Ahojte 🙂
V pondelok si ideme po šteniatko do Mikuláša.
Chcem sa opítať na pár vecí čo som na internete nenašla.
Ako často chodiť s 6 týždnovým šteniatkom von?
Ako často ho krmiť?
A čo jedlo?Aké veci okrem granul a vody mu mam davat?
Mýslíte že tým že ho berieme už v 6 týždnoch mu ublížime?
Tak to je zatial všetko,ja a môj budúci jack russel terier vam dakujeme za odpovede 😅
so 6 týždnovým aspom 5 x za den
Krmit aj 5 x za den-rozdelená denná dávka
zatial staš´čia štenacie granulky, sem tam ovocie, kusok zeleniny
6 týždnov je to skoro-predpokladám že je bez PP
Nám chovatelka dávala až v 2 a pol mesiaci a šteniatko bolo už uplne pripravené na nový domov
@vaness010 určite kvalitné šteňacie granule-nie pedigree a podobné značky, ale napr. Acana je dobrá. to ti určite poradí predavačka 😉 . závisí tiež aká veľká rasa to bude. ja som dávala aj vývar z kurac. polievky do granúl a natrhala som do toho uvarený petržlen z polievky. veľké rasy šteniatok žerú cca 3-4x za deň, viac nie. my sme dávali 3x za deň a po trištvrte roku 2x za deň. viac určite netreba. šteniatkám veľkej rasy je dobré dávať každé ráno tvaroh do granulí-nie veľa a cca 4x do týždňa žltko z vajíčka. bielko až neskôr. je to výborné na lesklú srsť. máme krásneho rotwajlera 🙂
a veľa veľa veľa lásky. no pozor na rozmaznávanie
@vaness010 ahoj ,šteniatko by som na začiatok určite chovala granulami čo Ti dá chovateľ na začiatok ,aby malé nehnačkovalo.do 6 -tich týždnov šteniatko cicá matku.jesť dávať často a malé dávky ,ja nechávam granule stále v miske a jedia kedy chcú.v tomto teple meniť viackrát denne vodu v miske.vonku ísť vždy ked sa zobudí ,vtedy bude zaručene cikať a po jedle tiež ,bude kakať.. 🙂 no zo začiatku sa nedá zabrániť mláčkam aj v byte.chváliť ,odmenovať za vykonanú potrebu vonku.okrem granúl môžeš dávať hovadie maso,ryžu ,cestovinu ,tvaroh ,uvarené vaj´čko a hlavne v tomto veku žuvacie kostičky ,šteniatku sa prerezávajú zúbky takže si ich potrebuje na niečom trénovať..kosti určite nie!!!najma kuracie
@vaness010 - 6tyzdnove steniatko si brat domov je skoro, steniatka sa davaju novym majitelom 8-tyzdnove... papat by malo 4x za den, male porcie, nenechavat stravu k dispozicii cely den, dat mu cas aby zjedlo kolko vladze a potom jedlo zobrat... steniatka papaju co im das - my sme pokracovali v granulkach ktore davala chovatelka a tie maju doteraz... je dobre dat mu to, na co bolo zvyknute.. ale ak chovatel krmil nekvalitnym lacnym krmivom, tak samozrejme prejdi na kvalitne...odporucam acanu, royal canine... 1 jedlo denne moze byt aj nieco mlieckove (my sme davali detsku kasu nestle) ak to steniatku chuti... granulky by si mala vlhcit zo zaciatku, vodou, mliekom, vyvarom.. mozes pridat varene masko alebo zeleninu.. nesolit, nekorenit...
steniatku mozes davat aj kalciove tablety na klby... nepustat ho do schodov, radsej niest na rukach aby si neposkodilo klby v tych zaciatkoch..
co sa tyka chodenia von - vencit vzdy ked sa zobudi (bude vela spinkat, po kazdom jedle par hodin pospi a potom hned ho brat von lebo hned po prebudeni bude cikat a kakat..neskor sa nauci pytat von, ale tak male steniatko to este nedokaze...)
urcite nie prechadzky na voditku v parkoch alebo na ulici, este nema dobre vyvinutu imunitu, nie je vhodne aby chodilo na miesta kam chodia cudzie psiky a ine zvieratka, ak mate v rodine alebo medzi priatelmi psika o ktorom viete ze je 100% zdravy mozu sa samozrejme stretavat, pre socializaciu steniatka je to dobre...
ja maam 5 tyžnove šteniatko a od majitelky som si zobral ale sme volaly veterinarke a povedala ze od 5 tyžna us mozme si ho zobrat a tak zme si zobraly a ked ho mame vonku tak sa trasie o život :D ☹
Ahoj vcera som si adoptoval 6-tyzdnove seniatko labradora no a vcera mi zral z misky granule ako o zivot a ked som mu dnes nasypal tak zozral len zopar a dost nejedol uz takmer cely den niesom si isty no mam pocit ze to nieje v poriadku vodu pije stale ale niako neje mozte mi poradit nieco ine co take male steniatko moze jest alebo co robit?
Ahojte mamy jedno dniove šteniatka ako zistím či majú dosť mlieka je ich osem.
@vaness010 no najmenej 3x za deň.musí si zvyknúť na nejaký režim.ešte je malinký tak by si mohol zvyknúť.aj ked mláčky ti bude robiť dosť dlho vnútri.ako často krmiť? no skús sa opýtať majitela ako často im dával jesť.my sme mali v byte tiež psíka.teraz zostal u našich a ten má misku plnú celý deň.a ked je hladný tak žerie. 😅 myslím,že len granule mu stačia.a či to nie je skoro ho brať v 6 týždňoch?keby to bolo skoro tak by vám ho asi nepredali alebo nedali.my sme predávali šteniatka ked mali 8 týždňov a všetky očkovania za sebou