Baby co hovorite na adopcne poplatky za psika? Kamaratka si chcela vziat z utulku a oni jej povedali, ze musi zaplatit za psika 100€, podpisat adopcnu zmluvu kde sa zavezuje ku kastracii zvierata a s tym, ze jej mozu hocikedy prist skontrolovat psika. V jednej docaske si vyhliadla civavku lebo vacsieho psika nechce a pani jej povedala, ze 150 musi zaplatit. No skoro ju vykotilo. Co si myslite o tych cenach. Dost ju to odradilo vraj radsej bude hladat niekoho kto daruje take psica. Podla mna si ta pani stavia na tom biznis.
My mame yorka...neviem ci cistokrvny alebo s niecim mixnuty trosku platili sme 50...ale uz bol vykastrovany...
Pred tym sme mali poulicnu zmes za neho 40 bez kastracie museli sme ho my dat
To sú trochu vysoké ceny. Cez aké OZ alebo útulok to bolo? Bežne je to okolo 50€ +-
Uvedomite si jednu vec 🙂 kym si niekto z toho utulku toho psika zoberie oni kupuju granulky, oni platia veterinara a vsetky veci kolo toho...takisto vykastrovanie je preto aby sa v buducnosti zamedzilo ďalšiemu šireniu nechcených psikov 🙂
A podľa môjho názoru zlepšiť život psovi z útulku je určite 100krat lepšie ako podporovať množiteľov 🙂
Je to docasna opatera piestany.. pani sa odvolava na to ze proste nema potom na krmivo pre psy ako ok ale 150 euro mi pride ozaj premrstena cena. Za nasho 2 psika z utulku sme tiez davali asi 20 euro.
Pozrite si naklady takeho oz-ka, oni to z coho maju financovat? A druha vec, adopcny poplatok aj trochu preveri buduceho majitela. Ved to je len zlomok ceny co stoji psik tie roky, kym zije - strava , lekarska starostlivost...
Ja som tiez robila v utulku ja ich aj chapem ale bolo na nas ci psa dame alebo nie. Ked mi do utulku prisla baba z 6 deckami ze chcu dotycne stena pytam sa ich a ako si ho vezmete a ona uz vytahovala igelitku. Dalsi chlap chcel ovciaka na hon na medvede.
Druha vec ja nesuhlasim s kastrovanym psa co vadilo utulku, ja zastavam nazor, ze pokial majitel je normalny vie si fenu ustrazit. Mali sme vzdy feny a ani jedna nemala stenata. Da sa to
Ano ja si myslim ze je to v poriadku. Mam 2 a viem kolko penazi stoji ockovanie, odcervenie, cipovanie a nedajboze este nejaky zdravotny problem... Starsi psik uz ma za sebou 3 operacie, kazda stala vyse 200€.A uprimne ked sa psy dostanu do utulku, nepridu tam zdrave v super stave.. A to vsetko nieco stoji. A kedze vieme ako to na SK chodi, utulky a rozne organizacie doslova prosia o krmivo a peniaze, tak sa mi ta suma nezda prehnana. Ja som si druhu brala z utulku z Kosic, ochotna pani mi ju viezla na pol cesty do LM. Adopcny poplatok 50€. Samozrejme ze som chcela aj viac pomoct tak som zaplatila viac. A v zmluve sme tiez mali uvedené, ze mozu prist kedykolvek na kontrolu a keďže nemam co skryvat-nech sa páči... Takze pokial nema niekto taku vstupnu sumu na psa-ktoreho bude mat niekolko rokov ako sa o neho postara? Mesacne vydavky, každoročné ockovanie, polročné odcervenie... A nedajbože ešte nejaký zdravotný problém.
Ja by som z utulku nezobrala...nejde o ten poplatok ako o tu zmlunu...niektore utulky maju sakramentsky system na tie zmluvy...zaplatite poplatok a oni si pridu hoci kedy neohlasene ...napr aj znamemu ktory ma psa z nejajeho utulku...prisli neohlasene a uvideli viac kopok exkrementov na jednom mieste a uz bolo zle psa mu chceli zobrat ze vraj sa o neho nestara prikladne len za to ze pes chodil na wc na jedno miesto pritom nebol ani uviazany ani zavrety vo voliere...takze tak niektore utulky doslova sekiruju a to uz radsej psa z bazaru tam stale niekto daruje stenata
@bielavlcica ja mam zo Slobody zvierat regionalneho centra Piestany brala som si ju 3,5r uz aj kastrovanu a dala som za nu 60E bolo to v 2012 teraz uz bude mat skoro 11 je uz taka "pani dochodkyna"
ja som sa skamaratila s pani predsednickou utulku dodnes posielam fotky ako sa psik má a ked maju v priemere 100-120 psov len naklady na veterinarne osetrenia maju cez 2000 E mesacne a co este krmivo denno denne ich nakrmit musi to byt fuška sa obracať aby tie prachy vedeli ziskat od sponzorov a tak...
a drviva vacsina psikov su chori ked tam pride taky tyrany so zlomeninami napr.alebo fenky uz take "vyrodene" znicene od nejakeho mnozitela...tak sa naklady len tak splhaju do vysok .....
ale zas 100 a 150 E je zas prehnane to by si mali uvedomit ja som velky psickar ale aj ja by som si rozmyslela za tu sumu ci tolko dam za psa.....
a ano adopcna zmluva som podpisovala tam mam povinnost napriklad oznamit ked zmenime adresu alebo keby mi zomrela a ano pisali tam ze hockedy mozu prist aj na kontrolu a tento utulok aj robi námatkove kontroly aj zverejnuje na svojej stránke ako dopadli kontroly
@jany149 neviem ci poznas to OZ docasna opatera piestany pani tam ma prevazne yorkov a civavy. Neviem kde tie psy berie
@bielavlcica nie,to nepoznam.....
ja len priamo utulok Piestany☺
My sme akurat vcera chceli zobrat psika od jedneho OZ. Adopcny poplatok od 150 eur plus preplatit vsetky ukony veterinarne, ktore mu boli pocas pobytu tam vykonane a samozrejme zmluva, ktora je na mna “nasilne” vtierava. Bolo mi to luto, lebo je to uz starsi psik, ktory domov asi tak rychlo nenajde, ale nie som ochotna platit tolko za adopciu.
Toto uz zacina byt fanatická sekta. Za 100 e nech si tam tie zvieratá nechajú. Zato, ze si zoberiem psa ci mačku sa mi nebude len tak niekto kvartitovat do bytu, to kde sme.
Tiez mam psa, ale toto co pýtajú je prehnane. Rozumiem napr 20-30e ale urcite nie viac
@bielavlcica robím v útulku a ceny vôbec nie sú prehnané,.. útulok zabezpečuje celú veterinu napr. u nás komplet očkovanie stojí cca 30€ + čip 20€ .. kastrácia sa pohybuje nad 70€ .. adopčne poplatky máme cca 60€ ..a ani z polovice nám to nevykryje náklady na toho jedného psíka.. väčšina útulkov sú neziskové organizacie, čiže žijú z toho čo im ľudia posielajú, resp. 2% z dane, aukcie a pod..
Mam psikov len z utulku....v pd nepytaju nic ale vzdy sme tam nechali nejaky peniazky,v utulku v brezne si pytaju 50e, co zahrna cipovanie ockovania,odblsenia a to vsetko...ale 150e je podla mna moc....
@monkabohdalova problem je ze ta pani nie je utulok ale docasna opatera neviem odkial tie psy berie ale vraj ich vykupuje od mnozitelov je to podla Vas ok?
Ja som jej povedala rovno ze je to prehnane a uz som bola najhorsia. Clovek si vytvori obraz uz toho ako pani kazdemu nadava a posiela ho na psychiatriu,ze ona by mi psa nezverila. Tym ale, ze vykupuje psy z mnoziarne ich len podporuje
@bielavlcica možno je sama množiteľka a takto to zakrýva, za OZ
@bielavlcica niekto tu asi prehana. 50 eur je adopcny poplatok krory zahrna sterilizaciu, ockovanie, cipovanie. Ziadne 150€
Na bazosi najde aj zadarmo steniatka. V PP v utulku beru 30€ a uz mas vykastrovaneho. A nikto ti ho kontrolovat nepride a keby aj prisiel, tak ho nepustim...
@0hena0 myslis ze prehanam?
Jeden psik nekastrovany 40e v tn mame 9 rokov, 2 psik kastrovany v nm 100e, mame rok. Velmi sme chceli tohto psika, tak sme sumu neriesili, aj ked sa nam zdalo vela. Nikdy nikto neprisiel na kontrolu, z nm sa potesia informacii ako sa ma.
@arcticcode a chapete vy vôbec dôvod prečo chcu chodiť z útulku tie psiky kontrolovať alebo kastrovať??? Koľko už bolo prípadov že “dobrý ľudia” prišli “zachrániť” psíka z utulku a po náhodnej kontrole sa zistilo že kontretne fenka funguje ďalej ako stroj na šteniatka alebo pes je týraný atd atd... takže netreba to brať ako šikanu zo strany utulku....
Tie poplatky su urcite opravnene, kazdy psik, ktory pride do utulku, je odcerveny, zaockovany, kedze utulok nevie, ci mu bola uz nejaka starostlivost poskytnuta a nemozu riskovat,ze sa im tam zacnu sirit choroby..takisto ak zistia, ze psik nie je zacipovany, cipuje sa..castokrat su tie psiky zanedbane, chore, zranene a tam sa poplatky za veterinarnu starostlivost mozu splhat velmi vysoko...skuste si zistit ceny u veterinara...takisto strava a bezna udrzba utulku nieco stoji a kedze su to neziskove organizacie a nie su statom podporovane, ak chcu fungovat a pomahat dalsim zvieratkam, musi sa im aspon cast poplatkov , ktore investovali do psika, vratit...ak by ti tvoj psik ochorel a veterinar ti povie, ze operacia bude stat 300€, co urobis? Povies, ze je to vela? Ja viem, nie kazdy ma peniaze na rozhadzovanie, ale ked uz si beries zvieratko domov, je to velky zavazok, treba sa starat a pocitat aj s tym, ze sa moze stat, ze bude treba investovat...ak ti pride 150€ vela , zvaz, ci si ozaj pripravena brat si psika...a ak chces civavu, zisti si cenu, za ktoru sa realne predavaju od normalnych chovatelov...
Co sa tyka tejto konkretnej pani docaskarky, urcite by som si zistila, pod ktore OZ patri a preverila by som si to, z toho, co pises, mi to pride skor ako mnozitelka, co chce zarabat a to by som rozhodne nepodporovala.
Drzim.palce, nech sa spravne rozhodnes, a ver, ze kazde euro, ktore do psika investujes, sa ti 100nasobne vrati 🐾😉
@sedem ja som mala dvoch psikov z utulku a kazdy bol zdravy a dozil sa vysokeho veku. Mozno nekrmim svojho psa zrovna ukazkovo ale tiez neumiera od hladu. Tym ale nechcem tvrdit ze do neho pcham vsetko. Granule su zaklad ked chodim na vystavy nakupim mu aj maskrty a denne sme chodili na prechadzky kde sa vyblaznil do sitosti. Za to, ze niekomu vadi,ze si nechcem dat sterilizovat fenu neznamena, ze som o nieco horsia. Mali sme 2 feny a ani jedna nemala ani raz stence. Ked clovek chce dokaze fenu ustrazit. Nase feny sa mohli harat ako chceli ale ked im vstupil na uzemie cudzi pes konec hnala ho tak, ze pes tam viac nepachol a mohla by sa aj harat kazdy den. Nikdy nedovolili ziadnemu psovi ju nakrit. A toto nevedia prehltnut. Je pravda, ze u chovatela je to ine ten to neriesi ale ty zas pytaju za stence tiez riadne sumy.
@smejko25 Útulky stále plaču že nemajú odbit psíkov že si ich ľudia neberú a nemajú záujem... No mali by sa zamyslieť nad tým prečo ho aj nemajú keď pýtajú nehorázne ceny za vašu dobrotu že si ho chcete vziať a prijať do rodiny.. Môj prípad psík Staford fenka už sterilka poplatok za to 30e. Co je v poriadku jasne ďalej 15e besnota ok aj to je v poriadku a cena samotného psíka 180e???? To som odmietla keďže za tu cenu stena kúpim od malička... Psa mi nedali trcala tam ešte asi 4mes a nakoniec pre vysoký stav ju utratili lebo nikto iný záujem nemal takže toto je biznis! A ze útulky a záchrana zvierat
Roky dozadu som si brala psa z utulku, platila som asi 1000 korun. Tiez som si pomyslela ze by v utulku mohli byt radi ze im beriem jeden hladny krk prec namiesto kasirovania. Ale budiz. Zaplatit 150€ sa mi zda prehnane....