ahojte , chcem sa spytať či ma volaka takuto skusenosť? no ja ked som otehotnela tak som zrazu zacala mat depky alebo uzkosti ktore som prvy krat zazila ked som vyskusala marisu, ale vyskusala som ju asi pred 3 rokmi a mala som ju 2 krat a vzdy som si pri nej myslela ze za zbalznim a strasne som sa bala potom som sa z toho vyspala a bolo dobre lenze pre rokom sa mi este raz uzkost vratila pod vpyvom stresu z toho ze som odisla z roboty a stratila jedinu kamaratku a to tiez preslo ani neviem ako... no a tato depka ci uzkost z tehotenstva mi trvala asi mesiac tak som radsej navstivila psychiatricku a ta mi povedala po tom vsetko co som tu napisala ze ona by lieky nepodavala teraz pocas tehotenstva a ze je dost caste ze v prvom trimestri zeni toto mavaju a keby mi bolo naozaj velmi zle tak by mi nasadila aj lieky.Lenze ked som bola u nej uz mi bolo dobre len som sa chcela ubezpecit ze je to naozaj tak a teraz mi vadi a hnabim sa za to ze som bola u psychiatriky a nechcem tam byt vedena a nechcem aby to bolo vobec niekde zaznamene...lebo ja som uplne uz podoe len som to potreboala pocut od odbornika...bojim sa ze ked niekto zisti ze som bola u psychiatra alebo by som sa nedajboze rozvadzala tak by to proti mne mohli zneuzit a zobrat mi malinke babatko.Vopred dakujem ak ste volaco take zazili...pa pa...piste🙂 budem rada
Ahoj Karolinaka, mat vlastne pocity, ktore nie su vzdy len pozitivne je uplne v poriadku. Postupovala si velmi spravne, zodpovedne a rozhodne sa za to hambit nemusis! Niekedy clovek potrebuje pocut nezainteresovany nazor a povzbudenie 🙂. Preto by som Ti odporucala, nezatazuj sa tym, kto si co mysli, Tebe navsteva pomohla a ked bude potrebne, chod za doktorkou znovu.
ahoj karolinaka - janzurka to uplne genialne napisala!! aj strapco ma pravdu, koli 1 navsteve, ani koli 50 tim ti babo pri rozvode nezoberu, to by si musela byt uplne ale uplne neschopna sa o neho starat, a ja neviem byt pomaly byt pozbavena sposobilosti na pravne ukony, takze tohto sa neboj... a ze si tam vedena?? no a co?? je kopec ludi, co sa liecia na depresie, uzkosti, a to este neni su vzdy az take vazne veci ... vzdy je lepsie, porozpravat sa s odbornikom, ako to nechat prepuknut, a je super, ze ti navsteva pomohla!! urcite sa nemas za co hanbit, ako pisali baby, zachovala si sa maximalne zodpovedne!!! mala si viac odvahy, ako kopec ludi, co by mali ist, ale koli tomu, co povie okolie, rovno si pomysli, ze som blazon, tam nejdu... dneska to uz neni ziadna hanba!! drzim palce, aby sa ti to nevratilo, po porode ta tiez moze chytit tzv. poporodna depresia, ale inak vsetko to su normalne pocity, aj tie pozitivne, aj tie negativne, v tehu si s tebou hormony robia, co chcu, takze si netreba vycitat, ze clovek vzdy neskace od radosti (najmä ked je ti zle a podobne ...). drzim moc palce, a nech sa ti narodi zdrave krasne babatko!!! 😀
to, ze sa ides porozpravat s psychiattrom neznamena, ze si blazon. ved napriklad v amerike ma kazdy svojho psychiatra. chodia sa k nemu vyrozpravat. a pocut nazor nezainteresovaneho cloveka. podla mna by si k nej vzdy mala behnut, ked sa citis mizerne. a mimochhodom, aj psychiatricka je doktorka a musi udrzat lekarske tajomstvo. a ak si tam isla dobrovolne (ze ta tam nedokopali nasilu), tak sa nemusis obavat buducnosti, ze by ti mohli zobrat babo... tak bud kludna, nemas sa za co hanbit!!!! 🙂
moja velmi dobra kamoska hovori toto> psychicke zdravie sa rovna fyzickemu...ked sme fyzicky chori, tak hned bezime k lekarovi po tabletky, len nas pichne a uz sme tam. preco teda nemame taky isty pristup k psychickemu zdraviu? podcenujeme ho azda? vela fyzickych chorob vznikne prave z psychickej nepohody. myslim ze v amerike to pochopili a vobec si z toho uz nic nerobia. aj k nam to casom dojde. myslim ze nie si sama kto bol na takejto navsteve... vela ludi tam chodi, ...ale ved preco by ti o tom mali hovorit? zamysli sa...nie si sama..ludia svoje problemy nedavaju navonok, preto si castokrat myslime, ze druhi ludia su lepsi...
ja vobec nechapem ako sa za take nieco mozes hanbit. Psychicke choroby su rovnako, dokonca este zavaznejsie nez choroby fyzicke, kto to nechape ten je podla mojho nazoru obmedzeny d...l. Ludia psychicky chory za to nemozu, vacsinou je to dokonca dedicne a pride mi az trapne ako su nuteny sa v nasej spolocnosti za svoju chorobu hanbit. Kazdemu kto sa smeje, alebo odsudzuje ludi , ktory chodia k psychiatrovi by som dopriala len jeden den v depke ,alebo aspon jeden panicky zachvat trebars na poste a potom by som si vypocula ich nazor.
@karolinaka nie je hanba ist k psychiatrovi....ak ma niekto problem, alebo si mysli, ze ma problem, je to to spravne riesenie..lepsie riesit banalitu, ako potom banovat, ze sa nieco zanedbalo
a aspon vies, ze mas niekoho, ku komu moze ist ak by sa Ti po porode depresie vratili 😉
nemyslim, ze by kvoli jednej navsteve psychiatra ti niekto pri rozvode zobral babo 😉 ..pkial sa teda budes on zodpovedne starat