Adventný kalendár pre deti

21. nov 2021

Synovi 8r. som kupila len taky lacny cokoladovy, ale bude somrat, ze tam je kazdy den to iste. Vlani mal latkovy, kazdy den nieco ine, striedali sa tam rozne ulohy, vzdy ina sladkost, nejaka drobnost, ale to sa mu zase nechcelo plnit ulohu. Tento rok na adventak dorastla aj dcera 2r. a preto mi poradte, co vymyslit, aby to bolo pre oboch, dakujem

katkamatka7
22. nov 2021

Pre inšpiráciu zopár nápadov, ktoré sa dajú vylepšiť:
Ponožky (nové) pre 2r a 8 r spárovať na jeden deň a do vnútra papier s úlohou adekvátnu veku, v papieri zabalená drobná čokoláda.
Ušiť z látky, (uterákov, nepotrebných tričiek). Vo vrecúškach obrázok s adventnou tematikou ( nastrihaný z detského časopisu, zo starého kalendára, zvieratkové obrázky, aby zložili ako puzzle).
Vytvoriť z lepenkovej krabice. Olepiť ju môžu aj oni, sami si vyberú obrázky. Z papiera nalepiť vrecúška na vonkajšie strany krabice. Vnútro krabice bude obsahovať prekvapenie. ( Podľa trpezlivosti detí sa môže obmieňať denne, pri vysokej trpezlivosti by prekvapenie vydržalo 24 dní, ale to je extrémne dlhá výdrž pre také deti).

katkamatka7
22. nov 2021

Úlohy, aby bavili, aby sama úloha bola odmenou. Ak 8r baví kresliť, maľovať, ak 2r baví skladať, ukladať, vyhadzovať.
Úloha napríklad: vonku nazbierať ihličie, ďalší deň šišky, ďalší deň kamienky. Iný deň maľovať na kamienky, ozdobiť ihličie, maľovať šišky a ozdobiť nimi. Nazbierať steblá suchej trávy a upliesť z nich vrkoč. Použiť na detskú výzdobu.
Použiť bábiku, plyšové zvieratko, auto, ktoré môžu obliecť, nakŕmiť, umyť. Použiť stavebnicu, kocky, z ktorých postavia domček, stôl, sami si stôl prestrú, usadia za stoličky svoje hračky.

nafka0483
22. nov 2021

Bude somrat ze je tam kazdy den to iste? Minuly rok sa mu nepacili ulohy?
Tak nech nema ziadny adventny kalendar, co by dali ine deti za obycajny cokoladovy kde maju kazdy den to iste.

Co to je nejaky narok alebo povinnost, ze on to este ofrfle? Nepaci sa ti, dobre, iny nedostanes.

Omg, mala som spoluziacku, boli 4 deti a dostali 1 kalendar a tesili sa ze kazdy 4ty den na nich vyjde cokoladka...

katkamatka7
22. nov 2021

Nebolo sme iní, tiež sme ofrflali. Keď sa na to frflanie pozrie inak, je to prejav vlastného názoru dieťaťa, záujem o jeho diskusiu, síce veľmi kritickú voči rodičovi, no pekne sa s tým dá pracovať.

nafka0483
22. nov 2021

My sme teda neofrflavali - jedine sme si priali nech su cokoladky vacsie 😅 ale frflat ze kazdy den to iste?
Tak ok ked diskusia, tak prosim - aky kalendar si predstavujes? Vymysli ho ty. Ale nie ze dieta ofrfle a rodic sa ide potrhat any vymyslel nieco cim mu ulahodi nech je mlady panko spokojny.

katkamatka7
22. nov 2021

😀 Presne o to ide, aby to vymysleli samé.

belllinka
22. nov 2021

Tak mu nekup cokoladkovy, ale iny typ, je uz na vyber dost

kahh
22. nov 2021

@nafka0483 podobne, ja este teraz by som si kalendar kupila kvoli tym cokoladkam 😀 Svagrina ta detom robi take, ze im tam dava malickosti, bud lizatko, ponozky, sponky malej a tak podobne.