Absolvovali ste opakovanú liečbu Izotretinoinom?

lucikc20
2. apr 2020

Ahojte, od budúceho týždňa mám začať opäť liečbu s izotretinoinom po takmer 4 rokoch, keďže akné sa mi vrátilo. Je tu niektorá, ktorá takisto opakovala tuto liečbu ? Zmizlo vám akné už navždy po druhej liečbe ?
Ďakujem krásne

zuzankkaa1
3. apr 2020

@lucikc20 ani nehovor ze sa to vracia...😑 ja som teraz zacala uzivat prvykrat a akosi neplanujem to este brat viackrat. Ako dlho si brala prvu liecbu? Pomohla?

veronykacs
3. apr 2020

ja 2x.. prvýkrát mi síce super zabral, ale keď som dobrala, nasadila som antikoncepciu, po dvoch rokoch vysadila a vyhádzala som sa znova.. ale po druhej liečbe už roky bez problémov

lucikc20
autor
4. apr 2020

@zuzankkaa1 prvú liečbu som mala 6 mesiacov 30mg denne ... pleť bola super ešte 9 mesiacov po ukončení liečby, potom sa mi to postupne začalo všetko vracať a teraz som na tom tak že sa mi robí akné opäť (čierne bodky, podložene uzlíky, biele vyrážky) síce nie v takej intenzite ako pred prvou liečbou ale opäť ... a necítim sa dobre a veľmi sa kvôli pleti trápim tak od pondelka liečbu opakujem po 4 rokoch 🙂

zuzankkaa1
4. apr 2020

@lucikc20 beries k tomu aj antikoncepciu? Mne to kozna nechcela bez nej predpisat

alivoda
4. apr 2020

Ja som brala az trikrat a vzdy sa mi to vratilo. Co ja poznam baby, ktorym sa akne po prvom uzivani vratilo, tak sa im to vratilo aj po druhom uzivani. ☹

lucikc20
autor
5. apr 2020

@zuzankkaa1 neberiem

marusko12
20. aug 2024

@alivoda
@alivoda Ahoj, prepáč ale náhodou som našla tvoj už dosť starý komentár co sa týka akné a branie BELORETINU. Písala ze si ho brala 3× a vrátilo sa to... Mam 17r syna, ktorý tiež bral už 2,× a stále ma akné. Už je z toho dosť zúfalý a zase mu chce kožná predpísať tento liek. A to ho bral aj prvý krát 1r aj druhý krát 1rok.Zabralo vám niečo??

alivoda
1. sep 2024

@marusko12 Ahoj, bohuzial, nepotesim ta, plet sa mi pomaly zlepsuje len vekom. Je mi velmi luto, ze tvoj syn tym musi prechadzat a prave v najkritickejsom veku, ked sa buduje sebavedomie- tiez som si tym presla. Moj syn je tiez teraz v tom veku, plet tiez nema bohvieaku, ale on si to nastastie az tak nepripusta. Teraz mu akurat idem objednat nejaku kozmetiku, ktora vraj jeho kamaratovi velmi pomohla a ak by mu zabrala, dam ti vediet.

marusko12
19. okt 2024

@alivoda Nasla som tvoj už starý príspevok. Brala si 3x izotretinoin??? a vrátilo sa to? ja som už tiež 2x a znova som sa vyhadzala..Tiez mi kožna predpísala tabl. ale ešte som nezačala. Neviem či to mám zase brat.???

alivoda
19. okt 2024

@marusko12 Rozhodne nie, neodporucam ti to brat- na chvilu to zasa bude v poriadku- pocas liecby a este chvilu potom, ale po case sa akne vrati, bohuzial ☹ Ak mas akne uz po puberte, niekde pricina je, bud nejaka potravinova intolerancia alebo nejaky iny problem, len potlacanim priznakov, co liecba izotretinoinom vlastne je, to nevyriesis, akne sa po navrate pokozky do povodneho stavu vrati

marusko12
19. okt 2024

@alivoda Ďakujem za odpoveď. Práveže všetko mam v poriadku, síce na intoleranciu ma netestovali, povedali že by som mala problemi so žalúdkom ale inak mi robili všetko Tak už naozaj netuším. A ty to máš už v pohode??

alivoda
20. okt 2024

@marusko12 Niekde pricina bude, ale niekedy je to velmi tazko zistit, moze sa na to prist nahodou, alebo vobec. Teraz mam uz plet vcelku OK, nie je to ze uplne dobre, ale postupne sa to zlepsuje (hlavne som sa uz s tym naucila zit, uz ma to netrapi tak, ako ked som bola mlada)

marusko12
20. okt 2024

@alivoda a máš nejakú dobrú kozmetiku, lebo už som vyskúšala veľa toho a žiadny vyditelny výsledok..??

alivoda
20. okt 2024

@marusko12 Ja mam teraz najvacsi problem s pigmentovymi skvrnami- tie mame tiez v rodine, na to pouzivam Eucerin Antipigment, ale na vyrazky som nepouzivala ziadnu specialnu kozmetiku, lebo sa mi zdalo, ze nic nepomaha- ak tak, len kratkodobo

marusko12
20. okt 2024

@alivoda hmm, ved áno, aj u mňa je to rovnaké. Aj tak ďakujem.

alivoda
20. okt 2024

@marusko12 Viem presne, cim si prechadzas, najhorsie je potom vidiet, ked niekto ma dokonalu plet a bez nejakej vacsej namahy, clovek by dal neviemco za to

marusko12
21. okt 2024

@marusko12 A nevieš ci je rozdiel medzi.. isotretinoinom, beloretin, acutan.. pokiaľ viem sú rovnaké len pod iným názvom. Lebo jedna mi tvrdí že jej zabral len acutan.. no neviem ci obsahuje niečo +..... neviem..??