Mám dcéru ktorá ma 2roky a 10 mesiacov a nechce mi kakať, poprdkava smradľavého viem že už 3 či 4 dni nekakala a že ma to na krajíčku ale stále to hovienko sťahuje do seba, už som skúsila obmedziť všetku stravu čo zapeká ale nepomohlo, ma to proste podľa mna psichycke boji sa že ju bude bolieť riťka , keď sa inak nedá tak na koniec jej musím dať ten detský klstyr do ritky nasleduje vykakanie ale s veľkým teátrom plakania. Už som v koncoch neviem si s ňou rady ako ju presvedčiť a donútiť aby kakala každý deň že potom bude mat hovienko mäkké a potom ju pri kakaní nebude ritka bolieť. Či jej mám dať volajake prehanadlo ( i keď s tým moc nesúhlasím aby si jej črevká náhodou nezvykli na to ). každý deň aby kakala a aby zistila to sama že to už neboli. Prosím poraďte. Ďakujem za každú radu skúsim už asi všetko aby sme tuto etapu života prekonali
Ja som môjmu keď mal len 2 mesiace používala rektalnu rurku, zapekané ho z Nutrilonu asi mesiac len tak kakal, stolica hneď vyšla von
Ja som dávala čipky...skús jej za odmenu niečo ponúknuť keď sa pekne vykaka
Kúp v lekárni easy lax...tu to také ibištekove pumpičky do riťky. Strekneš a dieťatko sa vykaka. A samozrejme veľa piť a úprava stravy ☺
susene slivky, ovsene vlocky - aj kazdy den na ranajky, hroznovy must, smoothie, .... vela vlakniny, a malu motivovat. ak jej davas pravidelne ten detsky klistir, nie je to dobre, a aj pohyb pomaha, maly po plavani vzdy nalozi ...
Môjmu zaberá jabllcko kazdy den a pit, pit...a po vykakani piskotka 🙂
Tak nam pomohla vlaknina z lekarne a sirup duphalac.ale uzivat bez prestavky a po mesiaci sa nam to upravilo a teraz to ide bez toho.a este okrem toho som jej dala jablkovy dzus.som jej do neho miesala tu vlakninu.duphalac je na predpis.skus.urcite je to lepsie ako klistir.zo zaciatku aj zvysenu davku.je to nenavykove.aj na gastre nam to dr dala.
Treba vyskúšať pomleté ľanové semiačko dať do jogurtu, smoothie. Tiež slivky, vláknina, treba vyskúšať aj aloe vera Nám zabralo to.
Malý má 2 roky 4mesiace a na všetko zaberá, že mu sľúbim pochvalu.. Vysvetlujem stále dookola, ale je to super a chválim.. Pri odplienkovavani som použila tablet ako odmenu za kako na WC, že nebude mať ani špinavú ritku tak veľmi a pomohlo.. Skúsila by som hocičo, čo na ňu platí, nech si spraví ten návyk, že musí sama kakat.. Musí to ísť prirodzene, pomaly a opatrne, žiadne násilie.. Samozrejme so stravou opatrne.. Ináč na mňa keď bývalo zle pomáhala voda z kyslej kapusty a slivkový džús, to preháňa aj keď nechce..
ja si myslim ze to bude ako pises psychickeho povodu...raz mala mozno tvrdu stolicu a bolelo ju to pri kakani a teraz si na to vzdy spomenie...skus sa s nou poriadne a pekne porozpravat o tom ako funguje travenie, aj male klamstvo nezaskodi typu napr. ze brusko bude mat radost a preto nebude boliet...v krajnom pripade ju vezmi na wc ked budes ty potrebovat a ukaz ze ta to neboli, viem znie to strelene ale deticky velmi reaguju na to ako my mamicky prezivame veci a podla toho konaju 😉 ja som mala problem s drobcekom ze mi histericky plakal a spinal sa pri tahani soplikov....uz som bola zufala tak mi ho bolo luto...a akoby mi z neba spadol clanok z nevychovy o tom ako tahat detickam sopliky bez slzicky 😀 ...odvtedy nema problem 😊 naucila som sa ze na deticky funguje jedine ak ukazeme ze sa nemusia nicoho bat 😉 tie co rozumeju o to lepsie...moj drobcek mi este nerozumie ale ked vidi ze sa usmievam, tesim, hladkam ho tak je to asi dobre 😊 aj na tvoju princeznu skus trpezlivo, jemne....a tiez dbaj na to aby nemala tvrdu stolicu aby sa nahodou zas nezlakla...vela vodicky pit aj jablcko a potom to skusaj na nu s jemnostou slova ako som pisala 🙂 tes sa, smej sa, tlieskaj a ona si to spoji s tym ze ta to tesi a uz by nemala mat problem...drzim palce 🙂
Ja som mala so synom takyto problem a vzdy sa mu natrhol konecnik.vzdy mi kazali len upravit stravu a pid.bola som uz zufala,mal striktnu stravu a bola som v stadiu,ze somchcela zacat vyrabat pre neho jogurty.trvalo to zo 2 roky,kym som sa u doktorov niekam posunula. Skoncili sme na Kramaroch a uvolnovali mu konecnik.pomohlo. takze doma sme zazivali galeje,ked citil,ze potrebuje ist na wc,cely den len lezal,lebo vedel,ze to bude tortura,aj dufalac sme mali, rekt.rurku... urcite co sme mali isvedcene boli cerstvo pomlete lanove semiacka,vsade som ichmiesala,do vyzivy,do jogurtu,do polievky....ale musia byt cerstvo pomlete. A bryndza takisto.len tu maly dost odmietal.dufam,ze to zvladnete a drzim palce.
Na kakanie je vhodné ovocie najmä hrozno jablká hrušky a vela piť