Prosim pomoc ! 😀
Dcerka cez den sice spinka dost a pekne ALE! Musi sa s nou nonstop drncat v kociku v koliske v satke na rukach v comkolvek a akokolvek ale nonstop sa musime hybat nesmieme si ani sadnut alebo prestat kocikovat inak je hned hore. V noci zase nonstop na bradavke akonahle vyberiem prsnik z pusinky hned sa zacne hnevat .. uz som z toho celkom na zufala, mam aj starsiu dcerku a teda cez den by som rada aj co to porobila a aj by som sa starsej dcerke chcela povenovat osamote, viem ze v satke to ide no tam sa miminku paci ozaj len vynimocne .Prosim , maminky co ste sa s tymto tiez stretli nejake napady, rady ako to prezit alebo este lepsie zmenit to? .. keby sa tak iba uspavala a potom pekne spinkala bola by to pecka, ale toto je uz ozaj psycho aj ta noc aj den 😀 viem ze su na tom miminka este horsie co nechcu pomaly vobec spinkat ale aj tak skusam ci tu nahodou nenajdem maminku s podobnym problemom co mozno na nieco prisla co mne uslo .. hojdacky a vibracne kresielka nezaberaju , respektive zabrali by ale musela by som ju tam nechat vyplakat a to teda zatial neplanujem .
Dakujem za kazdu radu 🙂 pekny vecer mamicky
@riasofia postupne to prejde.. Co sa týka noci, nereaguj zakaždým prsnikom a pomaly skúšaj ukladať, alebo ju odpajat po určitej dobe.. Začiatky sú ťažké... Ale v žiadnom prípade nie je pravda, že sa toho bude dožadovať do 5tich rokov.. Syn má 2 apol, bol rovnaký a spí sam a dokonca mesiac už aj vo svojej posteli.. Bez plaču sme k tomu dospeli.. A to bol do 2 rokov kojeny a ma o 19 mesiacov mladšiu sestru.. Kedysi mali ľudia kolísky, teraz kočíky a šatky.. Starsej sa povenuj, keď je v satke, alebo ak je tatino doma.. Prvý rok je najťažší..
@mala_katie nebude? Tak nech hojdá dieťa ďálej...
Aj my sme museli hojdat,ale ked zaspal,uz spal. A potom som s tym uz prestala a normalne sa naucili na postielku. Je pravda,ze ked uz mas dieta starsie tak je to ine, bud ti niekto pomoze,napr babka vonku kocikovat, alebo ozaj len odnaucit, zapnut jej v postielke nejaky kolotoc,uspavanky a pod, je este velmi mala aby sa nenaucila na novy system.
@mala_katie V 2.5roku si rada,ze dieta spi celu noc a vo svojej posteli?! Moje obe dojcene deti spia celu noc a vo svojej posteli od 5.mesiaca, od 3.-5.mesiaca sa budili raz na dojcenie.
@deti95060810 Ved nech hojda a robí cumel do kedy len chce
😉😁
@evittam máš zázračné deti 😃 Nie každé ja takéto. Syn mi zaspával sám od 3 mes. a budil sa pravidelne po 3 hodinách, čo bolo teda dieťa za odmenu po staršej, kde sme sa so spaním aj jedením dosť natrápili.
@riasofia dcéra bola takáto istá, trvalo to do cca. 3 rokov, že zaspala pri hojdaní, vození cez deň, v noci medzi nami v posteli, náročné to bolo. Ale potom som to zrušila, dcera si 2-3 zaspávania odrevala a pochopila, že už sa voziť nemôže, že je veľká do kočíka.
3,5 mesačné bábo to nepochopí, ale skúste po zaspatí voziť/hojdať postupne menej a menej, nie naraz prestať. A nie nemyslím si, že budeš takto uspávať do 5 rokov...
Máš dosť mlieka? Dieťatko priberá? Mne sa deti extremne budili, ked boli hladné alebo mali nejako bolesti. Ako som dala UM a sadlo im, spali lepšie. Čím nechcem nahovárať na UM, to v žiadnom prípade, ale treba zistiť, prečo sa takto budí.
Baby.. Každé dieťa je iné.. To by ste mohli vedieť.. A mne to vyhovovalo, že je so mnou v posteli.. Ako ja milujem takéto bezkontaktné mamy.. Len nech si na teba nezvykne preboha.. Ved je to iba tvoje dieťa..
@mala_katie Ake "bezkontaktné mamy"?! Moje deti mali kontaktu dost. A nemuseli s nami spat v posteli do neviem koľkých rokov. Ja zase "milujem" podobne 'dristy" ako matka zanedbáva a je krkavcia lebo jej deti spia vo vlastnej posteli....
@hettinka Vies co aj ja si to niekedy hovorim-hlavne ked pocuvam okolie prípadne citam tu na MK aj ked niekedy to je uplne jasné,ze si za to mozu rodičia aj sami...
,tiez som cakala,ze dcérka-druhe dieta bude uplny opak ale našťastie to iste.😉
@mala_katie Akoze som mala chodit dieta budit, pripadne mu tlačiť prsnik, naschvál ho hojdat a neviem čo len aby som bola podla niekoho predstav "kontaktna matka'?😂😂😂😂
@evittam ja myslím, že žiadny rodič dieťa naschvál na "zlozvyky" nenaučí. Niektoré deti sú také a človek robí všetko pre to, aby ťažké obdobie nejako prežil, aby dieťa nerevalo na celý dom, hlavne ak býva v bytovke, alebo s rodičmi napríklad.
Moja dcéra sa prvé mesiace inak ako s revom nebudila a ked bola hore, revala skoro stále. V 4 mesiacoch nespala aj celý deň a ak som nebola pri nej, alebo sa nevozila, tak revala ako tur. V polroku sa ako-tak naučila spať cez deň v kočíku, že spala 20 min, musela som pohojdať a dala ešte ďalších 20 minút. V postieľke revala tak, že sa povracala ... nebola som nasilu "kontaktná matka", Pred -16,5 rokmi som také slovo ani nepoznala, len som sa snažila, nech to decko stále neplače. No, možno som si za to mohla sama, že sa mi narodilo také urevané decko... našťastie, je z nej veľká zdravá slečna a už nereve 😀
@hettinka Jasne ved ja to chapem a suhlasim s tebou. Len ma proste vedia "vytocit" podobne kraviny od dojcomatiek a spol. ako zanedbávam svoje deti lebo s nami nespia v jednej posteli a sice boli dojcene ale nemali cicek neustále v ustach.😉 Proste je to teraz také "moderne" hlavne na MK robiť zo seba "super matku" a aka som ja obetava lebo som roky nespala lebo mi dieta visi na cicku a kope ma v 6rokochv noci do prdele.😂😉😎
@riasofia ahoj... my sme mali to iste... aj niektore kamosky... neurobis s tym nic, musi z toho len vyrast (nie do 5r)... je este fakt malinka a dozaduje len to, co potrebuje. Kazde dieta je ine.. treba to respektovat alebo sa mozes unavit roznymi pokusmi alebo "dobrymi radami" gu na mk alebo ju nechat vyrevat az do jej rezignacie co fakt neodporucam
@riasofia Pri prvorodenej dcérke som mala to isté, čo ty, mala som čas, tak som to neriešila... brala som to ako normálnu vec. Ďalšie dve deti mali smolu, jednoducho nebol čas... Nemala som čas kojiť hodinu, letieť na wc a potom zas kojiť. Mne to pripadalo a aj teraz pri 2- mesačnom bábätku pripadá, že moje mlieko nestačí, nenasýti dostatočne. Tak som pri druhom dávala a aj teraz tretiemu dávam jeden max. dva krát nutrilon 60-120 ml. Je normálne, že niekedy treba dieťa upokojiť hojdaním, ale hojdať stále je nezmysel. Skúšala som samozrejme teraz pri treťom najskôr len kojenie, ale spával cez deň po 10. minút. Ako ho dokrmujem, dlhšie spí (po 3 hodiny) a nemusím ho celý deň nosiť na rukách, keď je hore. Predtým mi mrnkal, ak sa nenosil, teraz vydrží ležať aj sám. To je moja skúsenosť. Pri druhom to stačilo takto robiť 2 mesiace, potom sa mi už upravila tvorba mlieka a mal dosť. Mala som to šťastie, že si nenavykol na fľašu. Uvidíme dokedy to budem robiť pri treťom.
Moj syn bol vkuse natriasany v kociku,nosici alebo na fitlopte do 2r bola to moja chyba,ja som ho tak naucila nechtiac lebo strasne malo spal 😐 aj teraz malo spi
cim skor prestanescso zlozvykmi tym lepsie..
po zaspani nehojadt..neskakat pri prvom zamrnkani..pockat ci sa za 2-3 min.neukludni aj sama..prsnik celu noc? fuuu cim skor nahradit dudlikom..rozne su jeden urcite chyti..spociatku ho pridrziavaj..skus tie maksie kaucukove/ latexove
a do ruky plienku..zmuchlat nech si o nu tuli tvaricku a prehra sa rukami..ta velmi pomaha pri zaspavani..pri prebrani si ju nahmata z zss sa uspi..
pamatak si jedno..dieta chce to co ma pri zadpavani vzdy krd precitne..preto dobre zvaz ako a cim ju uspavas...
+ niekedy pomoze spat nz makkom vankusku alebo zavinute..
Dakujem za kazdu radu mamicky , uprimne musim priznat ze som bola slaboch pri tejto dcerke a so vsetkym som to "vzdala" priskoro .. tak teraz mi to ozaj karma opat vracia 😀 prva dcerka bola krmena iba odsatym mliekom z flase od prveho mesiaca do 9 mesiacov a to bola parada lebo spinkala v postielke sama a budila sa kazde 3 hod co bolo super . Ale teda total na hlavu a vycerpavajuce to odsavanie .. dnes nechapem ako som to vydrzala odsavat sa kazde 3 hod aj v noci 8 mesiacov ale bolo to super aspon co sa tykalo toho ze som si bola ista ze je napapana na 3 hod. Ta dcerka je uplne bezproblemova teraz uz je znej 3 rocna slecna a krasne od 6 mesiacov spinka sama dokonca aj v izbe (hoci musim priznat ze kontakt kojenia mi velmi chybal co som ale paradoxne zistila az teraz o co som pri nej prisla kedze v tedy som kojenie z prsnika velmi nezazila) . Toto nase miminko je ale od 6 tyzdna v podstate s nami v posteli .. teda je vo svojej postielke len bez bocnice a prirazena o nasu postel a ja som teda v postelke s nou s prsnikom v jej puse .. uprimne to mi vadi menej ako to ze cez den ozaj nechce spinkat bez toho vecneho pohybu aj ked viem ze obe veci budem musiet raz utnut .. len hladam co mozno najmenej drasticky sposob ako to urobit ,preto som pisala a prosila o radu .
Mate pravdu baby, dakujem moc, som rada ze som sem napisala .. bola som si toho vedoma ze to musi prestat ale asi som si to potrebovala predsa len takto precitat od vas od vsetkych ze som v podstate "sprosta" ze to robim 😀 dudlik skusam , ale zatial bohuzial bezuspechu mame doma 11 druhov no zatial nic .. ale nevzdam to 💪 😀 .. budem sa drzat toho hojdat stale menej az kym sa to snad nauci bez uplneho hojdania. A v noci sa odpajat skusim a nechat ju samu sa upokojit a aj to zmolkanie niecoho znie dobre .. ach .. drzte palce nech to zvladneme co mozno najviac bez "vyrevania" ..
@riasofia podla mna sz to zmeni,nasa v tom case len koncila s kolikami,cize sme do toho casu vela nosili,ano,aj som ju natriasala,bola v nosici,aby som sa mohla venovat aj 2r.stuplikovi a domacnosit,kocik len ak uz zaspinkala,lebo kvoli kolikam tam.nechcela byt (s kamoskou sme to mali jak cez kopirak). Ale casom,ako presli koliky a podrastla,chcela byt nanrukach coraz menej, uz to nebolo o natriasani,len prosto zzspala na prse,casom som ju naucila aj to,ze dojcime sa po leziacky. Dudel nemala,napinalo ju z nich (ani syn.nemal).. V noci sa ale budila len raz, len v case soplika ci po ockovani bola pri mne, lebo sa castejsie budila..
Tvoja je este malinka,ja som menila veci vtedy ked mne to prestalo vyhivovat (alebo jej - tak napr.som.zisitla po jej roku,ze ona poobede chce spat v kociku a na prse jej to nebyhovuje,tak poobede to bolo fajn,dala.do kocika,zaspievala a odisla som,ona hajkala.... Takze ty si sprav tak,ako vyhovuje aj tebe,ale aj s ohkadom na dieta.
Asi len vydržať, univerzálny recept nie je, moja prvá bola taká,tá má do jej prvého roku zničila,nedalo sa ju oklamať, vsetko potom ustúpilo dajak samo, malý je úplne iný.neda sa všetko aplikovať rovnako na každé dieťa, keď každé je iné,to napríklad nechápu tí čo majú jedno dieťa, lebo to je také, že si myslia že každý má také isté ako oni, alebo by určite také mali mať 😁 pevné nervy a zdar prajem🤗
@evittam ja rozmyslam, ako potom zaspavaju vase deti. Nie konkretne vase, ale celkovo. Ved to dieta pptrebuje tu pomoc a blizkost. A ked su starsie, to si tiez iba lahnu? Ja nasej 27 mesacnej vecer citam, aj 2 pribehy a potom este spievam. Ja si neviem predstavit iba tak zavriet dvere. Potom chcete mat ake vztahy s tymi detmi? Aj nasa dcera je nosena a dojcena, nedojci sa asi mesiac, lebo som uz v 7mom mesiaci tehotenstva a bolo to uz dosy, ale islo to bez placu. A aj tie spanky sa menia, to, ze sa dieta rado hojda, neznamena, ze to bude vyzadovat vecne
Existuje taka plosina, co hojda kocik hore-dole, napr. Robopax. Pred rokom som bola velmi silno naklonena kupe. Kto nezazil take dieta, lahko odsudi.
@stanislavicenka Normálne, umyju sa, prezlecu do pyžama,niekedy si čítame, niekedy maju rozprávku a spia. Hotovo. Normalne. Mame normálny perfektný vzťah. Mojkame sa neustále. Ked boli mali a dojcila som tak sa najedli a zaspali-mala som ich budiť aby som mala lepší pocit alebo ulozit normalne spat....
Ja ti vrelo odporúčam Adamo hojdačku, môj syn v nej spával cez deň 2 a pol hodiny doobeda a 2 a pol hodiny poobede.. a keď ju máš v klude bruškom na svojej hrudi a hladkáš ju po chrbátiku nezaspi?
@stanislavicenka Btw.to akoze ked su moje deti spokojne, spia ako spia tak nemaju kontakt,blizkost,pomoc rodicov?! A nie nezavrieme "iba tak dvere"-vybozkavame, uložíme, dvere mame otvorene....Presne o tomto pisem vyssie. 🤐
tak s tým hojdaním prestaň čím skôr lebo ešte aj v 5 rokoch sa bude dieťa dožadovať svojho... Bez plaču to asi nepôjde , ale čím skôr začneš tým lepšie.... My sme tiež museli jednu dcéru od hojdania odúčať ....