Aká bude situácia v septembri?

13. jan 2022

Ahojte....sme s priateľom pozvaní na svadbu, čo bude v septembri. Očkovaní nie sme, a platnosť prekonania nám končí teraz vo februári.
Podľa nových opatrení OP+ čo ma platiť na svadbách sa tam tak či tak nedostaneme.
Chcem sa preto spýtať....máme počkať na nejaké uvoľnenie opatrení, alebo sa s kamarátkou nejako porozprávať a "zdvorilo" alebo, ako to povedať, a účasť odmietnuť?
Ďakujem za odpovede

h2
13. jan 2022

Neriešila by som niečo, čo bude až v septembri. Nikto nevie ani, čo bude o týždeň. 🤦🏻‍♀️

autor
13. jan 2022

@h2 ja viem :/ len ona už rieši sálu, počet hostí, koľko má nahlásiť porcií jedla atď.
Inak by som to neriešila takto skoro

h2
13. jan 2022

Tak sa nahláste, že pôjdete, nech s vami ráta. A mala by rátať aj s tým, že vzhadom k situácii môžete kedykoľvek odrieknuť.
Ani keby nebol covid, vždy sa môže stať niečo, pre čo sa nedá ísť, hoci ste sa dopredu sľúbili.

martina1201
13. jan 2022

A nahlásiť môže maximálne počet od do. Ona vie či v septembri všetci pozvaní ľudia budú živí a zdraví? Jej osobne by som povedala že rada s priateľom prídeš ak to opatrenia dovolia, ale ste neockovani a očkovať sa kvôli svadbe nedáte.....

7miriam77
13. jan 2022

V tomto neistom obdobi by som sa bala planovat nieco o tyzden a nie to este o 8 mesiacov. Ja by som kamoske povedala, ze pozvanie prijmam, no v septembri sa ukaze, ci bude mozne sa svadby aj zucastnit.

autor
13. jan 2022

@h2
@martina1201
Áno áno, však aj my si tak vravíme,že dačo sa môže stať a niekto vypadne.
Len ona chce aby sme sa do konca týždňa vyjadrili, lebo to vraj už potrebuje zajednať.

autor
13. jan 2022

@7miriam77 svadbu bude mať hneď na začiatku septembra 😅 tak uvidíme, ešte je aj to,že je to v inom okrese a tiež by sme si museli vybaviť hotel.
Keby je režim otp,nebol by s tým problém, len takto je také.
Veď uvidíme

sisa_s
13. jan 2022

Definitivne porcie sa nahlasuju tyzden pred svadbou 🙂 jasne, ze potrebuje cca pocet, aby vedela, ci sa zmestia do saly, ale nie je to nic zavazne, takze ak chces ist, nahlas sa, podla situacie to potom vies odrieknut

autor
13. jan 2022

Dobre teda 🙏 ďakujem za rady, nahlásiť sa nahlasime, a teda jej aj povieme,že uvidíme ako to bude podľa situácie.
@sisa_s no ona si už vraj teraz zajednava catering, ale tiež si myslím,že úplný počet bude vedieť tesne predtým.
No a ešte jedna vec, ak pôjdem, tak sme 8 báb čo by sme jej mali ísť za družičky, a máme si dať šiť šaty, čiže tohto sa tiež obávam,že si dám ušiť šaty a proste ich ani nevyuzijem. V tomto smere by som asi pozíciu družičky odmietla a bola tam len ako klasický hosť. Tu sa však obávam toho, ako by to zobrala. Ale to je už mimo tému.

sisa_s
13. jan 2022

To musis vediet, ako blizke ste si 🙂 a pocet jasne, ze nebude definitivny, niekto moze byt odcestovany, vazne chory, rizikove tehotenstvo atd, aj den pred svadbou niekto odriekne ucast, takze nerobila by som si starosti, co bude v septembri 🙂 saty vies tiez vyuzit na inu svadbu, keby nahodou

autor
13. jan 2022

@sisa_s alebo aj predať. Skôr sa obávam,že by sa jej to dosť dotklo, keby poviem,že nechcem byť družička.
No uvidíme, ako sa to celé vyvinie 🙂

diamond007
13. jan 2022

Nahlas sa, že plánujete sa zúčastniť. Všetko robí len predbežné, nie sú to záväzné objednavky. Uvidíš ako sa vyvrbi situácia v lete a mesiac pred svadbou jej povieš čo a ako 🙂 😀

lukina20
13. jan 2022

ked bude mat svadbu na zaciatku septembra, aj kebyze hned prveho... to je stale 7,5 mesiaca ... nikto nevie co bude ani na konci januara...
moj nazor je, ze povedat, ze ano pridete, pokial vam to opatrenia dovolia a budete zdravi...
v tejto dobe nieco planovat je velmi tazko a podla mna aj dost riskantne.

liusa82
13. jan 2022

mali si to dať len v lete a mali by ste všetci pokoj vtedy sa zas všetko bude určite uvolňovať