Dobrý deň, dnes sme dali vykastrovat našich dvoch kocurikov. Po operácii asi dve hodiny spali a po zobudení sme ich nechali ešte asi dve hodiny zavreté v prenosných kontajneroch. Po vypustení boli asi pol hodinu zmätene. No potom sa jeden kocúrik začal správať agresívne k nám aj k druhému kocúrovi. Správanie toho druhého je v poriadku. Máte s niečím takým skúsenosti? Vymyzne toto jeho správanie po pár dňoch? Prípadne môže to byť ešte prejav hormónov a anestézi?
Ďakujem.
Môže byť taký z narkózy ... tak ako aj mnohí ľudia.
@nika122
@nika122 urcite z narkozy, z hormonov vobec, ved to bude trvat, nez to bude mat efekt, a bude to k lepsiemu. U samcov je najvacsi agresivny spustac testosteron, a ten sa mu uz nebude teraz v takej miere vytvarat, ukludni sa, a ma sancu dozit sa vyssieho veku ako jeho nekastrovani kolegovia
Dosledok narkozy, prejde to.. poznam zenu, policajtku, ktora dala vykastrovat svojho milacika belgického ovciaka, po prebrati ju doma z fleku uhryzol do lica 🙈 urcite je to pre nich velmi stresujuce
Joj, aj náš pes vystrajal po kastracii. Útočil po veterinarovi hneď ako sa prebral a doma koniec katastrofa, normálne som sa ho bála, je to 50 kg fešák a taký agresívny nikdy predtým nebol. Po pár hodinách bol už lepšie na tom, už sa dalo okolo neho prejsť bez toho aby po náš vrcal.
Ďakujem, upokojili ste ma. Lebo naozaj by ma mrzelo keby mali kocúriky medzi sebou zlý vzťah. Dali sme ich vykastrovať aj práve preto, že sme sa báli aby s av období párenia nebili a nevyháňali. Prešlo pár hodín a zatiaľ sa nič nezmenilo. Dúfam že sa to po pár dňoch dá do poriadku.
@nika122 ahoj, ja som tiez takto davala kastrovat - ale ja mam kocuria a macku, prskal do nej cely vikend, bol uboleny, veterinarka povedala, ze mu z nej este aj smrdela "nemocnica"(lieky, dezinfekcia atd) tak to bolo rusive pre neho. Ona bola uplne ok. Ale tak ako aj hore pisali - preslo to a uz maju skoro 15 rokov a stale sa lubia ako kone <3
@nika122 agresívny môže byť aj z toho ze cíti ešte veterinu z toho druhého kocurika
Ďakujem pekne za vaše skúsenosti. Vedeli by ste mi povedať za aký čas toto správanie u vašich zvierat prešlo? Viem že je to veľmi individuálne ale chcem sa pripraviť aj na to, že by to mohlo trvať dlhšie. Je to pre nás dosť náročné ich stále držať od seba. Prípadne máte nejaké nápady ako ich začať apolu zbližovať ? Alebo to pôjde samo?
Mačky (predpokladám aj psy) sa spoznávajú podľa pachu hlavne. Pre agresívneho kocúrika je teraz ten druhý úplne neznámy, má celkom iný pach kvôli pobytu v nemocnici, dezinfekcii, nespoznáva ho, preto sa k nemu správa ako k votrelcovi. Plus stres z anestézy. Agresia pominie akonáhle bude korúrik voňať ako predtým. Môže to trvať aj 2-3 dni. Dovtedy by som odporúčala držať oddelene, plus nejako nechať napáchnuť neagresívneho svojim vlastným pachom - zabaliť do jeho dečky, dať spať do jeho peliešku...
Tiez by ta nastvalo, keby ti ufikli one ize. 🙂