1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
Predmet vecné učenie, 4 boli v komisii vytiahla som si otázku a rozprávate. Tak áno učila som sa z týchto podkladov veľa sa pýtaju z praxe. Žiaden stres, zvládnete to držím prsty 😉
jannies15@ zase som vas otravovala...pisala som vam ip.
A ako ste dopadli?
Čaute kočky, tak už to mám konečne za sebou. Obhájila som🙂 4. 12.2017 mi prišla pozvánka s dvoma kladnými posudkami a termín obhajoby bol 12.12.2017. Bolo nás tam asi 40. Boli sme rozdelení do dvoch skupín. Začalo sa to o 9.00 hod. a skúšali traja, je potrebné si nahrať prezentáciu vopred. Zavolali nás siedmych a prvá hneď obhajovala a ostatní si robili prípravu na tému, ktorú si vytiahli. Išlo to super, žiadna tréma, boli veľmi milí. Obhajoba trvala cca 30 minút, podľa potreby. Všetkým vám držím palce🙂
Riaditeľ Centra celoživotného vzdelávania:
PaedDr. Ján Kamoďa, PhD. bol sklamaný z diskusie, ktorá prebieha na tomto portály a zdôraznil, že fakulta mala posúdiť 5000 prác, z ktorých iba 3000 prác postúpilo na obhajobu, takže práce majú až, až. Neobhajujem, len konštatujem.
Držím palce všetkým 🙂
Neviete mi poradiť, či treba úradne overený diplom k prvej atestácii? či stačí prefotený?Ďakujem pekne
@miracko
Dobrý deň prajem, ja som mala v PowerPointe 10 slidov. Osnovu dostanete v pozvánke. Je potrebné napísať cieľ práce, stručný popis postupu (čo ste riešili v práci VH, alebo aktivity ...) prínos pre oblasť teórie a praxe, nejaké foto plus odpovede na otázky recenzentov. Držím palce 🙂
@jezurka47 ale na stránke nemajú, že to musí byť overené, v podstate podľa mňa prihlášku vám podpisuje aj riaditeľ a je jasné, že ak učíte, tak ste to vzdelanie asi dosiahla,,,
http://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-u...
@miracko ved ked posielate hotovu pracu, musite s nou poslat aj vsetky dokumenty. Ci to len na kontrolu konzultantke posielate?
@jankanelka Ja som už nekonzultovala, riskla som a poslala - musia byť v nej vlepené vzadu cd a na ňom má byť práca aj vo worde aj v PDF + prihláška, čestné vyhlásenie, osvedčenie o kreditoch, ak je 30 kreditov musí byť aj predatestačné vzdelávanie, ak je 60 stačí + ešte doklady o vzdelaní
@jezurka47 musí byť aj aj je to tam uvedné na ich stránke, priamo keď otvoríš tento link tak pod tým bankovým spojením je to
http://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-u...
@miracko ja viem,uz to mam za sebou, pred tyzdnom som bola na 1.atestacii. Osobne si myslim,ze je lepsie skonzultovat s niekym pracu ako ju len tak poslat... Ale kazdeho osobna vec. Ja som nebola na predatestacnom,ale mala som konzultanta a bola som velmi spokojna. Drzim palce,nech to dobre dopadne. A CD som nevliepala do prace,len prilozila v obalke podpisane 2 ks
@tatiana987 dobrý deň, vyriešili ste to nejsko? Podarilo sa?
Predatetačné štúdium som absolvovala v Nitre, ale prácu by som chcela odovzdať
v Ružomberku. Na web stránke píšu, že : "Uchádzači, ktorí absolvovali celú edukačnú prípravu na atestáciu v inej akreditovanej vzdelávacej organizácii, v súlade s platnou vyhláškou majú možnosť vykonať atestačnú skúšku iba v uvedenej inštitúcii (až na výnimočné prípady).
Viac tu: http://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-u...
Viete mi niekto povedať, čo to znamená ? Vrátia mi prácu ? Vopred ďakujem za odpoveď.
@gagus kredity získané na predatestačnom v Nitre sa dajú použiť len na atestačnú prácu v Nitre. Ak chcete dať atestačnú prácu do Ružomberka tak tieto kredity vám tam nebudú platiť. Ak máte iných 30 kreditov tak namiesto tých z Nitry použite iné. Ale tie z Nitry sa už nebudú dať použiť nikde.
Dakujem za odpoved a ochotu, ale nerozumiem tomu, lebo nikto mi 30 kreditov za predatestacne studium nezobral. V podstate ma zaujímalo, ci mi pracu v Ruzomberku prijmu a nastastie mam aj dalsie kredity.
@gagus V podstate vám ich nikto nemôže zobrať,lebo ich ani nikde inde ako na atestačnú skúšku v Nitre použiť nemôžete. Vy tie kredity z predatestačného budete mať ale nič z nich. Tak ide len o váš stratený čas a peniaze na predatestačnom vzdelávaní. Na 6 alebo 12percentný príplatok sa kredity z predatestačného vzdelávania nemožu použiť. To, že máte iné kredity, ktoré možete použiť na prácu to je len dobre.
Dobrý deň, ja som svoju prácu odovzdala v termíne do 30.6.2017 a zatiaľ nebola odoslaná na posúdenie, takže tiež čakám... chcem sa opýtať, či mi niekto môžete poslať vypracované okruhy k obhajobe? Poslala by som svoju mailovú adresu do súkromnej správy, ak sa mi ozvete 🙂 Ďakujem 🙂

@jankanelka ešte mi nic neprišlo. Stále čakám,ale asi uz len na január ma pozvú. Chcem si to aspoň čítať ,aby som niečo vedela. Ďakujem veľmi pekne.