Mám 3 mesačne šteniatko pitbula mám ho druhý týždeň a neviem ho naučiť na toaletu von ideme von aj na 2 hodiny a keď sa vrátime urobí to vždy v izbe máte s tým niekto skúsenosť ?
@mogaa to úplne ignoruje spravím to a ona si veselo krúti chvostom skúšal som aj noviny no ona sa k ním ani nepriblíži
hneď ked sa ti vnútri vyšpiní, zober noviny , psíkovi čumáčik k mláčke alebo kôpke povieš fuj a novinami capni po zadku.....vždy to zopakuj, ale hned ako urobí kôpku alebo mláčku....tým že mu to ukážeš a capneš po zadku novinami - vie aj prečo dostal a zároveň si zapamätá že to nesmie robiť vnútri lebo dostane novinami....chce to len čas...a častejšie ho treba brať von kým je šteniatko...
Tak ako písu baby, nebáť sa poriadne capnúť novinami a chce to čas. Nie každý pes to pochopí hneď. Nášmu to tiež trvalo dlho.
@adrianm222 je to ešte šteniatko... vždy keď sa zobudí treba s ním ísť hneď vonku .. žiadne capanie novinami.. ja som s mojou takto chodila týždeň a po týždni prestala doma cikat 🙂 treba len trpezlivosť
preto sa capne novinami pretože to nebolí, zruluj si noviny a skús si buchnúť po ruke - ide o to aby si spojil s emóciou - ked sa vyšpiní vnútri , bude mať nepríjemný pocit z capnutia....preto sa používajú noviny - nebolí to a hlavne nepoužívať ruku aby sa ťa nebálo
Často chodiť von prvý týždeň kľudne každú hodinku dve a keď je to “problemovejsie” šteniatko tak aj v noci obetovať sa a vstávať často chodiť venčiť.. netreba na dlho podľa mna 15min stačí.. nech sa neučí že budete s ním chodiť von na dve hodiny a že ma čas na svoju potrebu toľko... a novinami možno pohroziť ale nesmiete ho volať a keď vás poslúchne a príde dať mu s novinami.. učíte ho že keď vás poslúchne a príde za vami tak dostane po zadku.. keď tak vziať ho na ruky doniesť k miestu činu, vyhrešiť ho... ísť s ním po tej potrebe hned von aj keď len na 10 min. Vždy keď sa vonku vyšpiní vycika pochváliť po vykonaní pohladkať dať odmenu.. aby sa naučil rozlišovať... ak chcete pozitívnu výchovu, noviny vynechajte a ani ho nebite.. ak je to dominantnejsia povaha môže zostať otrnuly na vás hnev a noviny a potom to len budete pri čomkoľvek stupňovať a ubližujete aj psovi až ho môžte zlomiť a zostane Vám agresívny..
Je to male stena cize ako male dieta. Po zobudeni treba hned zobrat von, po kazdeh hre, soani, pred jedlom, po jedle. Stale treba brat von. Su psiky ktore to pochopia rychlejsie a niektorym to trva tak ako detom. Takisto treba ho nonstop sledovat a ak zacne cikat dnu odniest hned von a ked sa vycika vonku velmi vychvalit a dat odmenu.
Ked uz si si kupila psa ,mala si si nieco nastudovat vobec o psoch a to .ze ich zvietace dozrievaju do pol roka ...takze cakaj min.3 mes kym zviera na 100 percent ovladne cikanie a kakanie ....apropo ako chces zvladnut vobec toto plemeno ako total amater?
@chruumka von by som povedal že chodí dosť často a vždy keď prídeme dnu tak vykoná toaletu
Pane boze, nehnevajte sa na mna, ale to su naozaj "rady" 🙄 pes sa ma ucit motivovanim a nie trestanim....
@mogaa pravdu mas akurat v tom, ze si ma nejaku cinnost spojit s emociou/pocitom, ale urcite nie negativnym. Male stena sa ma brat von hned po zobudeni a po kazdom jedeni tak, ako uz bolo vyssie pisane. Zober mu von nejake maskrty, nie granule ako dostava bezne, ale nieco "extra". Vzdy, ked sa vypisa vonku, pochval ho, pohladkaj a daj maskrtu. Ale musis byt naozaj dosledna a robit to vzdy. Postupne prestanes davat maskrty, ale budes ho stale chvalit. Maskrtu das potom len sem tam, pre lepsie zafixovanie. Trestat doma mozes jedine vtedy, ked ho prichytis pri cine, aj to by som robila len karhanim. Pitbull je silne plemeno, nevzbudzuj v nom strach, lebo raz sa ti to moze vypomstit. A ziadne take, ze ty najdes niekde nakakane a zacnes do toho psovi strkat cumak, on to nepochopi. Ci trest alebo pochvalu musi dostat vzdy priamo pri tej aktivite. A samozrejme necakaj, ze za tyzden bude perfektne nauceny. Ak chces mat mudreho psa, treba sa mu vela venovat a ucit ho neustale.
@adrianm222 máme momentálne stafforda. Mala som ale aj vlčiaka, sibírske a rotwajlera. Každé to šteňa sa naučilo robiť potrebu von ale pri každom to chcelo trpezlivosť a prvý mesiac som s nimi chodila von každé tri hodiny a to aj v noci... Časom sa interval predlžoval a pes si zvykol... A samozrejme vždy keď sa vyšpiní von, treba pochváliť a odmeniť... Neviem si predstaviť, čo ideš robiť s týmto plemenom ako totálny laik
@adrianm222 ja som chodila s mojou fenkou na dlhe prechadzky, tiez si zvykla doma. Nesls som domov, kym sa nevytoto 😊 doma dostala po riti, vonku pochvalu, trvalo nam to 2 mesiace kym sa to uplne oducila. Hlavne treba sledovat, ked cucha po zemi, potrebuje sa vyprazdnit, rychlo zobrat von
@conspi my sme mali PSA vždy no nikdy nie dnu
s novinami po zadku - strčíš mu k tomu čumáčik a povieš fuj potom s novinami po zadku, ale musíš hned aby vedelo prečo.