Výsledky z krvi - glutén 10,4 (IgG)

30. jún 2023

Ahojte prosím o radu, dala som si vyšetriť krv na intolerancie. Vyšli mi vyššie hodnoty na pšeničnú múku, ražnú múku a jačmennú, Glutén mi vyšiel 10,4 (IgG). Je to veľa? Doktorka povedala, že by som mala držať dva mesiace celiatickú diétu. Mali ste to podobne a zdravotné problémy sa vám zlepšili? Sledujem čo môžem jesť, ale okrem toho vyšiel veeeľmi vysoko kazeín a kravské mlieko, droždie a vajíčka, takže nemôžem si ani nič v podstate upiecť :(.

majamat
30. jún 2023

ten vysledok to mas napisane IgG gluten?

napr na celiakiu sa vysetruje antigliadin, dem. gliadin, antitrasglutmainaza, endoyzialne protilatky.

okrem toho sa vysetruju IgE protilatky na alergiu na psenicu a lepok.

autor
30. jún 2023

@majamat áno, glutén 10,4 (igG)

kvetinka75
30. jún 2023

15.0. Po vysadení lepku problémy zmizli.

autor
30. jún 2023

@kvetinka75 a prosím vrátila si sa k lepku neskôr? Lebo mne povedala že to nie je až tak strašná hodnota a že mám aspoň dva mesiace vydržať.

kvetinka75
30. jún 2023

ešte nie. tie výsledky má dcéra. Tá sa rozhodla držať BZP dietu, lebo vidí, že jej je lepšie. Občas si niečo lepkové dá, ale minimálne. To len vtedy, keď nie je iná možnosť. Možno raz za dva týždne .
Vtedy nemá problémy. Ale vyhýba sa tomu. Neveim ako to bude v budúcnosti.

autor
30. jún 2023

@kvetinka75 ďakujem za info, uvidíme ako to pôjde

majamat
30. jún 2023

to vobec ani neviem co je za odber, aj na nete so pozerala a nic som nenasla.

autor
30. jún 2023

@majamat Neviem ani ja. Pozerám výsledky a vyšlo mi že pod 7,5 (IgG) je normálna znášanlivosť, nad 15 (IgG) je už intolerancia zvýšená a ja mám 10,1 a teda mi odporučili na niekoľko mesiacov glutén vysadiť.

stannkal
30. jún 2023

Intolerancie sa nedajú uplne presne diagnostikovat z krvi. Ber to skôr ako taky prvý odhad ze čo ti môže sposobovat problémy. Keď už si si dala spraviť tie testy tak určite má vyznam všetky podozrive potraviny zo stravy vylucit, aspoň na čas.