Prišla som k vám po radu. Môj strýko si vlani adoptoval psa z útulku nemeckého ovčiaka . Pes mal vtedy 10 mesiacov. Spočiatku vyzeralo všetko ok, mesiac čo mesiac to bolo horšie. Sprv útočil na hydinu, mačky potom už aj na ľudí, uniká a útočí , vrčí aj na susedov. Pes má čochvíľa 2 roky. On mal vždy nemeckých ovčiakov, stále bolí v pohode, jeho ako tak rešpektuje ale nie vždy. Pes je teraz vo voliére, lebo strýko je od rána nemocnici prišlo mu zle od srdca a mi s mamou sme bezradné, bude ho treba nakŕmiť postarať sa o neho. Tak skoro sa domov nevrátil. Ako ďalej?
Každú dobrú radu uvítame.
Nešla by som k psovi ktorého sa bojím. Vycíti to. Čo tak kontaktovať ten útulok. Možno niečo, alebo niekoho poradia.
@estrella5 to mi v súčasnosti nepomôže.
77 roční starý pán, ktorému zrejme budú operovať srdce pravdepodobne nebude hneď po návrate z nemocnice bežať a hľadať trénera pre spa
Ak si neviete rady, ja by som kontaktovala útulok a vysvetlila situáciu, v ktorej sa nachádzate...
Chudak psik, asi by bolo lepsie ho vratit do utulku
Kontaktuj útulok. Ja mam tiež z útulku a mne povedala pani z útulku, ze keby sa čokoľvek stalo, mam im oznámiť. Dokonca aj po uplynutí tej doby 1,5 r. (Po 1.5 roku je pes oficiálne "moj")
Opýtaj sa známych v okolí alebo susedov, možno majú skúsenosť s veľkým psom a neboja sa - nech vám pomôže pri jeho kŕmení atď. Snáď sa niekto nájde.
@mirkava strýko môže zostať v nemocnici aj týždeň, a pes zatvorený? U nás na okolí je niekoľko útulkov, neviem ktoré kontaktovať, zrejme budeme musieť počkať kým sa budeme vedieť so strýkom porozprávať, lebo do nemocnice návštevníkov nepustila
podla mna rada s trenerom je dobra. Dobry trener si poradi so psom aj bez jeho majitela. Kedze majitel nebude tak skoro schopny sa o psa postarat, trener vam moze pomoct zacat so psom fungovat.
Utulok by som kontaktovala len v pripade, ze psa chcete do utulku vratit.
ten psik neni ziasny chudak, mozno je naozaj nebezpecny. vradte ho do utulku, oni si s nim poradia, su profesionaly
Keď ho adoptoval musi mať niekde adopčnu zmluvu kde je aj nazov utulku....alebo si vyhľadať kontakt na najbližší útulok a poradiť sa snimi...fakt neviem ake rady alebo čo tu očakavate viac od ľudí...že niekto teraz príde a zobere si ho aby ste mali pokoj? Alebo keď tam bude mesiac čo nechate psa zhynuť smädom a hladom keď nechcete kontaktovať ani utulok ani trenera?
cez telefon ti urcite nikto neporadi tak, ze pes sa zazrakom zmeni. Ale pri osobnom stretnuti ano. Dokonca by si mozno nasla aj niekoho, kto by si ho na tyzden - dva zobral na "prevychovu".
Povodny utulok by ho mohol zobrat naspat, ak vysvetlis situaciu. Ale vacsinou sa do toho utulku nehrnu, kedze su dost vytazene psami, ktore tam maju. Pri cudzom utulku je to takmer nemozne tam dostat takto psa.
Mama býva odtiaľ 15 km, pes bude celé dni sám. Žiaľ ani susedia si netrúfnu.
skus sa na FB pridat do nejakej skupiny o psoch v mieste bydliska a spytat sa tam na odporucanie na nejakeho dobreho cvicitela, ktory ma skusenosti aj s problemovymi psami.
Vieš z ktorého útulku si ho adoptoval? Určite má nejakú zmluvu a tam je kontakt. Zavolaj tam, vysvetlí situáciu, pretože toto nebude záležitosť 1 týždňa. Či by psíka nevzali aspoň na pár týždňov/mesiacov a potom by ste uvideli ako ďalej.
Volaj do útulku, tam ti.povedia ako postupovať.
Útulok dal na adopciu osa 76 ročnému osamelemu pánovi? To sa mi nezdá. A ešte vlčiaka? Ste si istí, že ho adoptoval z útulku?
@abbey1 aký dôvod by mal klamať? strýko je vdovec, teta zomrela na jeseň, bratranec tam tiež býva ale pracuje v zahraničí.
Len sa pýtam, lebo trošku viem, ako adopcie v útulku prebiehajú. Držím päste, aby psík skončil v dobrých rukách.
Nehnevaj sa, ale prvé čo ma zarazilo, že pán má 76 rokov. Ja som ,,pracovala'' v útulku mám naozaj veľké skúsenosti so psíkmi, ale my sme nikdy nedávali mladého psíka starším osamelým ľudom. NO je veľmi aktívne plemeno, vyžaduje si od mala výcvik a zodpovednú výchovu. Taktiež tréningy a prechádzky. Nechcem uraziť tvojho uja, ale predsalen 76 ročný pán nemá toľko energie ako 30 ročný človek. Tým chcem povedať, že na psovi sa mohlo odraziť aj to, že nemal dostatočne dobrú výchovu, má veľa energie, ktorú nemá vybitú. Nechať psa na voľno po záhrade nie je všetko. Na Vašom mieste vyhľadám odbornú pomoc trénera, samé a bez skúsenosti mu vo výchove ešte viac ublížite.
@alexas56 no ak si dôchodca nemôže adoptovať veľkého psa, mohlo to byť potom aj na meno bratranca
Oni ho hlavne nemajú ako nakŕmiť a dat mu vodu keď sa ho boja. Takže kontaktovať útulky a spýtať sa co majú robiť, ako postupovať.
Je to hladný vlčiak zavretý vo voliere, ten k sebe neznámeho človeka nepusti.
Tak isto obvolajte hotely pre psov, je to síce platené ale bude o neho postarané.
Idem byť zlá, lebo toto ma nahnevalo. Tvoj strýko má psa viac ako rok. Ako stena bol viac menej v pohode teraz je nezvládnuteľné. Výborné. Strýko pokazil psa a teraz nech sa stará útulok. Väčšina útulkov sú ozka a teda nie, nie sú profesionálny. Ani v útulkoch priamo nepracuju 'profesionaly'. Toľko k tomu.
Už dávno ste mali vyhľadať trénera k nezvládate psa, alebo ho vráti oveľa skôr
bed normalne mu daj zradlo cez volieru,nasyp mu hranule vodu tiez tak nalej pomocou polievaka.Ako pes nezdochne ,prezije a ked sa vrati stryko tak si s nim uz mozno da rady,ked aspon nanho neutoci a poslucha.