Adopcia psa, keď som tehotná

korkova
12. mar 2018

Planujeme si adoptovat psika, zistila som vsak ze som tehotna. Mam teraz dilemu ci je vhodne zobrat psa teraz, aby si zvykol na babatko, alebo az neskor, nech uz pride do domu s dietatom. Psik by bol vonku, ale aj tak si nie som ista. Mate niektora skusenosti?

zuzanadringus
12. mar 2018

Skúsenosti nemám, ale skôr by som zobrala psíka teraz, nech si zvykne najprv na vás a potom aj bábätko... Samozrejme potrebujte správanie psika odsledovat, aby ste mali istotu, ze neublíži a ze nie je agresívny....

teleskop
12. mar 2018

velmi zavisi od psa, na tom to zacina aj konci, akeho psa si vyberiete a ako sa k nemu chcete spravat..mozete ho kmasnut na retaz alebo do koterca ako vela sprostych slovakov a vtedy je dieta sum a fuk, mozete ho brat ako zivu bytost so specifickymi potrebami a vtedy zavisi od plemena, mlade do roka? alebo do 3 rokov v puberte? alebo staršie a ustálené psiča? Viete si spraviť poriadok ak bue psik ziarlivy bez pouzitia elektriny, ostnatych obojkov a mlatenia psa? viete si nastolit hierarciu? Byt "nad psom" je do prichodu dietata velmi dolezite. Asi by som si brala v takomto konkretnom pripade psa od 3-4 rokov kt je vyprofilovany, nauceny na deti a kastrovany aby nemal pohlavny pud az taky silny zaberat si teritorium. Mame teraz fenku s ciganskej osady, ktoru mlatili a tyrali, pol roka je u nas a az teraz sa snazi ma nepohryzt, plus je hyperaktivna. (ale my sme chceli pomoct "psychacovi " vezmite si vyrovnanejsieho psika a budete velmi stastni a spokojni a ja som za starsieho, ak mi napises okdial si poradim ti aj utulky a docasne opatery v tvojom okoli. Nezabudni na webovej stranke a na facebooku je 20 percent realnych psov, treba ist do utulku a dat na pocit. Ale adoptovala by som teraz, kludnejsieho, vyrovnanejsieho, pozriet si reakcie na deti. Dalsia rada to ako sa pes javi v utulku nemusi byt pravda!! Utulok nie je pre nich prirodzene prostredie a su v strese...SKusajte, drzim vam palce

flavica
12. mar 2018

asi by som to poresila teraz. bude vam chvilu trvat, pokial ho naucite svojim zvykom a potom bude prakticky vychovany, ked pride babatko do rodiny a navyse budete vediet uz, co od neho mozte tak povediac cakat

dominika7990
12. mar 2018

Radšej vycvičiť teraz potom už nebude toľko času aj na výchovu psika 🙂

liza199
12. mar 2018

@korkova záleží od toho, či je to šteniatko alebo dospelý (mladý/starý) pes, a hlavne najviac záleží od toho, aké je to plemeno. Hold niekto povie že záleží od výchovy, ale k malému dieťaťu sa nie všetky plemená hodia. A tak isto ako ľudia, každý pes má svoju povahu. Ja som bola v 3,mesiaci ked manžel doniesol domov šteniatko labradora, a nemenili by sme. Priateľské plemeno, deti zbožňuje.

monane
12. mar 2018

zobrala by som ho asi teraz aby už bol na vás zvyknutý a aj vy na neho, nech máte nejaký režim keď už príde bábo 🙂

daniela_c
12. mar 2018

@korkova Dobry den, ak sa nahodou budem opakovat s inimi reakciami vopred sa opravedlnujem, ale necitala som ich z casovych dovodov. Chcem vam iba povedat, ze biznis zo zvieratami, ktory je na SK moderny uz niekolko rokov nie je zdravy. Ked sme boli deti psov sme mali na dedine u babky a dedka, alebo ten kto bol v rodinnom dome ho mel na dvore. Ak ste tehotna, v prvom rade by som sa zamerala na seba, svoje dietatko a rodinu. Neviem ako ine mamicky, ale pri domacnosti, starostlivosti o dieta a roznych inych starosti - radosti, neviem kolko casu moze zosatat na zvieratko. Ja som napriklad pocas tehotenstva ostala PN a musela som lezat a to myslim doslovne. Nikdy neviete co sa moze prihodit a co potom to zvieratko??? Psik ma cas ak budete mat dietatko 1,5-2 rocne a uzijete si to spolu vsetci. Co je najdolezitejsie, zalezi na tom, o aku rasu a o ako stareho psika mate zaujem.
Nech sa rozhodnete akokolvek, prajem vela zdravia vam, dietatku a celej rodine, aby ste si toto obdobie mohli uzivat. 😉

teleskop
12. mar 2018

@liza199 par labradorov som brala od rodin, co ich cheli dat utratit lebo hryzli ako besni....kazde plemeno sa da vychovat...KAZDE...ked mas prirodzenu autoritu

liza199
12. mar 2018

@teleskop nikde som nenapísala, ze niektoré plemena sa nedajú vychovať. Písala som, že nie všetky plemená, resp. nie každý pes (vzhľadom k svojej povahe) je vhodný k deťom, a to je rozdiel.
Každý plemeno sa dá vychovať, to je pravda.

kittykat22
12. mar 2018

ja mám blbú skúsenosť s adopciou psíka. Mali sme psíka v dočasnej starostlivosti od známych kým si nájde nový domov. Psík vypadal v poriadku a nebol s ním doma žiadny problém. Lenže ako prišiel k nám, mal iný režim, cestovali sme autom, MHD, na čo psík nebol zvyknutý, tak sa začali problémy. Psík nebol moc spokojný. Nový majiteľ sa naštastie našiel skoro, tak psík poputoval do nového kľudnejšieho domova kde sa adaptoval a je štastný. Po tejto skúsenosti by som si psíka v tehotensve nebrala, pretože to môže byť stres. Navyše nikdy nevieš čo môže byť s miminkom, aby toho na teba nebolo veľa. Veď psíka si môžeš adoptovať keď bude mať malé 6 mesiacov a miminko budeš mať v malíčku.

ah1234
12. mar 2018

My sme si na jesen adoptovali amstaffa z utulku a poviem ti, ze ho milujem nadovsetko na svete a v zivote by som sa ho nevzdala a ja som aj zataty clovek a strasne som chca psika tak by som do toho asi isla aj cez tehotenstvo, ale treba si to premysliet. Nas mal hygienicke navyky, zlaty, pocuva, ale bal sa byt napriklad sam a rozkusal nam dvere, co bol pre mna stres. Tiez sme si museli zvyknut na novy rezim, 5-krat sme menili granule, prisiel k nam s kotercovym kaslom a dusil sa stale, co ma stresovalo, potom sme zistili, ze ma zrychlene travenie a ked jr hladny, zvracia.. Dalsi stres. Akoze ja by som ho v zivote za nic nevymenila a pes je pre mna najvacsia radost ale treva to premysliet. Je to narocne zo zaciatku vzdy, aj s relativne bezproblemovym psikom ako nasim. 🙂

laura1989
12. mar 2018

Adoptovať psíka je krásne ❤️
Sú veľmi vďačný ale samozrejme niečo predtým aj prežili preto radšej teraz nech si na vás zvykne a naučíš ho niečo ako keď príde bábätko ❤️
Všetko dobre prajem máš dobre srce 🍀
Ja sama som stále malé len psikov z útulku a sú úžasný 😍

korkova
autor
16. máj 2018

Dakujem vsetkym, nakoniec sme adoptovali vyse rocneho huncutika, ktory uz si u nas postupne zvyka a postupne ho pripravime na prichod noveho clena rodiny.

zuzla14
4. jan 2020

Vlastna skusenost, mam 2 utulkacov osvojenych pred porodom. Mohla by som sa rozpisat so vsetkymi pre a proti,ktore by mi napadli ale napisem len 1. Jeden dost podstatny detail, ktory absolutne nesuvisi s povodom, povahou ani casom osvojenia psika.
Nik nevie ake bude mat dietatko. Nase prvorodene bolo kludne dieta, zvladala som aj 2 psov a velke akvarko popri nom. Chvalabohu,ze sme sa prestahovali do domu s velkym dvorom lebo po narodeni druheho by som v byte nezvladla ani skrecka.
Tak asi len tolko k tomu. Moja rada? Vydrz, uvidis ake bude dietatko a ked si najdete rezim a zistis,ze zvladnes aj psika tak potom smelo do toho. Naucit ho zakladom je otazka par dni.