Pekný deň prajem.
Pracujem ako vodič v prímestskej autobusovej doprave, Zatiaľ mi pridelili na začiatok úplne malinký autobus o dĺžke 7.5m .... No čo ja s nimi zažívam. Minule 4x jedna tetka povedala vysokoškoláčke, že je šibnutá fiflena, a ku*va, a oni boli inak vychované, lebo na internát sa chodí vlakom, a ona tu nemá v autobuse čo robiť. Lebo tetuša sa ponáhľala od lekára do kostola. A to už nehovorím, tie ich predbiehačky. Stojí človek na zastávke, a oni odsotia doslova všetko mladé, a pchajú sa, lebo oni majú po 70tke, a ťažké tašky. To isté u lekárov .. Jedna sa napísala do poradovníka drzo pred dve slečny, lebo nechali malinkú medzeru nad sebou. A podpásovky tiež v jednom kuse, lebo čo chcú oni tak ráno u doktora, oni sú staré, a rýchlo sa musia vybaviť. No v kauflande čo boli akcie, tak vrchol všetkého už bol, keď dedo strkal vozíkom do tehotnej ženy, a to sa už dá povedať celou silou. Po zaplatení ani mú ani bé, žiadne ospravedlnenie, ale hlava hore a odkráčať si jak veľký pánko k autu ..... Máte niekto podobné skúsenosti s nimi? Podeľte sa.
(Foto, s čím zatiaľ robím)
Ano, v prazdnej ulicke v obchode stal moj syn (1,5r) a stara tetka s kosikom mu zastala 2 cm od tela a hlavy a dozadovala sa (nie slusne) ze jej mame uhnut, ze jej stoji v ceste. Uhla som jej so synom ale dostala nalozene odo mna, pocut ma muselo byt na cely obchod.
Ja mam podobne skusenosti aj s ludmi, ktori maju mladost za sebou ale do penzie este hodne daleko. Drzost a nevychovanost sa neviaze k veku, ale ku konkretnej osobe. Kto je hulvat za mlada, bude hulvat aj v starobe. Kto je vychovany k slusnosti a ucte k druhym, bude slusny aj v puberte, v mladosti a bude taky aj ked z neho bude starec nad hrobom. A mozem povedat, cim mladsi, tym drzejsi, u pubertiakov to patri k veku a vyzrievaniu nervovej sustavy, ale co dokazu tridsiatnici, tridsiatnicky to je niekedy aj tazko popisat.
Hmm, mám zlé skúsenosti naprieč celým vekovým spektrom, takisto aj dobré... Čo si tu niekto prišiel kopnúť do dôchodcov? S takýmto agresívnym správaním sa stretávam výnimočne, skôr u mladých partií vnímam agresívnejšie správanie, keď niekto zo svorky sa chce prejaviť a ja som sama. Alebo naposledy na hlavnej stanici nejaký mladík bol agresívny, keď sme nemali cigu. Dôchodcovia za mňa celkom ok.
Nie je to o veku,je to o povahe. Poznám "kopy nervov" v každej kategórii.
Dochodcovia sa len prisposobili dobe. Myslim ze nijako nevycnievaju spomedzi arogantnych vodicov, nafuknutych manazerov, apatickych lekarov, lahostajnych uradnikov, militantnych mamiciek, nabuchanych oteckov ci hormonmi nabitych teenagerov.
Dnes taky svet, prebi sa ako mozes, nikoho nezaujima tvoja slusnost a uctivost. Ostre lakte a velka huba sa dnes rata. Casy babicky z Bozeny Nemcovej su davno prec.
A niekedy sú také situácie,keď už aj ten najväčší kluďas vypení 😉. To by ta malo trápiť viac,ináč pokojní ľudia sa začnú správať neadekvátne k svojím povahám.
No,keď chces byť autobusár,tak na toto sa musis pripraviť.A ešte na horšie.Otec bol autobusarom 40 rokov.Ako zničený psychicky a s akými historkami chodil občas domov radšej pomlcim.
stala som v rade v lidli, vozikom do mna strcila stara pani za mnou, prvykrat som si povedala, ze nehoda, druhy krat uz mi stupol tlak, treti krat som sa na nu otocila, ze nech do mna nebucha vozikom...jej reakcia? zhucala na mna, ze to nie je jej vina, lebo okolo nej chodia ludia....nebude to o veku, ale o sene v hlave
a bezne sa mi obchode stava, ze sa dve mulice postavia vedla seba tak, ze blokuju ulicku, toto je standard (rozneho pohlavia a veku)
tak oni žili v dobe ešte, ked autobusy chodili tak plné, že na zástavke polku ľudí nezobral... Teda majú to v krvi to tlačenie, hoci je to smiešne, ked v autobuse 60 miest na sedenie, sú tam dvaja ľudia a 10ti nastupujú a tlačia sa ako divý. 😀 Teraz autobusmi skoro nik nechodí. A inak za mňa je najagresívnejšia generácia tak 48 až 60, asi doba v akej vyrastali (socializmus, rodičia na nich kašlali, bili ich a tak, vyrastali na ulici). To ked bude staré tak amen tma. Nad 60 ešte ako tak, majú nejaké zásady.
No ale keďže si autobusar je na tebe aby si hulvatov v buse dal do laty bez ohľadu na vek.
Asi fakt žijem vo veľmi slušnej krajine, ale ešte nikto do mňa v obchode nevražal náročky vozíkom, ak mi niekto zavadzia s vozíkom, stačí povedať s dovolením a osoba sa uhne a povie prepáčte, ak zavadziam ja, to isté. Väčšina ľudí sa ospravedlňuje ešte predtým, než sa druhá strana ozve a dávajú okamžite na bok vozík.
Čo som si všimla, zväčša ľudia z Blízkeho východu, Indie sa síce posunú, ale nie vždy ospravedlnia. Dúfam, že sa slušnosti dlhším pobytom naučia a nie je to v nich moc hlboko zakorenené.
Hromadnom dopravou nechodím, takže neviem, ako sa v nej ľudia správajú.
A čo sa týka Slovenska, tak mám negativnu skúsenosť skôr s mladšou generáciou. Agresívny 30nik v autobuse, ktorý už išiel rovesníkovi jednu vraziť, lebo povedal dovolíš, miesto dovolíte. V obchode sa mi stará pani ponúkla, že sa môžem predbehnúť keď som sa ponáhľala a mala v košíku len pár vecí. Mladá predavačka povedala starej pani, že či nevidí, že tá pokladňa je zavretá, ďalšia mlada predavačka povedala inej starej pani, že čo sa pýta na párky, či čo to bolo, však dobre vie, že vozia v iný deň… to len pár vecí, čo som si všimla. Inak si myslím, že sa to zlepšilo oproti minulosti.
Ano mam a to som len cumela. Clovek by povedal, ze do SND chodia slusni, kultivovani ludia, no a tak ma sokovalo, ked v rade na kabaty zo satne po predstaveni sa dve seniorky nielenze predbiehali, ale takym stylom, ze ostatnych sacali laktami a doslova si prebili cestu 🤷♀️ No a potom klasika, ked si babka mysli, ze moze mladym tykat, tomu naozaj nerozumiem. Ale stale si myslim, ze to snad nie je vekom ale povahou a ze taki boli asi aj za mlada.
Ano, mala som vacsi nakup tak dom sla aj s kocikom na pokladnu na pas.
Uz ked mi pani markovala veci sa mi posunul kocik, no a ked som nakladala posledne veck po zaplateni sa mi kocik zase zacal posuvat, pozeram a starena mi ho jej nakupnym kosikom postrkuje.
Do mna 100 certov 🤬
Ucta k staršiemu, ale rak ma vedia niektori nasrat
@lelelienka prosim za snd to uz je ako kino v dnesej, dobe sama sedlac dobre ze neprídu rovno z pola v teplákoch 🙄uroven klesla o dost ceny stupli dakujeme pani simkovicova😂
To je povahou, u brata z jednej strany dôchodkyňa, no na chleba by si ju natrel a o dva domy ďalej, pomaly sa bojí ísť z oiobednej domov autom, chodí okolo 11, a už na druhý deň mu vynada, že či musí mať tak nahlas to auto. A gól bol, keď išla vynadať susede oproti, že jej dieťa v noci plače.
jediné čo sa mi stáva je, keď v obchode zablokujú celú uličku, stoja a rozprávajú sa, alebo polhodinu prezerajú jeden produkt a nakoniec ho aj tak nekúpia. Ale postavia sa naozaj tak, že nie je možné ich obísť a musí človek ísť o uličku ďalej. Raz blokovali chladiacu skriňu s kuracím mäsom asi tri + tri vozíky okolo nich, akoby sa snažili zabarikádovať pri tom mäse... tu to ale pripisujem začínajúcej demencii, že to proste nerobia náročky, len sú v inej dimenzii.
Tak neviem, kade to chodite, ale ku mne sa ludia správajú slušne. Ak by náhodou aj nie, ukážem im smer velmi rázne. V mhd nemam problém niekoho upozornit napr ked si púšťa hudbu. Rázne a bez zábran upozornim pubertiakov a oni vždy posluchnu.
@zuzanapjat Trefný komentár, ja si tiež myslím, že to blokovanie uličky nie je zámerné, len príliš veľa podnetov alebo sa zamýšľajú čo treba ešte kúpiť a tak a proste nemyslia na to/nevnímajú, že blokujú prechod. A všímam si, že to v menšej miere, ale robia aj stredná generácia a aj mladí ľudia a ked im povieš či dovolia, tak sa cítia trápne sami pred sebou a nemyslím, že to robia zámerne. Ja ako toto nepovažujem za prejav nejakej arogancie alebo zloby, proste stáva sa a ja vtedy obídem inou uličkou ak už vidím pred uličkou že niekto je tak alebo požiadam či dovolí a netreba sa nad tým rozčulovať. Zase mladú generáciu to môžu od malička učiť rodičia, že proste v obchodoch veľkých neblokujem uličku, ale tieto veľké markety sú tu 25 rokov cca a naozaj tá staršia generácia nebola zvyknutá na takéto veľké obchody plné ľudí s pomerne úzkymi uličkami a proste neuvedomujú si to.
vážne? Ty nemáš mobil a nevieš odfotiť bus?Zas len dôchodcovia sú agresívni...
Verím tvojmu príbehu tak ako tej fotke
https://imhd.sk/ba/gallery-media/u/12147/Arriva...
Ja som bola raz v kabinke, kde som skusala oblecenie. Mala som cca 5 kuskov a pri tretom, mi zacala pani cca 50 rocna odtahovat zaves na kabinke, ze som tam dlho a aj ona si chce skusat veci. Stala som tam v spodnom pradle uplne mimo, ze ti ludia su uz vazne totalne na hlavu.
Dochodcovia vedia byt neskutocne drzi a sebecki. Snazim sa nevsimat si ich. A ano, v autobuse to vidiet najviac. Nahrnu sa ku dveram aby vystupovali ako prvi. Potom len zdrzuju. Mohli by pockat kym vystupia ponahlajuci sa a pracujuci ludia. A potom by mohli oni pekne pomalicky.
Mne sa stalo, že som šla s prostredným synom na kontrolu. Ten bol v hlbokom kočíku, starší šiel vedľa a držal sa rúčky. Prišiel autobus, dala som znamenie že nastupujeme, nech je šofér trpezlivý.... Dvere sa otvoria a do mňa zboku babka s tým nákupným ruksakom na kolieskach tresla, že kam sa trepeme a načo autobusom a čo sa radšej neprejdeme, keď je tak pekne. A sama si rovno aj odpovedala uvrešťaným hlasom, že samozrejme že sa trepeme autobusom, lebo "treba starobu vytáčať urevancami v MHD ako keby si toho nezažila dosť" 😂😂😂😂😂😂
Vyšiel šofér, že čo je za problém a ona zrazu otočila, že "však tiež sa dívam, čo tu stoja". Sa smejem na tom 😂
A ešte raz strašne dávno jedna pani neuveriteľne zhnusene utrusila kamarátke, čo mala pirsing nosa: "teba majú doma radi? Ja by som ťa nemala. A bila by som ťa, že by si bola modrá - fialová."
Jaaaj 😂😂😂😂
Takíto boli dôchodcovia vždy 😀 Ja som chodievala ranym spojom, čo chodil okolo nemocnice - by človek neveril, koľko zázračných uzdravení som videla, keď sa babky potrebovali predbehnúť do trolejbusu alebo z trolejbusu trielili ako rakety do ambulancií 😁
@michaela329 presneee, barly pod pazuchu a davaj! 😂
@michaela789 a ešte keď predtým krivkali po troleji, že kto ich pustí sadnúť a potom behy, že by sa aj Bolt hanbil.
@michaela329 ty mi dávaš 👌🏻👌🏻👌🏻😂😂😂😂😂
Že boli zlý ľudia celý život a v podstate im to už je úplne jedno ,v mladosti sa asi trochu kritiku ale čo už teraz,pred smrťou