Ahojte, mate niekto skusenost s tym ze ste mali zdravotne problemy s travenim, vyprazdnovanim, krce, bolesti hlavy, celeho tela, migreny, unava, kasel. Pochodili ste lekarov, urobili vam vsetky dostupne vysetrenia (okrem biopsie creva), vsetko bolo negativne a aj napriek tomu ked ste vysadili napr. lepok, BKM, vajce pripadne ine tak sa vam zlepsil zdravotny stav?
Totiz syn pubertak ma tieto dlhodobe zdravotne problemy, vsetky vysetrenia negativne a nevedia prist na to z coho. Niekolko mesacny kasel vobec nic nezaberalo, vysetrenia OK, uz bolo podozrenie ze je to psychosomaticke, nakoniec zabrali lieky na podrazdeny hrtan (z refluxu?).
Teraz riesime tie dlhodobe travace tazkosti (niekolko rokov, niekedy lepsie, potom horsie). Zase vsetky vysetrenia OK, vcera absolvoval posledne, SIBO test, negativny. Uz vysadil BKM aj vajce (cca pol roka) a teraz chceme skusit lepok. Lebo uz fakt netusime z coho by to mohlo byt. Aj ked vsetky vysetrenia ma negativne, chodime do sukromneho gastrocentra, povysetrovali mu vsetko, imunolog detto vysetril vsetko dostupne (sukromne centrum). Uz mi napadlo len pytat sa na biopsiu creva, toto este nemal vysetrovane (stolicu vysetrili, vsetko OK).
Uz je z toho unaveny, deprimovany, stale v krcoch, raz lepsie raz horsie. Po vysadeni mlieka a vajec to chvilu vyzeralo, ze lepsie, ale nie. Problemy stale pretrvavaju, aj ked o nieco slabsie.
@simona92101 fakt? a ako ste na to prisli? nejaka prisna dieta a potom postupne pridavat potraviny? Lebo ja ani neviem, ktore su uplne bezpecne potraviny, ze ich moze urcite jest. Niekedy mu byvalo zle aj po paradajkach ak zje bolonsku omacku ale ak zje zopar cherry tak sa mi zda ze OK.
Syn ma intoleranciu na laktozu, testy z krvi mu vysli na hranicne, ze este dobre. A vydychovy test mal negativny. Akonahle zje nieco z mliekom boli ho brucho, prdi, ma hnacku. Ak ma stravu bez mlieka resp. uzije laktazan pred jedlo tak je v pohode.
Obe deti od babatka hnacky,krv v stolici,reflux,krce v brusku, ekzem,neprospievanie,caste infekty dych.ciest..na gastre sa nic neukazalo,na alergologii vsetko negativne,avsak lekarka uviedla,ze pri detoch je vysoke riziko ze sa z krvi alergie neukazu,ale dieta na dane potraviny reaguje.to je aj vas pripad.preukaze sa to eliminacnym testom doma,t.j skusaju sa potraviny a sleduju sa a zapisuju tie na ktore bola negativna reakcia.na cas sa vylucia z jedalnicka a po cca 3mesiacoch sa opat zavedu na skusku.u nas stacila lyzicka jogurtu a ihned hnacka,krce..ale napriklad vajicko v prepecenej forme-babovka nerobilo problem.
@simona92101 u nas presne mlieko aj kyslomliecne, aj bezlaktozove, ci ovcie, kozie, okamzite krce, naduvanie, hnacka. Ale hlavne vtedy ak dlho nemal (cca 3 mesiace) a potom si dal z toho nieco. Ale napr. stalo sa aj to ze si omylom dal syr na chlieb a ani za par dni nic. Preto je to take matuce ze niekedy ano niekedy nie a nevieme z coho.
@maris5 opakovane testy ma bud "zvyseny predpoklad" to ma hodnoty medzi 3-10, alebo "negativne" hodnoty okolo 14 ale uz davno vylucil všetko drazdive, kura, paradajky, drozdie, cokoladu, morske plody, kvasene potraviny
Mne uz len ten lepok napadol, lebo ten sme nevylucili ani raz, nikdy mu to nedoporucili, len mlieko (uplne) a vajce ... to bol na testoch co som platila cca 250 potravin IgG a toto mu vyslo ako vysoko silna intolerancia. Lepok bol v kategorii mierna intolerancia, naposledy gastro vravela, ze ma gen zodpovedny za celiakiu (co ma 70% europanov) ale ze celiakiu nema (odbery z krvi).
Ono pohar mlieka robi aj starsej sarapatu,ale obcasny platok syra je napriklad ok.🤷♀️
Moje obe deti maju ABKM,vajce,soja,brav.maso aj kuracie a aj tak vsetky testy negativne.existuju aj Non IgE alergie,t.j preukazat sa daju len eliminacnym testom