Ahojte žienky... ktorym hrozil predčasny porod... vydržali ste do toho 37tyzdna 😶😣?? .. som z toho uprimne zle .. bojim sa ze porodim skor..
@zloba666 mne hrdlo skratene na 1,5cm pisali od 15tt po 30tt som sa otvorila na prst a vydrzala som do terminu
@zuz0110
@kormelia11
Ďakujem trosku ste ma upokojili .. lebo neviem ci mam ist na pohotovost.. alebo ako mi doktoro povedal kludovy rezim ..
@zloba666 ja som mala skrateny krcok a otvoreny na 2cm asi od 30.tyzdna a rodila som az v 42.tyzdni. Pri prvej dcere neskrateny, neotvoreny....a rodila som v 37.tyzdni. A naco by si sla na pohotovost? Keby bolo treba, lekar ta sam posle do nemocnice. Krvacas? Mas kontrakcie?
@zloba666 pokial sa ti da tak oddychuj popripade magnezium ak ti dr kazal davat ak by sa ti nieco nepozdavalo brusko tvrdlo, pobolievalo tak k dr alebo na pohotovost netreba sa bat ja som lezala ako tehotna aj s dcerou 2x v nemocnici do synom 3x a vydrzali sme dceru som este aj tyzden prenasala. Pri otvarani a riziku porodu pomaha len klud v posteli a magnezium
@simsalabim
😊 dal mi Galvex a nospu .. baby ma vystrasili lebo ich poslal do nemocnici .. ale nejdem stresovat mam 2tyzdne pn tak sa mam prist potom ukazat .. nekrvacam ani kontrakcie nemam iba mi tvrdne brucho .. 🤔
@zloba666 tak potom klud. Ked sa objavi dalsi problem, potom uvazuj nad pohotovostou.
Od 27tt mám skrátený krčok na 2,5cm.. Teraz som 36tt, stále tak isto.. Hlavne dodržuj kľudový režim a oddychuj 🙂
@kormelia11
Lezim od rana 😊 aj mam vyvysenu postel tak panvu mam vysie.. tak snad drobec vydrzi 😍 .. tvrdne mi brucho tak uvidime ☺
Ja som tak bola na poradni v 29tt (citila som sa dobre) a domtorka ma vysetrila a hned ma poslala do nemocnice - bola som otvorena na 2cm a ja som sa citila fit. Lezala som v nemocnici 4 tyzdne tiez na magneziu ale fakt som len lezala len na wc a do sprchy som mohla chodit a pri lazdej vizite mi vraveli v pripade akychkolvek problemov hlasit aby sme vas do MT previezli. Potom ma pustili domov a doma som tiez lezala. V 35 tt som zacala trosku chodit a v 38 sa narodil maly zdravy 🙂
V nemocnici našťastie nie, ležala som doma.. Našťastie som si to mohla dovolit, dva mesiace som nič nerobila.. Je to na nervy, na psychiku, hlavne prvé asi dva týždne, ale neboj, stojí to za to 🙂 ja snáď ešte dva týždne vydržím, uvidím, čo povie zajtra na poradni..
Ale mala som jednu spolupacientku a jej podobne problemy zacali v 26tt a ona sa vypytala domov kvoli detom - doma uzivala magnezium a lezala a v pohode maly sa jej narodil v 39 tt 🙂 a tiez mam dalsiu znamu co lezala doma. Tak mozno aj zalezi na konkretnom pripade ako to lekar posudi a hadam by ta poslal ak by to bolo tale urgentne. Kazdopadne drzim palce 🙂
Mna strasia predcasnym uz od 28tt. 3x som lezala v nemocnici, lebo si mysleli, ze uz to prichadza a napichavali ma magnezkom. Pri com som im stale tvrdila, ze ja bolesti nemam. Len mi tvrdne brucho velmi casto. Trochu som sa otvorila teraz naposledy v 32tt, ale nic zavazne, zvonka na prst ale vnutorna branka stale drzi, cervikometria vzdy vyse 2cm a palpacne okolo 1cm. Dnes som 34+3 a stale sa citim rovnako 🙄. Som rada za kazdy den, ale asi to az tak vazne nie je, ako ma stale strasia.