Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?

kiwi82
18. apr 2012

Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?

katecameron
18. apr 2012

ano same hovno ked bola moja male a vysla pred cinziak tak vravi TO JE ALE HOVNO PO SNIEZIKU 😠

exupery
18. apr 2012

No,hovno ani nie a nakolko som aj psickar,zodpovedne si ich zbieram,ale bordel,smeti,sklo,dokonca striekacky a pod....zaujimave,ze to policajtov netrapi,ked im poviem,ale ci to hovno zdvihnem to ich veeelmi zaujima!

kiwi82
autor
18. apr 2012

No a ked sa ten sniežik roztopil tak to bola tiež krásna "podívaná" 🙄

beruska.zuzanka
18. apr 2012

U nás je to rovnako... my sme psíčkari, ak sa to tak dá nazvať, máme fenku kokra kríženú s jazvečíkom, slušne vychovanú, výkaly zberáme... ale nie všetci to tak robia žiaľ.... a keď niekoho upozorním, ešte schytám hubovú, že čo sa starám... 🙄 chodia u nás aj hliadky, ktoré ale kontrolujú prevažne, či má pes známku a všetky očkovania...

Za sklo myslím psíčkari nemôžu 😉

Ja som tiež nahnevaná na tieto veci a kopu iných, ale nadávaním na fóre sa nič neporieši, treba zapojiť mozgové závity a prípadne mestskej časti pripomienkovať, alebo podať nejaký konštruktívny návrh na riešenie situácie, ak Ti niečo napadne 😉

kiwi82
autor
18. apr 2012

@exupery klobúk dole pred zodpovednými psíčkarmi ale je ich apson u nás minimum. a fakt čo všetko človek v tej tráve nenájde.....

exupery
18. apr 2012

@kiwi82 no poznam aj nezodpovednych,ale zase radsej nech mi dieta slapne do hovna,ako sa napichne na pouzitu striekacku 😒

januliatko1985
18. apr 2012

@kiwi82 to pozname, mne to vrcholne lezie na nervy to co pises, a nikto s tym nerobi poriadky v tom je najvacsi problem 😠

bambi2
18. apr 2012

ja nechapem, preco nedavaju zato velke pokuty?!!!!! treba to sprisnit inak sa ludia nenaucia.. a ti co tie hovna nezbieraju, tym by som s tym pomazala ksycht!!!!! fakt. by ma zaujimalo, keby sa ten pes vysral v byte, ci by to tiez nezdvihli 😖

dreamgirlxxx
18. apr 2012

uplne rovnako je to aj u nas.... mnohi psickari su velki ignoranti, ktori si myslia, ze volny vybeh psov je kdekolvek, ale to vobec nie je tak... miesta na volny vybeh su patricne oznacene.... u nas vencia psikov vsade okolo nasho domu... velka cast ludi poctivo cisti po svojich milacikoch, ale cast ludi vobec.... mam rocneho synceka, ktory prave objavuje svet a vidim hovienka vsade.... je to smutne, ale neviem, ci sa s tym da nieco robit... jedine co ja mozem spravit je, kupit jedneho dna psicka a vychovat moje deti tak, aby vzdy po psickovi cistili.... a oni rovnako vychovaju svoje deti a ich deti svoje deti.... sirme tuto spravu dalej za lepsi svet bez hovienok 😀 😀 😀

olifcek
18. apr 2012

jo, je to otras.

nice202
18. apr 2012

no u nas zodpovedni psickari su minimalne. minule jedna slecna s frajerom mali na voditku takeho maleho yorkshira. chodili s nim okolo detskeho ihriska, pretoze tu je park. pes sa normalne vykadil pri branke do ihriska a co myslite, ze tí mladí to dvihli a odhodili? ani nahodou, este sa na nas kukali ci nam nesibe, ked sme sa ohradili. no akoze skoro ma piclo.

danjelca
18. apr 2012

ja som naučila moju fenku a chodí kakať na pole🙂))teda sama sa naučila..
tak ju len vypustím a ona trieli na pole a potom šťastná dobehne...ale fakt rých hovienok je moc i ked u nás v TT vela ludí zbiera čo vidím.Ale problém vidím v inom bordeli viac.

kiwi82
autor
18. apr 2012

@exupery tak to je pravda. U nás som ešte striekačku našťastie nenašla. Ale tých výkalov je tu teda riadne. Minule som chcela počítať, že koľko ich zbadám vrámci prechádzky s malou. Ale po čísle 8 ma to prestalo baviť. Malá rada plaší holuby a behá za nimi. a ja jej tú jej radosť vždy musím zatrhnúť pre tie "záležitosti" a potom je z toho plač 😒

irriss
18. apr 2012

No ja prispeji take k hovnum ... a to k tem, ktere jsou ukryte tam, kam se strasne moc tesite.. 😉

Pres zimu jsou cele plaze plne hovinek, i kdyz je stanoveny prisny zakon na cistotu, neni dodrzovan, protoze neni personal, aby kontroloval..

Resi se to tak, ze se plaze tesne pred sezonou (toto obdobi) 😉 prikryji cerstve navezenym krasnym piskem a pak uz staci jen kyblicek, hrabicky a lopaticka, aby jste se presvedcily "na vlastni oci i nos" 😖
Takze jestli panelak a more daleko nebo plaz a zadny panelak...vsude same hovno

p.s. Pouzivam "hovno", protoze jsem nastvana i ja..a nebudu "balit hovno" do jineho slovniho obalu, kde by nebylo dost dobre "videt"..
Dokonce jsem uvazovala, ze az priste "opet slapnem do mekkeho"..ze udelam balicek a boty poslu na mistni poradkovou policii se zadosti o "vycisteni".. 😠 😠 😠

bambola
18. apr 2012

Mat psa na preplnenom sidlisku je sebectvo.
Pre psa to nie je dobre, pre okolie to nie je dobre, jediny spokojny je majitel, aj to mam niekedy pocit, ze aj im su psici na obtiaz.
Teraz nejde len o hovienka ale aj o omocene stromky, kriky, ci steny...... akurat vo vyske dietata. Zboznujem psy, moja mala je z nich hotova a ked nejakeho vidi tak sa za nim rozhene a uz sa chce s nim hrat, ale prave preto, ze ich mam rada, by som ziadneho do panelaku nevzala, len kvoli tomu aby som ja mala radost 😠
V Prahe je zasrane od psov vsetko a vsade, jedine oplotene detske ihriska su bezpecne 😔

lola77
18. apr 2012

Ja som tiež psíčkarka a po svojej fenke si hovienka pozbieram. Myslím si, že u nás v bloku je väčšina psíčkárov, ktorí to robia tak isto ako aj ja...ale samozrejme, že sa nájdu aj takí, čo na to úplne kašlú. Ja som sa už tiež naučila ľudí upozorňovať.
Ale za iný bordel psíčkári predsa nemôžu.

lenka311
18. apr 2012

U nás v meste je to presne to isté, tiež som bola pekne nahnevaná keď sme po roztopení snehu donieli domov kopec "suvenírov" na topánkach... ☹ ☹ ☹ ☹
Ale teraz je to zase ako tak lepšie - máme tu vysávač na psie výkaly - taký pán s ním behá skoro každý deň - no nestíha... Mali by to pokutovať a hlavne policajti chodiť po vonku peši, lebo občas sa tu prevezú autom, ale "pešibusom" som ich nevidela ani nepamätám - okdedy sa pesťahovali do nových priestorov na konci mesta 😀 😀 😀 .
Na našom dvore je naviac voľný výbeh psov a ešte k tomu park v ktorom majú bezdomovci povolené piť, takže tu slopú od rána do večera a nenachádzajú sa tu len psie výkali, ale dosť často ja ľudské... fakt des.. Bojím sa keď malá bude rásť, chodiť sama von... ☹ ☹ ☹ ☹ o rozbitých fľašiach a špakoch ani nehovorím..

ajca123
18. apr 2012

@kiwi82 určite aj u nas ale my mame dom a zahradu a každý den upratujem po našich a aj tak mi to vadí že seru všade. A ked som bývala v cinzaku a snieh sa stratil boli všade iba same psie vykaly a bolo to hrozne a všade to smrdelo. Som rada že uz tam nebyvam
Proste ľudia sú prasata že si po psoch neupracu.. A neviem aj preco je potom aj maju

mirka285
18. apr 2012

je to skoro vsade tak,a verim tomu,ze viac ako polovica psickarov z tohto fora si tie hovienka po svojich milacikoch neupratuje,takze mali by sa nad sebou zamysliet 😠 😠 😠 nerozumiem ci je to az taky problem,u nas je dokonca kos so sackami na kazdom rohu...zaujimave ze sa staci pozriet do susedneho Rakuska a tam take clovek nevidi,cim to asi bude????

beruska.zuzanka
18. apr 2012

@bambola v tomto Ti musím oponovať... naša psica je šťastná, že je tam kde je.... bola nájde ná na smetisku so svojimi súrodencami, skončila v karanténnej stanici a možno by tu nebola... nevravím, že sme neviem akí samaritáni, ale žije, je zdravá, má pravidelnnú stravu, teplo, lásku, je pravidelne vonku, nič jej nechýba...
mohla skončiť zahrabaná pod smeťami...

ale toto je téma na dlhý debat... ja nemám rada ľudí, čo si vezmú zviera ako hračku pre seba, či dieťa a po pár dňoch, týždňoch, mesiacoch sa ho zbavia, lebo im prestal vyhovovať...
mať zviera, či už psa, alebo iné je v prvom rade zodpovednosť, niekedy cvik pevnej vôle, trpezlivosti... keď treba ísť von aj v najväčšom daždi, vetre.... vždy je to o ľuďoch

ešte raz vravím, zviera nie je rozmar na dva dni.... a preto zodpovedný majiteľ je ohľaduplný aj k okoliu, vycvičí si svojho psíka a ten vie, čo, kedy a kde môže... 😉

irriss
18. apr 2012

@bambola

K te Praze (bohuzel v noci jsou i takovi, co prave pousti psy do techto detskych mist.. 😠
Muj otec pracuje jako ekolog, prave ma na starosti tyto ohranicene uzemi....
A jednou pri obhlidce nastvane prohlasil, ze je to "same hovno"
A znate deti..chytaji se techto slovicek, zvlast, kdyz je to pro ne neco noveho a dvojjazycneho.. 😉
....kdyz prijizdime na prazdniny, jdou s nim na prohlidku moje deti..a kdyz byly jeste male, tak se deda za ne "stydel" 😉 :
doslova kricely:
"Dedoooooooooooo, PICCOLO hovno a tam GRANDE hovno..."

vejula
18. apr 2012

tiež mame psika a hovienka po nom poctivo zbieram. Jediny problem nastava ked ma havino hnačku. To sa bohužial neda zobrať do sačku aj keby som ako chcela. Našťastie sa to nestava často, ale teraz po sviatkoch bol prežraty akosi mu nezapasovalo tak asi 2 dni hnačkoval, a bolo mi to trapne, ale važne som nevedela najsť spôsob ako to po nom pozbierať. Do sačku by sa nevykakal, na to je až moc hrdy. No aspon som sa snažila ho naviesť niekde pod krik kde sa deti nedostanu.
Tiež mi vadia tie hovna po psikoch, hlavne ked idem zobrať po tom mojom, to je štafetovy beh aby som sa po cestek cielu vyhla všetkym tym kôpkam...
Ale teda našťastie injekčne striekačky som tu nevidela zatial. To by ma asi inak striaslo 😖 Ale tak čo asi človek čaka od feťaka ktoremu nezaleži ani na vlastnom živote a jedine čo ma v hlave je ako dostať peniaze na dalšiu davku 😔

Druha vec je čo sa tyka psikov, že niekedy mam pocit že niektorí ludia su už tak alergickí na tieto nevinne tvory, že hladaju všetko možne aj nemožne aby mohli nan ponadavať. Mne sa stalo už niekolkokrat že zrovna berem hovienko so sačkom a z hora namna vyhukne stara raketa, že kde to venčim toho psa nech idem tak na Rajčanku ho venčiť (pričom asi ťažko s malym dieťaťom mam čas chodiť na rajčanku s kočikom 😖) mala som sto chuti jej to hovno hodiť do okna, ked sa jej nepači že si po sebe pracem. Alebo im už aj vadi ked ten psik ocika stromček, no katastrofa.. Asi čakaju že ho naučim čurať do nočnika alebo dozachoda... 🙄

bambi2
18. apr 2012

ja zijem vo svajci a minule, ked som cakala na vlak, pri stanici dolu k jazeru chodia vencit psov. nahodou tam stali 3 slovaci, 2 zeny, jedna starsia, ta druha mohla byt jej dcera asi 19- 20 rocna a zrejme jej priatel. a ked siel okolo dedko asi 70 rocny so psom a upratal si hovno po svojom psovi tak normalne "AZ" nechapali?!!!!!!!! a potom zacala ta diskusia, preco to na sk ludia tiez nerobia?
u nas su zato velke pokuty a dokonca, keby som niekoho odfotila, ze pes sral a nezdvihol hovno, tak moze mat z toho tiez problemy. skuste zobrat vase kamery, odfotit tych ludi, hovno a poslat na policiu... podla mna by sa mozno nieco pohlo ak by im chodila kopa listov a fotiek... a nech to aj majitel vidi, ze fotite, mozno sa zlakne a viac to neurobi. alebo slusne poprosit, ci si to moze odpratat lebo by ste boli nerada, keby si vase dieta do toho sadlo.. ja sa tiez vzdy ozvem... 😀 mne tiez hovna vadia...

kvetinka211
18. apr 2012

@kiwi82
U nas je to tiez zufale (BA), same hovno, hlavne na jesen ked boli schovane pod listami to bola hroza, kadzy kazducky den som aspon jedno chytila na kolesa 😠 😠 😒 😠 a potom nadavajuc to mohla cistit !!!
Uplne som si vydychla ked boli tie velke mrazy, zmrzli aj hovienka a nelepili sa na kolesa 😉
No a teraz to zasa zacina byt zufale.

Mame ihrisko a tupci nechaju psa kludne ostavat smyklavku. By som zaviedla nie ze financne pokuty, to im je jedno, ale verejnoprospesne prace ... neodprace hovno, tak ich bude pol roka vo volnom case zbierat, jedno kolko ma penazi a aku uzasne dolezitu a prestiznu robotu robi ... to by si potom rozmysleli ci to po svojom psovi upracu alebo nie. A este povinne do toho slapnut tou vydizajnovanou topanockou, nech je doma co cistit.

Este ma rozculuju vodici, ktori zaparkuju tak ze namiesto prechadzky mame slalom chodnik-cesta-chodnik-cesta obcas s adrenalinovym nadychom ked ide okolo auto, my na ceste namackami s kocikom vedla kolony zle zaparkovanych a milemu vodicovi sa ani neuraci trosku spomalit.

A tiez obchadzky pre matky s kocikmi - ked chcete ist z tatracentra na zastavku, tak samozrejme podchod nema vytah pre kociky a este tam aj stavaju, cize treba ist asi 10min obchadzkou ... no hroza. A vsade same vysoke obrubniky.

A mhd co neni bezbrarierova a ak nahou je tak vodic zastavi meter od obrubnika. A ludia ktori ked vidia kocik tak sa rychlo tlacia dopredu aby rychlo obsadili miesto pre kocik ... samozrejme su aj mili ktori pomahaju, ale najdu sa aj taki ktori nepomozu ani po opytani alebo velmi neochotne 😖

Toto mesto a asi aj ine na slovensku je prisposobene arogantnym ludom a autam a ostani to maju blbe ...

irriss
18. apr 2012

@vejula
Je fakt, ze Zakon na hnacku nepomyslel.. 😀 😀 😀

irriss
18. apr 2012

@bambi2
odbocim 😉 ..nebydlis nahodou u jezera, kde hledali ty devcatka dvojcatka? ☹

katy1979
18. apr 2012

@irriss tak to si nas potesila s tymi plazami. ak nahodou na nejaku pojdem sa budem velmi divno tvarit.
Na seneckych jazerach to tiez vyzera po zime veselo. aj ked to pred sezenou vyzbieraju ale ked si predstavim ze si na tie zbytky polozim deku ci si dieta radostne trha travicku. My byvame napr. v novostavbe. krasna je nasa bytovka do vysky 1 metra.
Takisto som sa dozvedela ze nemam na volno pustat svoje deti na namesti kedze som sa si otvorila usta vzapati ako moje dieta strcilo prsty este do tepleho psieho hovna. Psy mam rada moj syn tiez ale je ich strasne vela po sidliskach. Kym sme byvali v petrzalke ani som dieta na travu nepustila. travniky su pre psov chodniky pre deti 😠

tatiana1985
18. apr 2012

no v tomto jedinom ma mesto stve 🙂 🙂 🙂
co hovna, ale aj tie curanky vsade naokolo , o kt. ani nevieme a posadime sa tam 🙄 🙄 🙄

janka_pn
18. apr 2012

jezzziiis, uz len pri citani nadpisu som sa nastvala 😠 u nas to iste..... 😝

beruska.zuzanka
18. apr 2012

@tatiana1985 na trávnik cikajú aj deti, pokiaľ viem 😉