Ahojte, má niekto prosím vás skúsenosti s vyšetrením potravinovej intolerancie cez Medirex? Bola som na vyšetrení u imunoalergológa, kde mi urobili potravinové intolerancie z krvi, zaslané to bolo do Medirexu a výsledky sú negatívne na všetko. Keď som si robila food detective test, tak tam som mala potravinových intolerancií požehnane. Teraz som z toho dosť zmätená a neviem čomu mám skôr veriť. Máte s tým skúsenosti?
@suzumya toto ma presne teraz zaujima. lebo co citam vsade robia len IgG testy
Mne moj obvodny robil testy napriklad na laktozu ktoru mam 100% ale pozitivne mi vyslo IgA ale IgG bolo negativne. Takze ratam ze podla IgG testov by mi vyslo ze intoleranciu nemam. I ked ako citam moze to byt tym ze mam dlhodobo nasadenu uz dietu na laktozu.
Ale teda podľa krvných výsledkov gastro ppotvrdilo intoleranciu laktózy.
A presne práve premyslam nad testom od Medirexu ale stoji dost. Tak ci je to vierohodne.
Otvaram diskusiu ak niekto este skusal tento test bola by som rada ,ci sa oplati a skusenosti?ďakujem
@kofolala V Medirexe mi teda nič nevyšlo, robila som si potom Sepea Elisa Screen 200 ( food detective), kde mi vyšlo okolo 30 intolerancií. Už sú to 3 aj niečo mesiace, čo sa stravujem tak, že som vylúčila všetky problematické potraviny. Mávala som strašné migrény, niekedy aj 2 x do týždňa a za posledné 3 mesiace len raz počas menštruácie. Takisto mi ustúpilo pálenie záhy, hnačky a zlepšila sa mi pleť. Takže za mňa je to tak, že som uverila tým druhým a nie Medirexu a prinieslo to výsledky. Mala som aj hodinovú Skype konzultáciu s ich výživovou poradkyňou, čo sa dalo objednať spolu s testom. Pomohla mi zorientovať sa, čo jesť, čo nejesť, kde všade sa môžu skrývať veci čo mi nerobia dobre. Nehovorím, že to bolo lacné, ale ak si vybrať medzi Medirexom a Sepea, tak mi pomohli Sepea testy.
Ak vieš po anglicky, pozri si rozhovor s alergiológom (od 04:30):
https://www.youtube.com/watch?v=1GK4RDxOx-4Ale v skratke: Ver lekárovi a Medirexu. Test od Food Detective a podobných podvodníkov testuje protilátky IgG. To ti o reálnej alergii/intolerancii nepovie nič, jedine tak to, že si danú potravinu v poslednej dobe zjedla. Čokoľvek zješ, telo vyprodukuje protilátky IgG, lebo sa už s daným proteínom stretlo. Na zistenie alergie potrebuješ test IgE, čo ti, predpokladám, urobili v Medirexe.
Mimochodom, intolerancia a alergia sú dve rozdielne veci.