fico. Inak by samozrejme aj tie susedské vzťahy a počasie boli nanič😁

veroniq85
27. feb 2024

Tak pochybujem ze v turistickych destinaciach zrovna riesia "ukrajinu". Max tak klimat. problemy. Ale urcite kazda krajina na svoje problemy (napr. Nemecko - protesty) ale ak sa rozputa nedajboze 3svet. (ciste teoreticky) a bude im lietat nad hlavou atomova bomba, garantujem ze budu riesit vsetci.

vevesh
27. feb 2024

Na juhu nemecka riesia ukrajinu- lebo je ich plne mesto a clovek sa pomaly k najmu nedostane, lebo ukrajinci maju prednost. Takisto lacna pracovna sila, lebo su na nich dotacie. Na severe riesia tiez, lebo maju prednost v skolkach (ktorych je extremny nedostatok) a tym padom domace deti nemaju kam, aj v skolach, ale skor, ze su velke triedy a s rodicmi sa neda dorozumiet. Plus, ze maju vsetko dotovane a zadarmo. A samozrejme, kazdy chce, aby uz vojna skoncila...

babulkomale
27. feb 2024

Moje vztahy s ludmi su super a nikdy ich nemoze ovplyvnit ziadny Fico ani nikto, iba ja.