Dobry vecer.
Nemam aktivovany ziadny balik sluzieb cize mam 10 inzeratov so stavom NOVY.
Preco mi admin svojvolne meni dalsie inzeraty nad limit zo statuau STARY na NOVY???
Tym padom mi vyhodi niektore inzeraty NAD LIMIT a tym mi niektore deaktivujete...
Mozem vediet vysvetlenie? Preco mi tak blokujete inzeraty? Roby to automat alebo clovek naschval? Preco mi meni statusy a blokuje tym moje inzeraty?
Robi to aj vam? Je to marketingovy tah aby si clovek aktivoval predplateny balik sluzieb???
@svetlanat treba označiť priamo admina, ktorý má na starosti bazár: @srdiecko4u
Nechapem preco to robia- menia stav veci?!
Je to na nervy a tym mi zablokuje ine inzeraty ktore sa potom nezobrazuju kedze su nad limit....
@srdiecko4u prosim preco mi menite statusy a potom sa dostavam NAD LIMIT a inzerary sa tym padom nezobrazuju. Upozornovala som na to a stale sa to deje.... Nahodila som inzerat ako pouzity vcera a snes bol zmeneny na NOVY a tym padom je nad limit dalsi a nezobrazuje sa....
Ake mate na to vysvetlenie?
@svetlanat lebo je to pravidlo bazara tejto stranky. Co je nove je NOVY tovar.
ved aj v popise pises ze nove/nenosene/s visackou, v povodnom darcekovom baleni - tak to nove je. raz je take pravidlo, tak ho musis respektovat. ked uz to operies a odstrihnes stitok, uz ti to nemenia.
Hm ano jasne mi to je ze je business je business.. koniec inzerovania zadarmo novych veci.
Ale aj ked som uvedene "kniha vo vybornom stave" tak mi to zmazali? Je toto ferove jednanie?
Len aby sa nepreratali a vela ludi nezacalo inzerovat inde.... a vela stratia....
lebo tovar s neodstrihnutou visackou je sotva pouzitym. najma, ked ty sama napises, ze je novy - ved to rozum nepusti. ako ho potom mozes predavat ako pouzity, ked si ho nepouzila? bepis v popise, ze je novy a hotovo.
Nevadi nechapes ma...
No mna nechce rozum pustit. Nepisem novy ani v popise ani v nazve !
napisem vyborny stav a zmenia mi knihu na " novy" a tym zablokuju limit....? Toto mi vysvetli ;)
V pravidlach bazara je napisane co patri do noveho a co do pouziteho. Nepouzite ale oprate veci su pouzity tovar, nove veci s visackou nikdy nenosene su pouzity tovar. Ty aj bez pro mozes predavat novy tovar ale len v limite 10kusov alebo 50vlastna vyroba... zaroven ale ty sama si zodpovedna za to ze novy tovar si zaradis do noveho tovaru. Ak to neurobis tak to niekto bude muset upratat do spravnej ketegorie... ak to robis umyselne je to o tom ze si si vedoma toho ze porusujes pravidla. Preco sa teda stazujes ze niekto tvoju chybu v zaradeni opravi? Ked som japrisla na kona nove veci mohli predavat iba pro predajci. Ostatni mali smolu. Teraz pridali tuto moznost aj mamickam bez predplatenej sluzby a zasa je modrykonik ten zly 😔
Pretoze doteraz to bolo ok . Ja mam na predaj cca 10 noych veci ktore chcem predat a takto proste terax zmenili pravidla... 5 eur na tyzden ved ani zisk nemam taky za 2 tyzdne...
Asi najlepsie prejst na iny bazar... ;(
Ahoj,
viac info o bazári nájdeš tu https://www.modrykonik.sk/help/#cat-howto-marke...
https://www.modrykonik.sk/help/#over-limit-list...
@svetlanat Pokial v bazare ponukas novy tovar, mozes ho ponukat iba v Novom tovare. O tom, co patri do Noveho tovaru sa docitas tu https://www.modrykonik.sk/help/#info-quality-ne...
Ak sme ti presunuli inzeraty chybne, mozes nam ich nahlasit cez tento link a pozrieme sa na to https://www.modrykonik.sk/help/#blocking-change...
Dobry deň. Viem že je to už starší príspevok, ale určite stále aktuálny. Tiež mám ten problém, že mi menia inzeráty na nový tovar, každý týždeň aj viac inzerátov. Tým pádom už sa mi nezobrazujú cca 50inzerátov. Predávam len zachovalé veci, ktoré sa ešte dajú ďalej používať, podľa seba viem, že by som tiež nekúpila príliž vynosené a poškodené veci. Krabice napr.z hračiek odložím kvôli záruke a potom predávam v pôvodnom balení, ale to neznamená, že je to nový tovar. Dnes mi zmenili inzerát detský nosič na nový tovar, veď mi sme používali asi rok a pol. Ako môžem niečo predávať ako nový tovar, keď my sme tiež používali. Viem že je to psychológia, vyprovokovať ludi, aby platili. Ja nebudem platiť, pretože ja tu nepredávam ziskovo. Občas raz za dva mesiace sa mi niečo podarí predať. A predávam za zlomok nákupnej ceny. Chcem sa spýtať, či by ste mi nevedeli poradiť, od koho sa mám informovať, že či mám zrušiť môj profil, pretože postupne mi aj tak zablokujú inzetaty. Nie je problém predávať na inom bazare, kde vás nenutia platiť. Ďakujem.
Mne tiez tak pomenili inzeraty - napisala som napr. kniha necitana a k tomu vyrazne, ze rok vydania 2001 a oni mi to zmenili na novy, vraj to z inzeratu nie je jasne, ze kniha nie je nova 😝
@judar
@chomik
Ja som milión nových vecí našla v kategórii používaný tovar a dokonca som jeden takýto predaj aj odložila, aby som sledovala či sa jej inzerát zmení na nový tovar. To bolo približne pred rokom a stále ju tak má nezmenený. Môj osobný prípad je už v takom stave, že postupne všetky moje inzeráty už aj deravé ponožky zmení na nový tovar. Tým pádom mi zablokuje inzeráty. Ja čakám a som zvedavá ako sa to skončí. Adminovi zbytočné budem písať, aj tak mi nedá pravdu. Veď im ide o peniaze. Ja platiť nebudem, to by som už na to doplatila, radšej ruším profil a budem predávať inde.
@0silvia0 @rika1968 @chomik @judar
Pokiaľ vám inzerát presunú a vy neviete prečo, alebo inzerát presunú chybne, stačí jednoducho napísať sem a opýtať sa.
https://www.modrykonik.sk/help/#blocking-change...
Mne tiez pomenili kopec věcí na "nové" podla mna ale aj ked to napr.je nenosene neznamená to hned že je to nové! Mám niekolko ks oblečenia ktoré som kupila a děti ich nenosilo..lezali vsak už nejaký čas v skrini..samozrejme niesu nosene ale už podla mna niesu ani nové.
Zámerne vynechavam slova "nove'nenosene" a pod.a aj tak mi to menia.
Odhliadnuc od toho, že sa ich o zaradenie do kategorie"nové" nikdo nežiada aj ked napr.splnam limit a inzeraty sa zobrazujú nie kazdá ktorá tu niečo hlada pozerá aj to " nove" ..logicky ked hladá nieco lacnejsie tak hladá v sekcii "nosene"
Podla mna toto nútené presuvanie do sekcie "nové" je na nic..
@srdiecko4u ono to nemá asi vypisovať a pýtať sa, lebo aj tak človek dostane skopírované toto:
Čo je Nový tovar?
Nový tovar označuje stav tovaru. Ide o úplne nový, nepoužitý tovar. Patrí sem len tovar, ktorý je v stave a balení, ako sa predáva v obchode. Môže, ale nemusí mať visačku. Pozri si najčastejšie prípady toho, čo patrí do Nového tovaru:
komerčný predaj nových vecí
nevyužitý darček
nenosené oblečenie, ktoré bolo len vyskúšané a nebolo nikdy prané
nenosená obuv, ktorá mohla byť vyskúšaná
nikdy nezložený nábytok, hračky
nepoužitá elektronika a spotrebiče, zabalené v originálnom balení
neotvorené balenie jednorázových plienok.
kozmetika, parfémy, potravinové doplnky a pod., ktoré si nikdy neotvorila a neskúšala
nové tlačené knihy
Nepatrí sem:
tvoja vlastná výroba (aj keď je na objednávku). Zaraď do Vlastná výroba.
otvorené balenie jednorázových plienok alebo zbytok balenia. Zaraď do Použitý tovar.
nepoužitá detská postieľka alebo nábytok, ktorý ste doma zložili a nakoniec nepoužívali. Zaraď do Použitý tovar.
nenosené oblečenie, ktoré si oprala. Zaraď do Použitý tovar.
dekoračný predmet, ktorý si mala doma vystavený. Zaraď do Použitý tovar.
Kto môže predávať Nový tovar?
Nový tovar môže na Modrom koníku ponúkať každý používateľ. Nie iba e-shopy a obchody. Nový tovar teda označuje stav, v akom sa vec predáva.
Ako je to so zárukou a dokladmi
Nový tovar môže na Modrom koníku ponúkať oficiálny obchod, ale aj mamička. Tovar teda môže, ale nemusí mať záruku, doklad o predaji, možnosť vrátenia tovaru a pod. Over si to u predajcu pred kúpou.
Nový tovar nemôžeš predávať v Použitom tovare alebo vo Vlastnej výrobe.
@0silvia0 Je tam jasne napísané, čo je nový tovar. Tak pre každého musí byť jednoduché zaradiť inzerát správne.
Ja to tiež nechapem mam uvedene 1x oblečene a oni my to daju ako novy tovar a potom mam veci nad limit...
@srdiecko4u no vidíš a napriek tomu sa inzeráty prehadzujú aj keď sú zaradené správne, ako píše @ika11123 raz oblečená vec nikdy nemôže byť nová, bola raz oblečená a aj tak jej bol inzerát prehodený na nový tovar. Toto vie človeka znechutiť a nemá chuť to už ani riešiť, ked niekto prehadzuje inzeráty na "nový tovar" tak by mal mať tiež zmáknuté pravidlá bazára...
@0silvia0
Ja som inak tiež skúšala, už aj tak že neopišem tovar. Aj tak mi to po čase zmenili. Všimla som si, že ak som nepredala nič napríklad dva - tri mesiace, tak som nedostala žiadne upozornenie, no ale keď sa mi už ozývali záujemcovia tak sa moje inzeráty začali meniť na nový tovar. Videla som, že tie baby ktoré mali ten istý problém už zaplatili plus aj pro a presne o to im ide. Trvá to už dlho, ale teraz mi už týždenne menia inzeráty.Ako som písala je to ich stránka a môžu s nami manipulovať ako chcú.
ja som mala predplatenú službu PLUS a od istého času ju mám deaktivovanú, pritom som si ju nedeaktivovala...ale tak už si ju ani neaktivujem.