10 týždňový francúzsky buldok hnačkuje

zanetakovacsova
14. dec 2020

Dobrý deň. Nehnevajte sa ak to sem nepatrí potrebujem sa poradiť :( kúpili sme si šteniatko (bývame v byte) má 10 týždňov. Prvé dni u nás zvládalo celkom statočne ale od včera hnačkuje a kaká (papá konzervu s granulkami) môže to byť zo stresu alebo mám zmeniť stravu? Ďakujem pekne 🙏

zdencaaaa
14. dec 2020

@zanetakovacsova odcervit

misha666
14. dec 2020

davat len granuly a skor nejake na citlive brusko a nic ine

nelca84
14. dec 2020

@zanetakovacsova pri hnačke uvariť ryžu, neochutenu, bez soli... a môžeš mu dať aj čierne uhlie alebo smectu

3009
14. dec 2020

@zanetakovacsova najlepšie ísť k veterinárovi. Je to šteniatko, takže stav sa môže rýchlo zhoršiť.

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zanetakovacsova
autor
14. dec 2020

@laviedeluz 🙏❤️

kkrausova
14. dec 2020

Náš psík keď hnačkoval tak sme mu dali čistú ryžu a aj odvar z nej, pokiaľ to nepomôže treba zájsť k veterinárovi a on vám dá prášok.

pomarancu
14. dec 2020

@zanetakovacsova ja chovam psov uz roky, ale so stenatom by som utekala k veterinarovi,ak sa nezlepsi do 24hod..

luciannka83
15. dec 2020

Ked hnackuje tak smekta a ryza. Ono pri psikoch v podstate plati yo co pri ludoch ked hnackuju. Nasadit dietu kym neprestane. A davajte len granulky. Nemiesajte s konzervou. Ak nechce suche granule, zsparte ich vodou, nech zmaknu.

luciannka83
15. dec 2020

@pomarancu my ked dme brali psika od chovatelky veterinarky nam povedala, ze je bezne ze psik moze mat hnacku. e netreba dramatizovat a postupovat jak pri ludoch. Ze malokedy to zvykne byt infekcne, skor ze je yo z yoho, co zjedia.

zanetakovacsova
autor
16. dec 2020

@luciannka83 my sme kontaktovali zverolekára a povedal nám že je to bežné a normálne len že ho treba skôr učiť na granulky a nech nemá taký prístup k vode lebo potom iba pije a pije a potom hnačkuje. Kým to nie je hnačka s krvou tak je to úplne v poriadku. 😇

margaretka_
16. dec 2020

@zanetakovacsova ak ma hnacku, hlavne ak silnu, tak sa praveze moze dehydrovat. Preco ma mat zabraneny prístup k vode? 😲
Skor diéta, ale ak sa mu nebude lepsit, urcite riesit

zuzkalujza
16. dec 2020

@zanetakovacsova my máme tiež francúzskeho buldočka - fenku a brali sme ju z chovnej stanice. Tiež nám začala hnačkovať pár dní po tom ako k nám prišla, pritom stravu mala totožnú ako v chovnej stanici. Veterinár ju vyšetril, povedal, že fyzicky je v poriadku, ale že oni veľmi zle znášajú zmenu prostredia a že z toho zrejme hnačkuje. Dali nám tam špeciálne granule na hnačku, určite by som nedávala ryžu - to tomuto plemenu nerobí dobre. Inak nás na to upozornili keď sme si ju brali domov, že toto príde. Títo psíkovia najlepšie tolerujú granulky z teľacieho mäska, hydine sa treba vyhýbať. A s tou vodou, no neviem, to by som jej určite neobmedzila prístup, lebo ak často hnačkuje môže prísť k dehydratácii. Nám sa to tak stalo. Nie hneď na začiatku, ale asi po mesiaci. Vonku na prechádzke sme sa zakecali s kamoškou a ona spapala hovienko od iného psíka a dostala z toho hroznú hnačku a grcanie. Skončili sme na infúziách, lebo sa nedokázala už ani napiť. Takže ak máš možnosť zabehni na veterinu a kúte jej tam špeciálne ganule, vodu dávať stále. Treba psíka sledovať, ak bude hravý je to ok, ak bude apatický treba ísť na veterinu.

zuzkalujza
16. dec 2020

@zanetakovacsova ak má 10 týždňov mala by mať už za sebou dočervenie a prvé očkovanie. Nám ju bez toho ani nedali z chovu. Tak ak nemá náhodou tak treba spraviť.

mareri
19. jan 2021

skus odčervenie a možno by pomohlo aj zmenit granule, konzervy

panda6
11. apr 2021

@zanetakovacsova ahoj, ako sa dari so steniatkom? My mame 3 tyzdne shi-tsu, ma 13tyzdnov. Cely cas co ho mame casto chodi na velku potrebu, ma riedku a hlavne v noci aj3-4x.som z toho celkom unavena, ak nestihnem vybehnut mame to doma...pyta sa tak ze si sadne ku dveram ale ked spime tak o tom neviem...je tichucky, neknuci, a na podlozku ho nie a nie naucit...je odcerveny, ,potrebu sme dali na rozbor, to je ok. Zmenili sme granule na hypoalergrnne, dufam ze to pomoze. Popripade skusime ryzu,mrkvu.

zanetakovacsova
autor
11. apr 2021

@panda6 odkedy nepapá konzervu tak je to s ním OK. Vydrží aj celú noc kým s ním ráno nejdeme von.

panda6
11. apr 2021

Tak super, snad sa to aj nasmu upravi

zanetakovacsova
autor
11. apr 2021

@panda6 my mu dávala granulky Britt a má piškótky ako odmenu tak snáď sa vám podarí 🙂 a von sa naučil postupne sám dnuka mal plienku ale keď bol vonku pochvaleny dostal piškótku tak asi sa mu to páčilo viac ako trest za to že cikal a kakal niekde dnuka 😛teraz už v noci vydrží alebo ak už mu naozaj veľmi treba tak zájde na tú plienku. Treba veľa trpezlivosti a veľa chváliť keď spraví tak ako má.