Ahojte ,nie že by na tom záležalo ,ale len tak zo zvedavosti..
Adaptovali ste si niekto mačičku? Koľko sa cca platí za adopčný poplatok ..? A ako to všetko prebieha ?
Kazdy utulok ma vlastne pravidla a bohuzial su tam aj dost prisny na vsetky podmienky, v ktorych bude zviera zit, tak sa priprav na otazky typu, ktore ti prijdu fakt osobne a nevhodne... adopcny poplatok je vacsinou vo vyske len veterinarnych ukonov - odblsenie, kastracia, ockovania, to by si platila aj tak keby ides k lokalnemu veterinarovi s nou. A porozmyslaj, ci chces starsie, alebo mladsie zvieratko... maciatka do roka trosku zdemoluju dom, zavesy a pohovka bude trpiet pod pazurikmi... proste sa bude jasit...starsia macka toto uz nerobi, ta ide na skrabadlo...
Chcela som. Samotná mailová komunikácia bol problém. Na otázky o vybranej mačke neodpovedali, zato o mne chceli vedieť všetko. A podmienky si kládli také, že adopcia dieťaťa je oproti tomu nič.
Vyriešilo sa to napokon samé - na dedine pred obchodom som si odchytila vyhodené/zatulané mača. A všetci sme doteraz spokojní, najmä tá mačka.
Mozno by bolo vhodne sa na to pozriet aj z druhej strany. Podmienky adopcie su nastavene vacsinou prisne preto, lebo ludia su ludia-klamu, vymyslaju si, niektori su aj riadne nezodpovedni atd. Clovek, ktory to mysli vazne, je zodpovedny a mysli aj dopredu, nebude mat problem prejst procesom adopcie zvierata, ak samozrejme nenatrafi na nejaku psychoorganizaciu.
Ja sama som vypiplala svojho kocura, mohol mat tak 2 tyzdne a 251g, dva dni bol na klinike, potom som k nemu v noci vstavala a krmila rucne striekackou, rucne vyprazdnovala. Neskor som ho inzerovala, ziadala som samozrejme podpis adopcnej zmluvy, kastraciu, umiestnenie len do vnutra, nejake info do buducnosti atd. Nechcite vediet, aki ludia sa mi ozyvali, tym by som nedala ani plysovu macku. Nakoniec som si ho nechala. A aj napriek tomu, ako sa snazim byt zodpovedna, predvidat, kocur mi spadol z balkona a zlomil nohu-moja chyba(neznasam reci typu, ako ma macka 9 zivotov a ako nikdy nespadne a bla bla bla) . Odvtedy chodi len na zasietovany balkon. Absolutne chapem aj utulky,ktore od zaujemcom o macky vyzaduju aj zabezpecenie okien a balkonov. Mozno pre niektorych je to vela, ze by kvoli macke toto vsetko robili, tak potom nech sa ani necuduju, ked im utulok povie nie.
ja som chcela z útulku, už nechcem, radšej si vezmem od niekoho z dediny, alebo tak. Sto miliónov otázok, to by až tak nevadilo... Dohodli na kocúrikovi, samozrejme podmienka, nesmie von, zabezpečené okná , to by som tiež pochopila, ale nakúpili sme komplet výbavu, stála nemalé peniaze a deň pred tým, ako sme ho mali prevziať zrazu mail, že nevyhovujeme a nedajú nám ho. Žiadne vysvetlenie, nič. Celý život som vyrastala so zvieratami, psi, mačky, hlodavce, vtáčiky, dokonca aj hospodárskej zvieratá, králiky, kačice, sliepky. Všetky naše zvieratá boli pravidelne očkované, u veterinára, keď umreli, tak na starobu, alebo vážnu chorobu, ktorá sa nedala liečiť. Ja chápem, že nedajú zviera hockomu, ale toto bolo absolútne neseriózne.
Záleží od konkrétneho útulku. Ja mám jednu adoptovanu a jednu v adopcnom procese. Nebolo to vôbec cudne ani obmedzujúce, ani neviem čo nechceli vedieť. Akurát občas pošlem foto sko sa majú, ale odomna už ani nepýtajú. Ja im rozumiem. Jedna mačka čo mam doma už bola adoptované a typek ju o 3 dni vyhodil. Takze oni nechcú zabíjať svoj voľný čas na záchranu zvieratá, ktorého sa o pár dni niekto zbaví, alebo ho bude týrať. Ľudia sú vseliaki. U nás je poplatok 40-50€. Zahŕňa tak 1/3 nákladov na macku, ktoré zaplatili. Ale to je všade inak.
Daj sa do skupiny we love cats