Ahojte, cestovali ste prosím niekto vlakom z Bratislavy do Mnichova s prestupom vo Viedni? Je tam na prestup 13 minút, tak či je to v pohode. Ďakujem
@keksicek je to málo
To je málo.
Je to malo, pretoze vlaky meskaju. Chod skorsim vlakom, aby si mala dostatocnu rezervu. Vlak Ta urcite nepocka. Ani nedostanes listok zadarmo na dalsi. Kedze to nie vec zeleznic, ze ty ai zmeskala. Pri tychto povinne miestenkovych vlakoch nemozes len tak nastupit na iny. A uz vobec nie, ak mas lacny listok, ktory plati iba na konkretny vlak.
Isla som 30 teho Ba -Wien a potom Wien-Bregenz ,prestup 13min ako ty.
Mali sme meskanie 5 min aj tak sme stihli kedze z nástupištia 6 som sla na 8 (ci opačne)
Ale opačne smerom na Slovensko sme mali vyse 30min meskanie ale Wien -Ba idu vlaky kazdu hodinu takze pohoda.
@muchotrafka298 ale dajú jej zadarmo lístok na ďalší vlak samozrejme.len treba povedať že prvý zmeskala.daju jej na lístok razitko a môže ísť na ďalší
@vierka82 v Rakusku? Zalezi od typu listka, pretoze niektore sa daju pouzit iba na konkretny vlak a ked ho nevyuzijes, tak Ti prepadne.
@muchotrafka298 samozrejme že v Rakúsku. Šli sme tak celá rodina do Mníchova (7clenov)
Pripoj sme zmeškali . Šli sme k okienku povedali čo je vo veci. Orazili lístky.napisalize sme zmeškali a šli na nasledujúci úplne v pohode
@muchotrafka298 ja mala Sparschiene.Sla som do ÖBB kanclu na vlakovej, dal potvrdenie a sla som neskorsim vlakom do Ba
@vierka82 ako pisem, su rozne druhy listok. A tie najlacnejsie platia iba na konkretny vlak.
Ja som mala na listku do Salzburgu aj do Mnichova napisane, ze pokial na dany vlak z akehokolvek dovodu nenastupim, tak mi listok a miestenka prepadavaju. Nedalo sa tam urobit ani storno.
@muchotrafka298 mali sme najlacnejšie.avsak keď zmeskas prípoj dá sa to riešiť aj tak ako som napísala
Každý nech si urobí podľa seba
@biglovemom presne, nakolko mas tie dalsie listky a cies to preukazat. Nie je to taky problem pre nich.
@kiki68 nie chcel kody listkov (man ÖBB App),vytlacil a bolo ..
Uplne vpohode to stihas na Hauptbahnhof. Trate a nastupistia nie au od aeba daleko, logicky radene
@vierka82 ano to mas pravdu, ze nech si kazdy urobi podla seba. A uplne najlepsie, ked sa informuje priamo u prepravcu.
Ďakujem všetkým za odpovede.
Potešili ma hlavne tieto dve dámy 🙂 @biglovemom @julish
Spolieham sa práve na to, že ten prestup by mal byť z nástupišťa 6 na 8. Takže zídem dole, prejdem kúsok a zase výjdem hore.
Čakať vlak isto nebude, je to medzinárodný rýchlik čo ide z Budapešti. A teda dúfam, že ten z Petržalky nebude meškať :D
Lístky neviem či mám najlacnejšie, každý za inú cenu, ale áno, máme aj miestenky. Tak budem veriť. Mohla nás aj teta na stanicu upozorniť, že to je málo na prestup, ked tak, ale to by som asi veľa chcela :D
Cesta späť ma až tak netrápi, lebo ozaj ide z Viedne každú hodinu vlak do BA.
@keksicek Tak mas Ako ja . Ze Bude meskat je pravdepodobnost mala.za 3-4min prejdes zo 6 na 8 cku.
My ked sme vysli hore vysli sme v Sektore A a vlak nam stal na D.
Takze kus sme Este presli a aj tak sme to v pohode dali 😊
@biglovemom ak som správne pochopila journey details na OBB, tak by sme mali pristáť na 6 A-B a vlak do Mníchova ide z platformy 8 D-E. Čítala som, že vo Viedni ide z jednej platformy viac vlakov, že treba aj tie písmenká sledovať. Tak snáď nenastúpime na iný vlak :D Ďakujem
@keksicek neboj nenastupis😊 hore na Tom Displeji na tabuli je vypisany😊
@biglovemom ďakujem veľmi pekne za všetky info 😊
@keksicek pokial je ten vlak z Budapesti, tak tie meskaju vzdy. Takze budes mat aj mozno viacej casu, ako si myslis. Ked pojdes na nastupiste, tak tam su svetelne tabule, ktore ukazuju, ze aky vlak odtial ide a mas tam vyrazne oznacene tie kolaje. To nastupiste je rozdelene podla tych pismen.
@keksicek ak nebude vlak meskat, da sa to stihnut, ale ak nepoznas stanicu vo Viedni, kym sa zorientujes, prejst zo 6 na 8 ( tie nie su oproti), este k tomu AB je na zaciatku ako vyjdes hore, ale DE je az na konci nastupista, a to teda sa nabehate dost medzi milion ludmi. A s batozinou k tomu. Drzim palce.
@bobrina1 zide Dole, ide o jedno dalej a zas hore….my ked sme vystupili z vlaku vystupili vsetci vo Viedni, ludi jak mravcov ,s mega velkym kufrom a dietatom som to v pohode dala.
@muchotrafka298 áno, ide z Budapešti, postrehla som pri študovaní stránky OBB, že majú malé meškanie, čo mne hrá do kariet
@bobrina1 stanicu nepoznám, vždy som tam len vystupovala, ale študovala som všetky možné fotky na nete, pre uľahčenie a nezdalo sa mi, že by tie nástupištia boli od seba vzdialené kilometre. Batožina bude len ruksak ;)
@biglovemom hej, na vsetkych su teraz kody, podla toho to checknu
Z Bratislavy do Viedne, chodia vlaky každú polhodinu? Z Petržalky prichádza do Viedne v 15 minúte a z Hlavnej v 44 minúte. Čo využiť o polhodinu skorší?
@jananovotna88 kazdu hodinu …..
@jananovotna88 z Hlavnej stanice BA aktuálne nechodia vlaky do Viedne, opravujú/obnovujú trať, chodí len z Petržalky
či náhodou nebude meškať vlak ti nepovie ani veštecká guľa :( za mňa to je málo, nemôžeš ísť skorším vlakom do Viedne? poprípade keď to máš na jednom lístku od rovnakej spoločnosti, tak by mal vlak buď počkať, alebo ti dajú lístok na ďaľší zdarma - keď tak ma niekto prosím opravte