Ahojte baby,prosim Vas nemate nejaky napad ako sa ich zbavit, kde ich zmenit?Postupne sa s nimi snazim platit,ale zda sa mi, ze efekt nula bodov.Stale mam niekolko zavaraninovych flias.Ani neviem odkial sa beru....snazim sa platit kartou,prevodom.... Upratujem pred porodom a zase som ich ponachadzala habadej😭😂😅.....v zahranici existuju "menicky'. minci....je u nas take nieco? V banke myslim ze len do 100 ks beru bez poplatku.....
Nakupit za ne v tescu a hodit do samoobsluznej pokladne???😶
Aj ja nechavam.....to sa rokmi nazbieralo....v okoli som sa pytala....zoberu,ale len maly sacok stale..to je tiez nekonecny pribeh.... sa im to potom nechce pocitat.....🤔som myslela ze ich zmenim niekde naraz
@budemematbejby 😅 predstavila som si ako platí nákup a vytiahne jeden zavaraninovy pohár a začne to tam sypať 😂😂😂😂😂👍
@candii ved ale nie naraz. Ale odsypat si do peňaženky a postupne sa toho človek zbaví....
@klarissa25 to malo byť pre pobavenie 🤦😂😂😂
@candii ved hej ale aj tak niekomu to príde zdlhave resp nechodí na samoobslužné no podla mňa je to dobrý spôsob ako sa toho zbaviť...
@klarissa25 podľa mňa ani nie. Lebo to musíš hádzať po jednom. Keď to tam z peňaženky vysypes, tak ti nemusí niektoré zobrať. Často sa mi to stáva. Musím pomaly po jednom hádzať
@kallanchoe preco ste ich zbierali? :-O ja sa najprv v tescu v samoobsluznych zbavujem centoviek nema doma ani jednu a odkladam si len papierove,drobnych sa zbavujem 😉 ale ak ti nevadi ze zaplatis za zobratie drobnych tak zbehni do banky da ich do citacky minci a povie ti kolko ti z toho ztrhne za zmenenie ..zbavis sa ich vsetkych naraz aj ked zaplatis za zmenu 🙂 lebo toto budes mat nekonecnu story s nimi kedze stale ti nejake vydaju 🙂 popripade ak nechces prist o peniaze za zmenu chod do tesca na nakup a cely ho zaplat s tymi centovkami 😉 a mas po probleme 😉 napriklad chod jeden den za 20€ nakup zober dve zavaraninove flase a hadz dnu 😉 a opakuj to obden a behom tyzdna dvoch nebudes mat ani jeden cent z nich 😉
@kallanchoe v metre majú taký stroj kde Vám to porata a dajú Vám celé peniaze tuším tam je nejaký poplatok ale nie veľký alebo Vám to odpočítajú z nákupu
ja s tym obcas (ak nezabudnem) platim v samoobsluznej pokladni, co vypadne, hadzem spat.. obcas donesieme nasemu znamemu oblubenemu zmrzlinarovi 😅 podla mna ale ked toho mas tak vela, tak v banke za poplatok to ulozia na tvoj ucet..
@fialka1318 ja tiež nerozumiem prečo to ľudia zbierajú.... Véd keď sa mi trochu nahromadi, hodím do samoobsluznej alebo dám predavačka, potom keď majú doma toho toľko nevedia co s tým...
@elkakk Ziadny poplatok a ani žiadne peniaze. V Metre vyda stroj doklad a musis v ten den spraviť nakup a odpočítaju to z nákupu.😉
@kallanchoe
@kallanchoe ja otacam priebezne, 5 centovky brali napr. automaty na listky mhd. Stale si vezmi hrst do penazenky a pocas tyzdna pouzi. Alebo ako baby pisali metro, banka ale za poplatok pozri ktora ma najnizsi.
@kallanchoe alebo venuj niekde v mensej predajni nech doplatia dochodcom ked im chyba par centov do sumy nakupu.
Ja nechápem, načo to niekto zbiera keď nevie čo s tým 🤦🏻♀️
@kallanchoe vlož si to v banke na svoj účet, to by malo byť bez poplatku. Alebo rozdaj bezdomovcom, pouličným umelcom - doteraz ti to nechýbalo, tak teraz za tým plakať nemusíš, máš to bez starostí a ešte aj niekomu spravíš radosť.
@kallanchoe v raiffeisen banke vieš vložiť bez poplatku na ucet v inej banke 300ks mincí za deň 🙂
Nie baby zberatelstvo nieje moj konicek......nemala som v umysle to zbierat.....len sa hadzalo hadzalo,sa to neustriehlo,az sa to nejak nakopilo🤦🤷......no nic stava sa.Je pravda,ze mi to nehybalo ani chybat nebude.....je tu par super tipov....dakujem za rady..... Urcite vyuzijem.....tipujem,ze sa este niekto najde komu sa nazbieralo tiez vela😁😂.Po pravde tesco som skusala (mam ho od ruky chodim asi raz za rok), ale ja som myslela,ze tam skolabujem 😂😅 kym som nahadzala mozno 4 € 😂.Treba hadzat pomerne pomaly,niektore mince neberie,niektore mozno na 7 raz....stale to vyhadzuje.....no rychlo som pochopila ze toto asi nie😂......
Ja som raz pracovala na pokladni a jedna pani mi tuším 4€ platila v medených....skoro ma...
Inak ja keď idem do obchodu tak vzdy keď sa dá tak aspoň. 30-80centov tam v medených. Tuším v metre je menicka ale treba tam rovno nakúpiť
Raz som videla, že z medených mincí sa dá urobiť podlaha, napríklad do kúpeľne alebo na WC :-P stačí pekne poukladať a zaliať živicou 😁 týmto som síce nevyriešila tvoju otázku kde to zmeniť, ale originálna by si bola určite a využili by sa aj medeňáky 😂
5cenzovky chodím meniť do automatu na lístky 😁😁 a 1 a 2 centovky nosím v penazenke,postupne minam a naposledy som ich vysypala všetky bezdomovcov, vravím jej prepáčte iné nemám 😁 niekoho poteším a zbavím sa ich
Podaruj niekomu ,urobíš mu radosť .😂
Ja v tescu nasypem do samoobsluznej pokaldne za hrsť/dve... Bezne. Ale v domácnosti kde takú kopu berieš neviem... Veď priebežne to vždy miname a nevyberám to doma vobec 🙂 za pohar som nosila do bufetu v práci, boli radi 😁
@evittam ahoj, viem ze tato diskusia je starsieho data, ale nevies mi povedat ci v metre funguje este tento menic minci? Chodievame tam malo a vacsinou vzdy platim kartou, ale nazbierali sa mi doma 1 a 2 eurovky tak by som ich tam zmenila ak to este funguje. Dakujem
@kallanchoe sla by som sa pytat do potravin v okoli ci nepotrebuju a postupne nezmenia, ja medene nechavam rovno v obchode ako tringelt 😃 inak davali sme 10,20,30 centovky do pokladnicky a i tych sa bol problem zbavit, do pokladnicky ide uz mininalne 1€ :D