Mam podozrenie na intolerancie, a potrebujem vraj najskôr vylúčiť všetko, prosim neviete mi poradiť čo jesť pripadne kde najdem odporúčania pre takéto kombinácie intolerancii?
zbytočne budete na diete, potom ked pôjdete na testy vyjdu negativne. ale ak chces zavadzat aj tak, zacni po tyzdni prvy vyluc 1 zlozku, 2 pridaj dalsiu... skor zistis ci vam to pomohlo a aj ty sa naucit vyhladavat dane potraviny. ak chces vylucit lepok treba zacat piest pecivo doma obchodove je same ecko
Z vlastnej skusenosti je velmi tazke odsledovat si daco ten zaber je siroky.. stale som mala problem aj po navsteve 3x alergologa a gastro. Najlepsie je ist na testy. Ja som nevedela zistit co mi robi problem. Mam miernu HIT a bezni alergologovia ma odbili az jedna alergoimunologicka nie.
@ajsha123 my sme dostali na gastre letak, kde su potraviny rozdelene do 3skupin podla mnozstva obsahu histaminu v skratke:
1. najviac: skoro vsetky syry co ta napadnu gouda, eidam, feta, granapadano atd., klobasa, salama, udeniny, ryby
2. rajciny, citrusy, kecup, horcica, cesnak, avokado
3. strukoviny, vajcia - tu je toho dost uz si nepamatam ostatne
Potraviny vyradujes podla toho ako vam vysla intolerancia z krvi, ak je nad 10 je to ok, ak 10-3 mierna a najhorsia je 3 a menej tam treba naozaj vyradit aj potraviny z 3tej skupiny.
@ivana11155 ďakujem
No v prvom rade je potrebné si stiahnuť tabuľku, čo koľko obsahuje histaminu a potom už len kombinovať, keďže máš ďalšie intolerancie. Skús aj na fb aj na MK sú skupiny histaminova intolerancia. My máme histaminovu potvrdenú a zatiaľ celiakiu nie, ale zlé výsledky z krvy a pri 12 ročnom dieťati je to o drzku. Držím prsty