Ahojte, od budúceho týždňa mám začať opäť liečbu s izotretinoinom po takmer 4 rokoch, keďže akné sa mi vrátilo. Je tu niektorá, ktorá takisto opakovala tuto liečbu ? Zmizlo vám akné už navždy po druhej liečbe ?
Ďakujem krásne
ja 2x.. prvýkrát mi síce super zabral, ale keď som dobrala, nasadila som antikoncepciu, po dvoch rokoch vysadila a vyhádzala som sa znova.. ale po druhej liečbe už roky bez problémov
@zuzankkaa1 prvú liečbu som mala 6 mesiacov 30mg denne ... pleť bola super ešte 9 mesiacov po ukončení liečby, potom sa mi to postupne začalo všetko vracať a teraz som na tom tak že sa mi robí akné opäť (čierne bodky, podložene uzlíky, biele vyrážky) síce nie v takej intenzite ako pred prvou liečbou ale opäť ... a necítim sa dobre a veľmi sa kvôli pleti trápim tak od pondelka liečbu opakujem po 4 rokoch 🙂
@lucikc20 beries k tomu aj antikoncepciu? Mne to kozna nechcela bez nej predpisat
Ja som brala az trikrat a vzdy sa mi to vratilo. Co ja poznam baby, ktorym sa akne po prvom uzivani vratilo, tak sa im to vratilo aj po druhom uzivani. ☹
@zuzankkaa1 neberiem
@alivoda
@alivoda Ahoj, prepáč ale náhodou som našla tvoj už dosť starý komentár co sa týka akné a branie BELORETINU. Písala ze si ho brala 3× a vrátilo sa to... Mam 17r syna, ktorý tiež bral už 2,× a stále ma akné. Už je z toho dosť zúfalý a zase mu chce kožná predpísať tento liek. A to ho bral aj prvý krát 1r aj druhý krát 1rok.Zabralo vám niečo??
@marusko12 Ahoj, bohuzial, nepotesim ta, plet sa mi pomaly zlepsuje len vekom. Je mi velmi luto, ze tvoj syn tym musi prechadzat a prave v najkritickejsom veku, ked sa buduje sebavedomie- tiez som si tym presla. Moj syn je tiez teraz v tom veku, plet tiez nema bohvieaku, ale on si to nastastie az tak nepripusta. Teraz mu akurat idem objednat nejaku kozmetiku, ktora vraj jeho kamaratovi velmi pomohla a ak by mu zabrala, dam ti vediet.
@marusko12 Rozhodne nie, neodporucam ti to brat- na chvilu to zasa bude v poriadku- pocas liecby a este chvilu potom, ale po case sa akne vrati, bohuzial ☹ Ak mas akne uz po puberte, niekde pricina je, bud nejaka potravinova intolerancia alebo nejaky iny problem, len potlacanim priznakov, co liecba izotretinoinom vlastne je, to nevyriesis, akne sa po navrate pokozky do povodneho stavu vrati
@lucikc20 ani nehovor ze sa to vracia...😑 ja som teraz zacala uzivat prvykrat a akosi neplanujem to este brat viackrat. Ako dlho si brala prvu liecbu? Pomohla?