Žienky, poraďte mala ma 6 mesiacov a neotaca sa mi na bruško sama, je to v poriadku pojde to samé alebo treba cviky? Ďakujem
@blankasa kludne ju daj viackrat na brusko..ked zacne mrncat otoc naspat..aj 5-6-7x za den na par minut..a trenuj s nou otacanie..cez nozicku ju najprv daj na bok a potom nech sa otoci..povzbudzuj ju,za 2 dni sa.otoci sama.uvidis.musis jej ukazat ako na to.chodim s malym na cvicenie tam mi to takto ukazovali
v tom veku by mala byt na bruchu dlhsie, moj bol skoro cely den na bruchu (a to mal oslabene svalstvo). spomen aspon pediatricke a uvidis, co povie.
a este otazka, na bok sa vie dat? (z chrbta)
ok, to je fajn. to je taky predkrok. mozes ju skusit dorotovat, ked uz bude na boku. (jemne pritlacis na stehno nad kolenom a tak trocha potiahnes)
@blankasa musíš ju nechať na brušku dlhšie, respektíve častejšie, ak dlho nevydrží, 10 minút je máličko v tomto veku, denne by mala byť na brušku až 4 hodiny
@hermionia nemyslim to v zlom🙂 pisem to len kvoli tomu, aby mamicka, ktora polozila otazku, neocakavala od svojho dietatka "netabulkovy" priebeh. samozrejme, ze kazde dieta je individualne, ale vacsina ide v urcitom poradi. ty pises "najprv sa z bruška začne otáčať na chrbát", co proste vacsina deti "najprv" nerobi.
snad sa uz chapeme 🙂
@hermionia Tu ide o to že si podala mamičke mylnu informáciu a nie či tvoje dieťa je tabuľkové alebo nie 🤦♀️ @blankasa Najprv je obrat na bruško. Má ti zvládnuť v 6 mesiacoch avšak fyziologické je plus mínus 2 mesiace. Takže do 8 mesiaca je to v poriadku. Zatiaľ sa netráp ale treba dávať často na bruško 🙂 A na chrbatiku motivovať hračkami na strany 😉 Viwm toho dosť nakoľko sme si odzili aj s cvičením svoje.
@tulipanicek dobre dobre, ved uz mi to @deedol vysvetlila, ale mozno sa este niekto prida a vysvetli mi to, ako je to v tabulkach 😉 a kde najdem presné tabulky na nete, aby som uz nepodavala mylne informacie a mozno sa aj nieco naucila? vdaka za tip.
ja som mala napr. tento plagatik ku knizke:
https://www.facebook.com/evakiedronova.cz/photo... asi to dost zle vidiet :-/
my to máme podobne a lekarka hovorila ze zalezi aj od povahy. Dcéra je kludas, tak vravela ze kľudne aj keď bude mať 7 mesiacov 😉
@hermionia Ak to myslíš vážne tak sa prihlás do nutriklubu. Je tam cela vývojová mapa ktorú odporúčajú ak na rehabke. Počítaj vždy plus mínus dva mesiace že je v poriadku
Video aj o pohybovom vývine bábätká od českej fyzioterapeutky.
@deedol pretočenie z brucha na chrbát predtým ako sa dieťa pretočí z chrbta na brucho nie je obrat je to len nestabilita.... takze najprv je obrat z chrbta na brucho až potom opačne 🙂
@michaelacastle pisem niekde nieco ine?
@blankasa neboj moja tiež bojkotovala a nakoniec v 9mm začala chodiť kľud užívaj si ono to príde ❤️👍
@deedol ja som to prečítala opačne prepac 😂 asi som slepa
@michaelacastle v pohode :D
@michaelacastle neviem ci som to pochopila spravne ale vobec nesuhlasim.moje dieta sa pretacalo z brucha na chrbat a mozno po 3 tyzdnoch zacala z chrbta na brucho.cize sa to naucila presne opacne ako ostatne.a bolo umyselelne pretacanie
@olivia1425 su aj take pripady, ale "tabulkovo" (t.j. vacsinou) je to opacne. samozrejme nie kazde dieta ide podla tabuliek 🙂
@blankasa Ahoj ja som maleho motivovala okrem ineho v pozicii na brusku, teda v paseni konickov, tak, ze som ho aj do kocika dala na brusko a tak pozoroval svet. Mala som ma strieske sietku cez ktoru videl dopredu citil sa ako v papamobile 🙂 tak dokazal vydrzal aj 2 hodiny, kym nezaspal.
@blankasa najprv sa z bruška začne otáčať na chrbát, niekedy v tomto vašom období by mala začať a potom keď sa toto začne sa zacne otáčať naspäť, ako často je na brušku? Zdvíha hlavičku keď je na brušku? Otáča sa za hračkami keď jej ich ukazujete a hrkate nimi?