7-ročný pes zožral vtáka

zuzu16890
14. júl 2022

Dobrý deň, mám 7 ročného psa (trpasličí špic) a dnes na záhrade zjedol uhynutého malého vtáka... Čo mu hrozí?

nelca84
14. júl 2022

@zuzu16890 podla mna nic, ale odcervila by som ho pre istotu

viestta
14. júl 2022

Nic

erickatt
14. júl 2022

@zuzu16890 urcite nic, a zajtra odcervit o mesiac zas

dundulica
14. júl 2022

aj my máme trpasličieho špica, má iba 5 mesiacov a už zahrdúsil asi 6 vtáčikov

pribinak
14. júl 2022

@dundulica však dávaj trochu pozor 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Mam
6 mesačného bisonika, ale nedovolím mu zožrať všetko živé

negymama
14. júl 2022

@pribinak CITAJ ze bol uhynuty, pes zjedol zdochlinu.

heni79
14. júl 2022

Mne úplne mimo témy napadlo ... Umyla si mu potom zuby? Minule som zažila taký monológ susedy so psom vo výťahu. Mala ho na rukách. Pes sa zvrtol a oblizol ju. A ona mu hovorí: "Neoblizuj ma, nemáš umyté zuby." Pes na ňu pozeral (zastavila ho aj rukou). A ona pokračovala v "argumentoch". "No nepozeraj, nemáš umyté zuby. (smiech) No nemáš. No nie... (opäť smiech a divný pohľad na psa)." Takže, umy psovi zuby prv, ako ťa oblíže. A nie, nič sa mu nestane. P.S. Chápem potrebu umývania psieho chrupu. No je mi smiešne to "poľuďšťovanie " psov.

pribinak
14. júl 2022

@negymama ty ČÍTAJ 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️prospeje Ti to. Píše že zahrdusil

panelacikova
14. júl 2022
krisbar
14. júl 2022

Mam 8 rocnu fenku a zozere vsetko co este muchy a cervy nezeru. Mrtveho asi tyzden krtka ma najradsej.
No worries. Psi maju uplne ine travenie. Max sa ti cely prekadi po dome ako minule ta moja 🤣🤣

radanna11
14. júl 2022

@krisbar a to vám nevadí mat po dome výkaly ktoré vás pes strávil a vyrobil zo zdochliny zvierata? To sa ani trochu nebojite o psíka a tobôž o seba ??

daniela2202
14. júl 2022

@zuzu16890 konečne si pochutil 🐕👍

zuzitko74
14. júl 2022

Sleduj, či nebude mať krv v stolici. Niekedy, keď psík zje niečo s kosťami, môže mu to poraniť črevá.

dominikak4
14. júl 2022

Aj môj mops zožral raz zdochlinu vtáka, tiež som sa bála, keďže ten má od malička problémy s trávením, potrebuje hypoalergénne granule a konzervy a inak drží diétu, na všetko je alergický a ak niečo zožerie, tak hneď má kvasinky po koži, krv v stolici atď... Volala som vtedy veterinárke (celá vystresovaná, že mi pes uhynie) a tá pobavene, že "a je spokojný, chutilo mu, nie? A smiala sa...Bože cítila som sa ako debil... Nakoniec som u nej kúpila takú pastu plnú probiotík, plus niečo ako živočíšne uhlie pre psov a odčervila som ho. Psovi nič nebolo, ani hnačku nemal.

krisbar
15. júl 2022

@radanna11 vykaly sme poumyvali, vysavovali, ved to nerobi kazdy den. Bolo to raz. Nie nevadi mi to. Psi maju ine travenie ako ludia a presne vedia co zozrat mozu a co nie.

radanna11
15. júl 2022

@krisbar možno som v tomto moc precitlivena mali sme taký ťažký zážitok.
Žili sme v byte kde vedľa nasho balkóna mali hniezdo netopiere take domčeky pre ne často nám vlietavali aj do bytu a tak.
Mali sme kocúra ktorý z nezistených príčin veľmi ochorel , zlyhali mu obličky a aj keď sme robili čo sme mohli a vrazili obrovské množstvo peňazí do jeho záchrany zomrel.
O deň na to mi volala pani z veteriny že o tom uvažovala,že nás kocúr vykazoval všetky znaky besnoty,že či nemohol byt v kontakte so zvieraťom s besnotou.
Netopiere sú najväčšie prenášace besnoty a tak sa musela hlava našeho mŕtveho kocúra posielat na rozbor nikomu neprajem zažiť čo sme zažívali mi týždeň kým prišli výsledky keďže sme s ním takým chorým boli doma v kontakte .
Našťastie sa to nepotvrdilo ale odvtedy sa takýchto veci hrozne bojím

positive
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
15. júl 2022

@pribinak Pise,ze zjedol uhynuteho vtaka. Ale to je jedno. Mozes davat pozor kolko chces,najde sa par sekund,kedy zhltne nieco nezelane. Uz to neprehanajme s tym obvinovanim za vsetko,stane sa.

luccija
15. júl 2022

@positive vobec to nie je smiesne bezne psickari umyvaju psom zuby kvoli povlaku, zubnemu kamenu, zapalu dasien.
@dundulica aj nas:(z hniezda vyleteli drozdy, ktore este nevedeli lietat a on sa chcel pohrat, az im ublizil.
@zuzu16890 minule som sa rano zobudila na to, ze nejaky dravec nad pozemkom chytil vtaka a narazili do nasho okna na dvore perie a uhynuty vtak do hodiny tam bolo velmi vela much masiarok, nakladene vajicka, hnusobinec, takze uvidis, ale tiez by som ho odcervila a trocha drzala od seba

heni79
15. júl 2022

@positive Ja nespochybňujem, že niekto chce psovi umývať zuby. A aj tej potrebe čistenia psieho chrupu rozumiem. Dá sa robiť rôzne. Ale "diskutovať" so psom na tému "ty nemáš umyté zuby" a ďalej "argumentovať" do tej nemej tváre, ktorá nemá šancu pochopiť hovorené slovo.... To bol pre mňa strop toho dňa. 😂

pribinak
15. júl 2022

@marca12 píše že zahrdusil. Skús si pozrieť na koho príspevok reagujem.
Pekný večer

positive
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janne318
15. júl 2022

Pokiaľ vtáčik uhynul v dôsledku poranenia (asi vypadol z hniezda?), psíkovi nehrozí nič. Maximálne by vyzvracal perie, ak nejaké zhltol. Ak ale uhynul z iného dôvodu (otrava alebo infekčná choroba) a mama ho vyhodila z hniezda už ako mŕtveho, samozrejme to psíkovi ublížit môže.
Sleduj farbu sliznice na ďasnách - mala by byť pekne ružová, prekrvená (trvalé pigmentové škvrnky - čierne alebo hnedé - sú ok). Zle je, ak sú ďasná takmer až biele, synavé, alebo namodralé. V takom prípade hneď kontaktuj veterinára. Tiež pokiaľ chytí prudké zvracanie, horúčky, triašku a pod.
V nasledujúcich dňoch si všímaj správanie psíka a jeho teplotu - teda či nenormálne žerie, či nezvracia, či nemá divnú stolicu, či nie je apatický, a pod.
V ŽIADNOM PRÍPADE HO HNEĎ NEODČERVUJ!! Jednak to nemá zmysel (proces infikácie a rozmnožovania vnútorných parazitov sa nedeje zo dňa na deň) a jednak antiparazitiká dávajú riadne na frak črevnej mikroflóre a vôbec celému tráviacemu traktu. Pokiaľ ten vtáčik nebol úplne ok, alebo pokiaľ ho zožral komplet celého, pričom na takúto stravu nie je zvyknutý, podaním odčervovačky podstatne skomplikuješ psiemu organizmu schopnosť vysporiadať sa s tým.