Alergo-imunológia či gastro ?
Ahojte, viete mi poradiť ?
Pri podozrení na celiakiu, laktózovú intoleranciu a možnú histamínovú, u koho sa treba objednať?
V prvom rade to musis riesit u obvodaka, ten ta vysetri a ka to bude potrebne da vymenny listok . Bez vymenneho listka si kazde vysetrenie platis v plnej vyske.
gastro... dá hadicu, spraví odber a výsledok vieš naisto...
alebo potom je ešte možnosť na unilabs.sk - tam ti spravia rôzne testy - len za to zaplatíš...
Obvodná mi dá lístok, to nie je problém.
Problém je objednať sa niekde a ešte aby aj lekár bol aspoň dobrý (Košice).
Ja som bola v medirexe na testy z krvi, vyšlo mi všetko, čo sa len dalo (väčšinu som čakala, keďže som si to odsledovala, no niektoré ma prekvapili). Ale potrebujem ísť aj na vyšetrenie, na oficiálne stanovenie diagnózy a skontrolovať ako veľmi mám poškodeného orgány kvôli dlhodobému ignorovaniu problémov 😬
Tak Tvoja obvodná hádam vie kam Ťa mám poslať.Alebo jej to chceš rovno nadiktovat,ako Tá má liečiť
@jasminka548 moja obvodná má teraz dovolenku a tak idem aj k nej na testy, len si zisťujem informácie. Už viackrát sme to riešili, chcela ma poslať na gastro, ja som nemala na to "gule".
Navyše sa na gastro čaká mesiace, takže objednať sa treba čo najskôr (teraz som riešila malého, detský mi dal papier bez dátumu, aby mi neprepadol výmenný, keďže niektorí lekári neuznajú, ak je veľmi starý, zo skúsenosti).
ale to kludne pocka na navrat tvojej obvodnejnlekarky z dovolenky potom chod za nou s vysledkami a porad sa s nou a uvidis
zasa si nepredstavuj ze si zmyslis a pojdes na gastro ci alergo tam sa caka mesiace a aj tak musis mat vymenny listok
ale teda na gastro sa s tymto chodi
Keď si to doteraz dlhodobo ignorovala tak už na dovolenku obvodného počkať je to najmenej. Tých pár dní ťa nezachráni, aj tak sa všade čaká týždne, mesiace...
Alergológ primárne, ten potom keď tak pošle na gastro. Mne napríklad robili testy z krvi, na žiadnom gastre som nikdy nebola
Ja neplánujem preskočiť obvodnú, jasné, že k nej pôjdem a konzultujem s ňou všetko. A viem, že čakacia je u nás polroka aj viac.
Len som sa chcela informovať, keďže s tým nemám skúsenosti a zdravotný stav sa za posledné dni/týždne prudko zhoršil. Takže to už potrebujem riešiť, aj keď sa toho veľmi bojím.
Ďakujem všetkým.
Gastro ☺️ tam nám zisťovali ☺️