Absolvovali ste kurz sebaobrany?

janinah
10. dec 2021

Absolvovali ste niekto kurz sebaobrany? Mám záujem pre 16r. syna,už sa dostal do situácie,kedy by sa mu hodilo poznať nejaké hmaty a ubrániť sa.Netuším však kde a ako to hľadať...po covide samozrejme.Ďakujem.

minimilan
10. dec 2021

Ja som absolvovala ešte počas vysokej školy. Teraz neviem, kde by sa dalo niečo take nájsť, skús zadať do Googlu, isto ti niečo nájde.

janinah
autor
10. dec 2021

@minimilan to áno,skôr som chcela vedieť čo sa od toho dá čakať

trema
10. dec 2021

ja odporucam krav maga, mam absolvovany kurz, ale nastastie som to este nemusela vyuzit

naobedbuduspagety
10. dec 2021

Ja som absolvovala, 3 roky do zadu. Bol to kurz špeciálne zameraný pre ženy, ale lektorka hovorila, že robia aj všeobecné kurzy. Ja som to našla v nejakej brožúrke od polície, bolo nám tam vysvetlovane ako sa zachovať v krízovej situácií, ako sa ubrániť útočníkovi a podobné veci.. Myslím, že to zastrešovala Otus akadémi sebaobrany

kiki68
10. dec 2021

@janinah podla mna take aikido je skvele. Pouzitelne hmaty. Mozno tiez trosku jiu jitsu. V praxi uz ma to par krat vytrhlo z biedy. Kamos organizuje take kurzy v Cesku. Priamo sebaobranu a riesenie krizovej situacie. Za seba odporucam skolu aikido v Bratislave, ta co je pri radosinskom divadle. Sensei Roman je vyborny a perfektne vie poradit prave ako riesit tieto neprijemne situacie. Hlavne naucit robit so zbranami, lebo vacsinou je to v terene nepouzitelne. Tie situacie nie su akcny film.

minimilan
10. dec 2021

@janinah Neviem, nikdy som to nepoužila a už som nato aj zabudla. 😀 Podľa mňa veľa spraví aj psychika, darmo sa človek na kurze naučí hmaty, keď v stresovej situácii netuší, ako zareaguje. Je iné trénovať roky nejaké bojové umenie, ale taký pár hodinový kurz, neviem či nejak pomôže. Snáď sa budú vedieť vyjadriť ženy, ktoré s tým majú aj reálnu skúsenosť v teréne.

bluka2
10. dec 2021

Tiež by som odporučila krav maga. V Rakúsku toto napríklad cvičia policajti a majú aj tréningy pre verejnosť. Ale samozrejme, jeden kurz nepomôže. To treba rutinne cvičiť, aby človek v stresovej situácii použil automaticky nacvičený pohyb