Ahojte, prosím vas tie ktoré máte akékoľvek intolerancie na potraviny aké ťažkosti mate keď niečo z toho zjete? Ďakujem 🙂
Ahoj, mám viacero intolerancií. Dopracovala som sa k tomu tak, že má svrbelo rok a pol komplet celé telo, nedokázala som fungovať a ani spávať, niekedy mi búšilo srdce (extrasystoly) dali mi aj lieky na srdce, hnačky, bolesť brucha, bola som strašne unavená. Chodila som od doktora k doktorovi ako nejaký hypochonder, nikto už nevedel čo mi je a pozerali sa na mňa ako na psychopata, pretože som mala všetky výsledky v poriadku. Až na odporúčanie kamarátky som si dala urobiť testy na intolerancie a po vysadení potravín som do dvoch týždňov mala pokoj, neužívam už ani lieky na srdce. Telo má svrbí už len keď zjem niečo čo nemôžem. Bolo to ozaj utrpenie.
ja mám histaminovu intoleranciu, ked mi je zle vraciam, nemozem dychat, busenie srdca, prelievanie criev a odpadnem
Intolerancia na laktozu - krce v bruchu, plynatost, nafukovanie
Laktozová - plynatosť, nafúknutosť, hnačka a veľmi bolestivé kŕče. Naposledy také, že aj kontrakcie sa môžu schovať. Až na odpadnutie mi bolo.
Histamínová - svrbáky po tele a zvýšená nervozita
@potvorka88 toto presne poznam, tie krce. Ja som niekolkokrat mala take krce, ze som sa nedokazala pohnut - doslova. Raz som dokonca skoncila az na pohotovosti, pretoze som od krcov uz nedokazala vystriet nohu ani chodit. Museli mi napichat injekcie proti bolesti, cipky a neviem, co vsetko este, aby sa to uvolnilo. Kto nezazil, nepochopi. A to mi este lekar povedal, ked mi to diagnostikoval, ze tato intolerancia nie je nic take strasne, neohrozuje to zivot, dakujem pekne 😁.
@savanna uf no ja až také to nemám. Niektoré veci mi nerobia väčšie problémy, ale čisté mlieko je peklo. Naposledy som si ho tvrdohlavo dala na dovolenke, lebo chcem kávu s mliekom za každú cenu a potom som 2 hodiny strávila na záchode s brutálnym bolesťami a stavmi na odpadnutie.
Ja mam intoleranciu na 30 potravin.
Kazda mi sposobuje ine problemy. Brokolica, harmancek, mak krce v bruchu. Vajecny bielok opuchnute hrdlo, kazein akne, lepok svrbenie a nafuknute brucho...
Odkedy mam eliminacnu dietu, cotim sa lepsie, nez unavy, traviacich problemov, bez akne a dokonca predtym som mala aspon dvakrat do roka zapal priedusnice, odvtedy a to uz je par rokov nic, ani raz... A to uz obcas aj zjem niektoru zo zakazanych potravin...
Seborea, nafuknute brucho, vyrážky na chrbte.. Lepok, vajcia, mlieko
@66simonka66 ahoj ja mam podobne prejavy ja mam tupe bolesti niekedy az krce v bruchu a niekedy bolest nad konecnikom vsetky vysledky ok ... ct panvy, usg brucha, krv,rtg... objednana som na alergo v auguste a tiez mam pocit ci tieto bolesti nie su kvoli nejakej alergii, pripadne ci nieco zo zaludkom lebo ja mam bolesti denne. Uvidim este co mne ukaze gastro 28meho :(
@66simonka66 ja mám tiež Extrasystoly vyšetrenia mám Ok aj echo chodím po doktoroch a kukaju na mna ako na psychopata ,, moze to byt spôsobené intoleranciov ? Na testy idem o mesiac je to utrpenie mám stoho depku
@ivan2116 ja som zistila, že keď vysadím potraviny ktoré nemôžem tak extrasystoly nemám, neviem či je to náhoda alebo je to naozaj tým. Keď jem čo nemám dostanem extrasystoly, svrbenie tela, žalúdočné problémy (hnačka), kŕče v bruchu,... Keď vysadím potraviny ktoré nemôžem alebo ich zjem len v minimálnom množstve je mi dobre.
@leameleg ahoj, prosím ta ci ti nakoniec zistili?
Vôbec nic a mám to doteraz
Z kazdej intolerancie inu tazkost laktoza - akokeby som jedla daco zhnite, pokazene 🤢 krce v bruchu, lepok - unava, nafuknute brucho, tazsie travenie, sacharoza - problematicka plet, unava, nechut