3-mesačné šteniatko sa stále pocikáva v byte.

7yasmine7
20. dec 2019

Prosim o radu uz neviem co mam robit. Dostala som steniatko krizenca jacka russella. Uz ma 3 mesiace a u mna je uz asi mesiac a pol. Stale mi ocikava podlahu kazde 2-3 hod. s nim idem vonku a stale cika aj plienku som jej davala ale aj tak sa jej podarilo vycikat vedla. Som trpezliva ale uz to trva dlho byvam v bytovke a nic nerobim len umyvam podlahu. Prosim poradte co mam este robit. Dakujem vam.

saskia_98
20. dec 2019

@7yasmine7 je steniatko .. Co cakas ze sa bude chovat jak dospely pes ? Musis vydrzat a ucit ju ze nesmie cikat dnu ale musi ist vonku.

7yasmine7
autor
20. dec 2019

@saskia_98 ja viem ze je steniatko. Ale uz som mala v mladosti psika a s nim to bolo lachsie. Potrebujem radu.

pribinak
20. dec 2019

Vonku za vykonanú potrebu odmeniť. Chodit častejšie vonku.
Ja inak nechapem preco majitelia feniek tak rychlo dávaju prec šteniatka od feny. Ma 3 mes, mas ho 6 tyzdnov, no proste skoro. Aj to moze byt problem

saskia_98
20. dec 2019

@7yasmine7 tak zalezi od psa. Ja som to retrivera naucila az v pol roku, bernsky salasnicky sa to naucil za 4 mesiace odkedy u mna bol a to sli ku mne ako 8 tyzdnove stenata a to som mala podstatne tazsie, lebo su prevazne vonku a tam cikaju kde chcu. Dnu boli len na noc ..

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
7yasmine7
autor
20. dec 2019

Ja neviem preco tak skoro davala. Majitelka by mala vediet kedy mne povedala ze uz mozem si ju zobrat. Je to tazke naozaj sa sustavne jej venujem ale vysledok ziadny. 😭

7yasmine7
autor
20. dec 2019

@estrella5 uz som spratala plenku pred 3 tyzdnami ale dnes som jej ju dala zase ulachcit jej to ked chce cikat. Musim nosit granulky vonku. Skusim to. Dakujem

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
7yasmine7
autor
20. dec 2019

@estrella5 chapem takze ziadna plienka ihned ju idem sprata dakujem no bude to tazke

dominikamacakova
20. dec 2019

S malým šteniatkom treba chodiť von každú hodinu a postupne to predlžovať

lula313
21. dec 2019

Stena vie ovladat potrebu v nejakom 4-4,5 mesiaci(samozrejme, sú výnimky, ale toto je info od veta). Treba nosiť von steniatko cikat, dávať odmenu, chváliť ho. Najčastejšie chodi steniatko cikat, keď sa zobudi, naje, napije, čiže s ním treba hneď utekat von. Samozrejme, keď sa to nezlepšuje, treba vylúčiť zdravotný problem. Steniatka majú casto zápaly močových ciest(spozoruje tak, že nerobi mlacky, ale skôr čiary-ide a cika), moc mu otestuje veterinár, nasadí ATB

7yasmine7
autor
21. dec 2019
7yasmine7
autor
21. dec 2019

@7yasmine7 zlata ale narocna 🙄

nelca84
21. dec 2019

@7yasmine7 musis byt len trpezliva, ona sa to isto nauci, je strasne mila, ale JRT to podla mna nie je

7yasmine7
autor
21. dec 2019

@nelca84 ano je to jach russel videla som jej mamku bola vynimocna jedina cierna

katkaba1
21. dec 2019

@7yasmine7 Je krásna ale Jack russel to rozhodne nie je ( pozri štandardy na jack russela ), predpokladám, že to nie je fenka s PP a aj preto Ti ju aj dali tak skoro. Je to malý oriešok zlatý.
K tomu cikaniu - je to stále psie babätko, šteniatko, takže to, že v 3 mesiacoch neovláda hygienu je v úplnom poriadku.
Porovnávať psov - mala som iného a ten doma necikal - je totálne mimo.
Tiež odporúčam naštudovat si niečo o danej rase - ak Ti vadú už to, že doma ciká tak sa máš na či tešť aj do budúcna. JRT je pes, ktorému "baterky" len veľmi, veľmi ťažko vybiješ.
Trpezlivosť, chodiť aj v noci venčiť, po potrebe vonku chváliť a chváliť a ešte raz chváliť.

bielavlcica
21. dec 2019

@7yasmine7 nasa fenka sa pocikaval 4 mesiace kim pochopila. V zivote som ju za to netrestala ako baby vyse pisu. Ja som ju to ucila tak ze vzdy ked sa najedla napila zobrala som ju von,ked vykonala co mala pochvalila som ju ona si to s tym spojila a potom sa sama pytala.
Suhlasim s
@katkaba1 toto nema nic z jack russel teriera. Vidim v nej viacej pomiesanych psov. Bude tam medzi nimi terier pretoze su velmi tvrdohlavy (nasa je miesanka a tiez ma v sebe teriera a ako stena bola neskutocne tvrdohlava) tvar a hlava je jrt ale to je asi tak vsetko. Pokial by bola mamka jrt bez pp a cierna zrejme bola krizena a ak otec bol tiez krizenec tak vysledok ti prave sedi na gauci. Nie krizenec ale bastardik. Ale je rozkosna

tahomi
21. dec 2019

Po kazdom jedle, hre, ked vidis, ze sa zacne “osivat” s nou utekat von, po kakani aj cikani dat mlsku a poriadne vychvalit. My sme mali aj jednorazovu podlozku a naucil sa v 4 mesiacoch, kakanie trvalo dlhsie a to nikdy na podlozku nevedel ani 😀 a ako pisali baby vyssie, nehody sa este urcite stanu, takze u nas bol nachystany riedeny ocot v rozprasovaci na prekrytie pachovej stopy, nekarhat psika, nenamacat nufak ani nic podobne. Nauci sa, neboj 😊

zalka
21. dec 2019

Fúha,
jak tak čítam tak som mala šťastie, že môj mixík beagla sa naučil na toaletu ako šteniatko veľmi skoro. Tieže som ho mala ako 6t šteniatko, a do mesiaca vedel čo sa sluší a patrí. Mláčku v byte urobil potom len vtedy ak sme nepostrehli jeho reč, ako nás volal, že potrebuje. Stávalo sa to, ak sme boli my zahlbený robotou. Ešte aj ráno, prišiel a búchal nufákom do ruky aby nás zobudil , že potrebuje ísť von. Fakt som mala asi šťastie, ked čítam ako dlho to trvá niektorým psíkom.

nina004
21. dec 2019

Ahoj 🙂 My sme to tiez pred nedavnom riesili. Vzali sme si psika v 7 tyzdnoch. A tiez sa nam dlho pocikaval. Mal doma spociatku aj plienku, ale tu nikdy nevyuzil, akurat ju roztrhal na cimpr campr zakazdym. Pomohlo nam obrovske chvalenie vonku po kazdej potrebe a ku chvaleniu vzdy nejaku dobrotu, kt.inak nedostava. Trebars malinky kusok syra alebo parky. Doma zakazdym mlaku poriadne vycistit a vydenzifikovat, aby to zas nepreznackovala. A ist vonku hned po kazdom zobudeni, krmeni a po kazdej hre. Aj ked to bude trebars trikrat do hodky. Nas pri takomto rezime, uz behom tyzdna urobil obrovske pokroky a do styroch mesiacov sa nam uz naucil necikat ani cez noc. Chce to len kopec trpezlivosti a pevnych nervov 🙂

tominko2612
21. dec 2019

Ja som nasla psa na ceste, mal odhadom veterinara mesiac. Vzdy, po spanku som ju hned vzala na ruky a vonku na travu. Pochvalila som ju stale. V noci, ked som pocula, ze sa zacinam mrvit, tiez hned na ruky a vonku. Trvalo nam to velmi kratko, kym sa naucila. Mozno 2 tyzdne. Nehoda sa stala len, ked upozornovala, ze chce ist von a nesli sme. Ale tie nehody boli do tretieho mesiaca len. Kazdy pes je vsak iny, a urcite sa to oduci. Len trpezlivo a laskavo.

7yasmine7
autor
22. dec 2019

Dakujem vsetkym za rady zacala som sa snazit tak ako ste pisali dufam ze vysledok sa dostavy este raz dakujem 🙂👍

ninah1486
7. dec 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

treba vyhresit ked sa vycika inde ako ma

lenka1441
25. jan 2024

@7yasmine ahoj , viem že je to star príspevok ale ako sa ti darilo ďalej s cikanim ? Mame podobný problém Dakjjem

klaudiamolnsrova
3. júl 2024

Ahoj, chcela by som sa spýtať koľko vám trvalo naučiť 12 týždňové šteňa cikať vonka :/ 🤔 mám doma pudlíka aprikot toy 🙂