Absolvovali ste niekto kurz sebaobrany? Mám záujem pre 16r. syna,už sa dostal do situácie,kedy by sa mu hodilo poznať nejaké hmaty a ubrániť sa.Netuším však kde a ako to hľadať...po covide samozrejme.Ďakujem.
ja odporucam krav maga, mam absolvovany kurz, ale nastastie som to este nemusela vyuzit
Ja som absolvovala, 3 roky do zadu. Bol to kurz špeciálne zameraný pre ženy, ale lektorka hovorila, že robia aj všeobecné kurzy. Ja som to našla v nejakej brožúrke od polície, bolo nám tam vysvetlovane ako sa zachovať v krízovej situácií, ako sa ubrániť útočníkovi a podobné veci.. Myslím, že to zastrešovala Otus akadémi sebaobrany
@janinah podla mna take aikido je skvele. Pouzitelne hmaty. Mozno tiez trosku jiu jitsu. V praxi uz ma to par krat vytrhlo z biedy. Kamos organizuje take kurzy v Cesku. Priamo sebaobranu a riesenie krizovej situacie. Za seba odporucam skolu aikido v Bratislave, ta co je pri radosinskom divadle. Sensei Roman je vyborny a perfektne vie poradit prave ako riesit tieto neprijemne situacie. Hlavne naucit robit so zbranami, lebo vacsinou je to v terene nepouzitelne. Tie situacie nie su akcny film.
@janinah Neviem, nikdy som to nepoužila a už som nato aj zabudla. 😀 Podľa mňa veľa spraví aj psychika, darmo sa človek na kurze naučí hmaty, keď v stresovej situácii netuší, ako zareaguje. Je iné trénovať roky nejaké bojové umenie, ale taký pár hodinový kurz, neviem či nejak pomôže. Snáď sa budú vedieť vyjadriť ženy, ktoré s tým majú aj reálnu skúsenosť v teréne.
Tiež by som odporučila krav maga. V Rakúsku toto napríklad cvičia policajti a majú aj tréningy pre verejnosť. Ale samozrejme, jeden kurz nepomôže. To treba rutinne cvičiť, aby človek v stresovej situácii použil automaticky nacvičený pohyb
Ja som absolvovala ešte počas vysokej školy. Teraz neviem, kde by sa dalo niečo take nájsť, skús zadať do Googlu, isto ti niečo nájde.