3,5 ročný syn nechce v škôlke vystupovať

lilu7
27. okt 2017

Mozno je to pre niekoho banalita ale mna to trapi a rada by som sa poradila:syn 3,5 roka akonahle maju nejaku akciu v skolke -vystupenie, slavnost- hned ako ma uvidi chce ist domov nebude tancovat,spievat hrat sa s kamaratmi....mozem ho prehovarat dohovarat mu, zacne plakat ze chce ist domov...doma sa mu snazit vysvetlit ze sa vsetci kamarati hrali a zabavali a ja som smutna, ze tam medzi nimi nebol a som sa nemohla tesit s nim...vypocuje si ma ale mam pocit ze to este nechape. Nebolo to 1x a som sklamana z toho...v skolke je rad ma kamaratov tak neviem preco to robi-to ani nie je hanblivost ja neviem😔

bosoriak
27. okt 2017

@lilu7 tak ho nenut. Ked moja dcera nechcela spievat na besiedke, tak sim ju jednoducho odviedla z javiska medzi rodicov a pozerali sme sa spolu. Naco to znasilnovat? Povinnosti maju tie deti dost a vystupenia predsa povinne nie su, ma to byt radost.

Mozno ma len fazu a mozno sa bude bat vystupovat cely zivot. Ak do neho budes hust a vycitat mu to, mozes to len zhorsit. Skus to brat tak, ze toto naozaj nie je problem. Kamaratov ma, do skolky chodi rad a co, tak nebude vystupovat. Ked to jemu nevadi, tebe by tiez nemuselo 🙂

lilu7
autor
27. okt 2017

Ja viem ja mu to nevycitam ani ho nenutim len som bola sklamana a smutna z toho ze sa tam vsetci bavili a on stal na konci triedy a len sa pozeral a ked som sa pytala ci bol cely den takyto ze vobec nie. Kebyze tam nie som je v pohode a zahra sa😔

moonlight1210
27. okt 2017

@lilu7 ale mohla by to byt trema. a ty si vykupenie, ako pred nou ujst.

asi ako dospeli. tiez su veci, co by si najradsej nerobila, ale ked ich robia vsetci, robis aj ty. ale akonahle mas sancu sa tomu vyhnut, hned ju vyuzijes.

tak aj on bude robit to, co druhe deti, aj ked sa pri tom neciti prave spokojne (napr. lebo zvyk, ze pani ucitelka povie, ze sa ide kreslit, tak sa ide kreslit. ked povie, ze sa ide spat, tak sa ide spat, atd. takze, ked sa ide robit vystupenie, tak posluchne rovnako.).
ale ked vidi sancu uniknut, tak ju vyuzije. a to, ze ho aj ty tlacis naspat k tomu, aby sa vratil a v tom pokracoval, ho rozplace.

druha vec, moze tremu dostat prave az pred tebou.

spytaj sa ho, ci sa boji/hanbi byt pred ludmi na tych vystupeniach. ci sa mu je neprijemne, ked sa na neho pozeraju cudzi ludia. alebo, ci sa hanbi takto verejne byt pred tebou (lebo doma isto nema problem s tebou a pred tebou si spievat, tancovat a akokolvek blbnut).

lilu7
autor
27. okt 2017

Dakujem🤗

lilu7
autor
27. okt 2017

A ano je to pravda ked sa tak nad tym zamyslim...ze ked nas vidi je to "vykupenie"lebo nevadia mu ini rodicia ked sa s nim bavia len ked prideme my...verim, ze z toho vyrastie. Ked sa ho aj pytam preco tam nechcel byt mi povie ze nevie a neriesi dalej.

kvetinka317
27. okt 2017

Ahoj,my sme tiež mali problem ..nikdy nechcel vystupovať ,vždy plakal ,každé jedno vystúpenie...u nas to bola velka tréma a strach..nikdy som ho nenútila,ani ucitelka..proste to nemal rad a trvá to do dnes....dnes uz je školák a tiež nemá rád ak musí recitovať nejake básne ..je sikovny v iných veciach ..takze nebuď smutná ,bude sikovny i iných veciach 😉☺️

siska53
27. okt 2017

@lilu7 tan jasne,ze nevie,nevie to este vysvetlit.. Neries,moze z toho vyrast.
Ja tiez neznasam.take to akcie,som rada,ze som.ich ako dieta neabsolvovala.. Ja som.mala.problem s promociou,ale uz som bola dospela,tak som to nejak prekonala.. Prostp nie kazdy je stavany na to,aby vystupoval.pred ludmi..

A zas..cely den bol bez vas,mozno len chcel.byt s vami a hned,nie z dialky vas vidiet a recitovat ci tancovat..

jeennyv
27. okt 2017

@lilu7 sorry, ale je potrebne k zivotu, aby v tomto veku vystupoval???fakt moju kams nutili v skolke potom na zakladke..pri akademii pred c ucitelmi a rodicmi usla s revom a ako deti..uz na zakladke sme ju kriesili..uvedom si vystupenia chces ty nie dieta...

pininka
28. okt 2017

Nas starsi vystupoval od mala ako herec, ale akonahle skoncilo vystupenie,cely ten nahromadeny stres dal von, dokonca sa par uderov uslo aj mne, neznasal tu pozornost od oststnych a tak to potom ventiloval. Samozrejme ze to preslo. Mladsi sa zasa ani nepostavil pred oststnych, nepovedal ani slovo, rozplakal sa. Tiez to preslo. Obaja nakoniec dostavali najdlhsie texty a hrali vacsinou hlavne role, lebo nemali problem sa ani naucit,ani predniest aj na podiu..

0silvia0
28. okt 2017

@lilu7 vzdy sa najdu deti ktorym tieto detske vystupovacie zalezitosti nesedia. Sama som bola take dieta, citila som sa ako cvicena opica a aj pocas celej povinnej skolskej dochadzky az doteraz sa uspesne vyhybam takymto somarinam. Pre niekoho je dolezite byt videny, pocuty, byt dolezity, niekomu je to vyslovene trapne. Toto treba len respektovat.
Moje deti toto tiez nemuseli, ale prezili to, raz dcera pred vysupenim odisla, ale tam z toho bol taky stres, ze sa jej ani necudujem

lilu7
autor
28. okt 2017

Nie je to potrebne k zivotu to nevravim len mi prislo luto ze sa deti v triede smiali tancovali spievali-neorganizovane- a ako prichadzali rodicia a hlavne ja tak uz bol u mna a ani sa odo mna nepohol...

1bambinko1
28. okt 2017

Ja ťa chápem, aj mňa by to asi mrzelo ale zase na druhej strane netreba ho do toho nútiť, možno má len proste trému alebo sa hanbí pred tebou, to ti ešte takýto maličký povedať nevie. Nechaj ho tak a možno sa časom trošku osmelí 🙂 Skúste si možno robiť doma také "cvičné besiedky" 🙂