Ahojte,
Chcem sa spýtať, pri intolerancii na laktózu či máte skúsenosti s liekmi. Viem, že existujú voľnopredajné ale..
Existujú aj nejaké, ktoré sú priamo od lekára, ktoré prepláca poisťovňa? Moc o týchto veciach neviem, tak by som bola rada za každé info. Ako často lieky sa užívajú a "hľadanie" správnych liekov.
Ďakujem
ahoj, ako pisala @anjelicek26 doma maj bezlatkozove veci. Dnes je ich kopa, vela je aj v akcii. Mne chutovo vyhovuju rajo jogurty, teraz uz je toho od vymyslu sveta. A laktazan z dr max si beriem aj ja ked idem jest laktozu. A poviem ti, ano tabletky su ale ziadne nie su na 100%. Ja som viac krat mala tazkosti napriek tomu ze som si vzala tabletku. Najjednoduchsie je doma jest bezlaktozovo a mne pomahaju aj bezlaktozove probiotika. Potom mozem obcas jest aj laktozu a nic hrozne sa nestane.
Neviem o tom, že by prispievala poisťovňa, ale Laktazan aj Dr. Max Laktazym sú fajn, nestojí to veľa. Súhlasím, že je lepšie kúpiť si bezlaktozove potraviny, ale keď sa ideš najesť von alebo si na návšteve, málokedy sú tie jedla bez laktozy a tabletka sa hodi 🙂 aj v DM majú znacku Milvolis v praktickom balení. A sleduj aj počet jednotiek, tie tabletky majú rôznu silu, podľa toho akú silnú máš intoleranciu, resp.kolko laktozy planujes zjesť. A netreba to jesť polhodinu dopredu, stačí tesne pred jedlom🙂
@beckinka Prosím ťa, aké bezlakt probiotika más odskúsané a su dobré?
Laktazan nie je drahy. Ja som kupila nedavno 80 tabletkový (14 tisic tych neviem čoho) a ak obmedzujes mliecne produky s laktozov, to ti vydrzi.
@zmrzlinka2021 ja striedam tieto 2 a som spokojna: https://www.drmax.sk/probio-fix-inum-60?gclid=E... https://www.drmax.sk/dr-max-laktobacily-10-prem...
@beckinka
dakujem
ziadne tabletky na intoleranciu na laktozu neoredpuse lekár, vsetky sa plne hradia a sú volnopredajne
Ja mám intoleranciu laktózy a kupujem Laktazan priamo na ich stránke, kde sú ceny dá sa povedať polovičné oproti lekárňam. Naposledy som kúpila za cca 20€ a stačilo mi to na takmer pol roka s tým, že kupujem bezlaktozové vyrobky, ktore sa cenovo az tak nelisia od beznych.
my kupujeme tieto
Ved tie lieky sú lacné, plus sa hlavne treba laktoze v strave vyhybat a nie, ze lieky.. toto by ma nenapadlo riešiť. Proste nejedz mliečne alebo si kupuj bezlaktozove (ja kupujem rastlinne nahrady do varenia ). Žiadna veda. Keď si budeš chcieť dat vonku zmrzlinu ci najesť v restike, das si pol hodinu pred laktazan.. vybavené.. syn takto ukážkovo funguje od malička..