Zdravim 🙂 Pride k nam vlakom kamoska na navstevu na par dni s malym 1.5r drobcom. Ked by sme chceli zbehnut niekam autom v ramci mesta, ako je to so sedackou? Moze ist bez nej? Da sa pripadne niekde pozicat? Sme z KE.
Zaujima ako je to ako je to zo zakona hlavne, ci vobec smie ist bez sedacky.
Autobus ani taxi nechceme.
Ziadne vynimky neexistuju... Skus napisat do skupinky svojho mesta, ci niekto nie je ochotny pozicat...
Sedačka sa nepoužíva preto, aby ste nedostali pokutu, alebo to vyžaduje zákon.
Sedačka slúži na ochranu zdravia a života dieťaťa.
A aj keď len prejdete 100 metrov cez mesto. Niekedy si stačí sadnúť, pohnúť sa a nejaký debil vrazí do auta.
A dookola vysvetľujem aj to, že pre veľké deti ani podsedák nieje postačujúci, ale treba plnohodnotnú sedačku, ktorá chráni hlavu a telo pri bočnom náraze.
O bàbätkách ani nehovorím. 😉
Autopožičovne požičiavajú, od susedov, nejaká ochotná mama požičia možno..
prenajom autosedacky Kosice 2e na den
https://www.eastcars.sk/sluzby_autosedacka.php
@nika82 toto by sa malo zakázať 🤨 ten plast nevydrží večne. Veď na to aj všade upozorňujú.
Neber to ale ako rýpanie. Len úvaha. Ale ako rýchla pomoc keď nieje iná možnosť.
inak minule som sa tak zamyslela ako naše mamky cestovali v aute s nami.. nevyrývam, ani nič podobné, prezože mne tá autosedačka totiž okrem bezpečia aj uľahčuje život tým, že decká mi neskáču po aute a po hlave... Viem, že mamina s nami šoférovala, keď sme boli deti.. 1,2 a 3 ročný.. proste nechápem ako? 🤭😅
@nika82 myslela som tie zničené sedačky po 10e.
@lenqua_12325 ja to viem ,a le ako nudzovka na par dni ok
@mamamasama deti boli poslusnejsie a premavka mizerna...
@mamamasama určite nebolo na cestách toľko debilov a ožranov ako teraz.
A kamoska je OK s tymto napadom, ze viezt svoje dieta bez autosedacky? Ja viem, ze aj autobus MHD moze mat nehodu a tam tu sedacku mat dieta nebude uz vobec a ze my sme v detstve cestovali bez, ale ja by som neriskovala a radsej sa opytala znamych, ci nemaju nejaku vhodnu na pozicanie 🙂
@mamamasama moja teta pouzivala takuto z buginy
dámy, pokoj pokoj 🙂 nechcem ist s malym v aute bez sedacky, to radsej budeme doma cely tyzden. Zo stanice moze ist v nasej sedacke co mame pre naseho maleho, len ma zaujimalo, ako to je podla zakona, v pripade, ze by kamoska mala taky napad. Dakujem za tipy kde pozicat sedacku 🙂
Asi by som neriskoval pokutu, radšej by som kúpil sedačku niekde na inzerát a obratom predal po odchode ... 🙂
@lylyjana nie nesmie. Jednak je to zo zákona a kde je volaka zodpovednosť? Čo ak do vás niekto vrazí alebo sa stane niečo iné?