Acne Conglobata. Máte s týmto typom skúsenosť?

avara_salvatore
12. dec 2010

Ahoj ahoj... mnohy ma poznaju z diskusie "ma niekto skusenosti s roaccutane-om" ale ajtak som sa rozhodla zalozit novu diskusiu na temu konglobatne akne.... roaccutane beriem stvrty mesiac a tento tip akne sa mi objavil az neskor... ked som mala velmi silnu hnisavu anginu... mam obrovske navrete uzly na lichach a aj napriek tomu ze uzivam roaccutane uz to mam na lici mesiac aj nieco... da sa to aj inak liecit ... popripadne... s roaccutaneom mu nejako dopomoct? aby mi tam neostala naozaj velka jazva... co si mam nato dat... ? ... ma s tymto typom niekto skusenost? :/ prosim... help...

strapco13
12. dec 2010

@avara_salvatore pokial sa ti zhorsili kozne problemy po angine..moze byt problem v krcnych mandliach
chod na ORL...povedz im o tomto, mali by ti spravit vyter z mandli, nosa, poripade aj RTG prinosovych dutin...od obvodnej si daj zobrat krv na ASLO, LATEX, CRP, sedimentaciu
pravdepodobne mas lozisko na mandliach, ktore ti kozne potiaze zhorsuje...skus bud preliecit cielene ATB..podla vyterov, alebo madle odstranit...to uz podla vysledkov
netvrdim, ze odstranenie mandli ti plet uplne spravi, ale nemalo by sa to potom zhorsovat
dalsie lozioska infekcie, ktore by si mala mat vylucene su - zuby, mocove a gynekologicke cesty

avara_salvatore
autor
12. dec 2010

@strapco13 ja som bola na krcnom pri tek angine lebo som ju mala cely mesiac. Tolko som uz nemohla vynechavat tak som sla do skoly kde a mi to o tyzden zasa vrayilo no a v januari ideme mandle vybrat, nevies mi povedat ako toto akne liecit lokalne?? Aby sa mi cim skor zahojilo alebo nieco. Este sa vratim k mandliam ja mavam stale opakovane anginy takze vieme ze je to z toho aj ked nechapem tu spojitost medzi mandlami a pletou

strapco13
13. dec 2010

@avara_salvatore to jez imunitne mechanizmy..mas niekde lozisko infekcie a to sa krvnou cestou vyplavuje a robi sarapatu v tele
od mandli su aj ochorenia srdiecka, klbov, obliciek, niekedy migreny, ci rozne poruchy imunity ☹

strapco13
13. dec 2010

@avara_salvatore lokalna liecba...no nie som koziar a nastastie vlastnu skusenost nemam...ale asi zmes kortikoidov a antibakterialnej latky..kortikoidy liecia plet a lokalne ATB zapal...ale super, ze pojdu mandle von

avara_salvatore
autor
13. dec 2010

fajn.. a kedze nie som skusena v tychto odbornych lekarskych terminoch aka je kortikoidna zmes? .... no a to lokalne atv? :D :D :D

strapco13
13. dec 2010

@avara_salvatore nie to je mast v ktorej je kortikoid lokalny zmiesany s lokalnym antibiotikom ...ake to uz vie koziat najlepsie podla typu akne

avara_salvatore
autor
13. dec 2010

aha, nooo a da sa to popri antibiotikach roaccutane pouzivat ta masticka? alebo je vlastne uz jedno .. ako som spominala.. uzivam roaccutane 96 den cize to je stvrty mesiac uz ... noo a ci to uz nemam nechat tak ... ci mi tie antibiotika s tym sami pobojuju alebo by som im touto mastickou mohla pomoct?

strapco13
13. dec 2010

@avara_salvatore roacctane je vlastne steroid cisty ..kortikosteroidy su druh steroidov...cize kombinovat roacutane s kortikoidom asi nie..lebo by sa zvysila davka prilis...ale to vedia uz kozny

avara_salvatore
autor
13. dec 2010

aha aha, hmm.. tak fajn 🙂 ani som nevedela ze roac je cisty steorid... a ty odkial toto setko vies ?

strapco13
13. dec 2010

@avara_salvatore som ORL Dr ..preto ta rada o mandliach..a jednak..na nete najdev vsetko 😉 😀

avara_salvatore
autor
13. dec 2010

ano :D len mne uz z toleho hladania na nete a informacii ktore raz hovoria jedno druhy raz ono... som zblaznena z toho :D