!!!!!!!!!! Ešte raz sa chcem s pýtať co to môže byť moje 6 mesačné dievčatko sa nechce pretočiť z chrbta na bruško ako by to zabudlo vedela ti od 4 mesiaci ako profík a teraz len leží na chrbte a ani ju nenápadne sa pretočiť ani za hračkou potom začne plakať zúri. Ja neviem co to s nou je trva to dva dni mam strach už som sa aj V PLAKALA.!!!!!!!!!!!
Lekarke ste neskúšali volať, že čo ona na to?
preco nezavolas k doktorke ked sa bojis?
Moja bola tiež ako živé striebro,nemohla som ju nechať ani na chvíľu samu. Mala tiež cca 6 mesiacov kedy sa prestala pretáčať a nemala záujem sa vôbec dvíhať,sadnúť si a tobôž nie chodiť. Tesne pred 1 rokom začala štvornožkovať.
Nebola v poslednej dobe očkovaná? Môže íst o NU
Ved ked sa bojíš, nieco sa ti nepozdáva, tak zavolaj pediatricke. Radsej 10x zbytocne ako raz nieco zanedbať
@slniecko87 tiez som chcela napisat, len som nenabrala odvahu, ale suhlasim
No, tak drzim VELMI palce. Ihned k dr zajtra. Nenechaj sa nijako odbit. Ak by bolo na mne, okamzite neurolog a detoxikacia tazkych kovov, biorezonancia BICOM, skusila by som vsetko na svete.
@lindusss2016 jaj ja ze ty si autorka. Tak nevieme ci bola ockovana. Sorry
Ak nebola ockovana pripisala by som to nejakej chripke, viroze a urcite by som sla k dr.
nenechaj to len tak....zajtra smer lekár, alebo aspoň lekárke zavolať a povedať čo sa robí.....
Inak mne raz lekár vravel, že deti sa nevyvíjajú priamočiaro, ale skokom. t.j. niekedy má maminka pocit, že ten vývoj ide pomaly resp. vôbec....
Nasa rodinna kronika: Toto bol v detstve aj moj pripad. Po mesiacoch otacania som s tym prestala. Postihnuta nie som (teda...kazdy trochu sme, ze? :D ), ale nikdy som neliezla, co nie je uplne idealne pre vyvoj pohyboveho aparatu. Neboj sa prilis, ale k lekarovi si zajdi, mozno by sa to dalo nejakou stimulaciou znovu nastartovat. 🙂
@trashpanda toho sa boji aj ja se moja nebude lozit...ma 7mes.len sa pretaca a stavia sa sama na nohy ked ju prichytim..a ked ju da na brusko nech trenuje tak ona zdvihne zadok a supe na chrbat..
@tinaa64 Moja babka ma skusala k lezeniu namotivovat tak, ze sama liezla po styroch a ja som to vraj skusala po nej. Len uz sa s tym zacalo neskoro, takze uplny uspech to neprinieslo. Tak mozte skusit, mozno bude napodobnovat. 🙂
@trashpanda no skusim... Mne nevadi ze ste nelozi ..skor sa bojim ze nebude bobec..pocula somzeto nieje velmi dobre pre dieta ak preskoci vyvoj...ale preco to nie je dobre uz som sa nedozvedela
@tinaa64 pretoze svaly, ktore drzia ramenny pletenec a lopatky budu prilis slabe a to vedie ku zlemu drzaniu tela a problemami s tym suvisiace
Ak sa prestal pretacat, je na to taky chmat - cvicenie, ktore to vie pekne aktivovat. Pytaj sa na rehabilitaciu, samozrejme ak nie je inac chory.
@katharines aha..dakujem pekne za vysvetlenie....tak kazdy vyvoj dietata ma vyznam....a niekto si mysli ze ake sikovne dieta ma ked islo rovno na nohy
@tinaa64 tak ako pises. Ak dietatko preskoci nejaku vyvojovu etapu, tak sa to potom musi dohnat cez specialuzovane rehabilitacne cvicenia.
Tak isto sa priklanam k nazoru @liv1 Viroza, ockovanie, Mozno Aj intolerancie mozu sposobit to, Ze dieta „zabudne“ to, Co Uz vedelo. Detox (homeopat v komore), intolerancne testy, zvazit dalsie ockovania, prip.odlozit na neskor.
moja sa tiez prestala pretacat asi po troch tyzdnoch co to uz vedela, trvalo to ads 4 dni, prevazne lezala na chrbte. pripisovala som to viroze, najprv mala zvysenu teplotu 1 den. a potom tie 3-4 dni bola taka lenivsia. upravilo sa to, dnes uz stvornozkuje. dufam, ze sa vam to coskoro upravi.