dobrý deň prajem,bol niekto z Vas a SIBO testoch? Ako to prebieha ? Ďakujem
@simsalabim A vedia cez to vysetrenie zistit aj intolerancie?
@patrissaa nie.
Test prebieha ako bolo písané v predošlých odpovediach. Iba také malé upozornenie - laktulóza, ktorá sa pije pri teste je v podstate preháňadlo. Citlivejší človek môže mať hnačku počas tohto testu (ja osobne som to znášala dosť zle).
@simsalabim
@tina_mk babky neviete náhodou či by som mohla pit proteín tie dva týždne pred vyšetrením? Hovorili mi výživové doplnky tak neviem či iba tabletky či to platí aj na toto 😕
@pastelka292929 ja som pre istotu nebrala žiadne vitaminy a ani výživové doplnky. Ak sa chces uistiť,zavolaj na kliniku a opýtaj sa😊
@pastelka292929 Niektoré proteínové drinky, prášky a doplnky majú zloženie, ktoré ešte môžu podporiť množenie baktérií v tenkom čreve - celkovo aj do budúcnosti by som si dávala pozor na ich zloženie ak ich chceš pravidelne konzumovať. A ideálne je dodržať diétu minimálne týždeň pred vyšetrením podľa odporúčania doktora/kliniky, kde si ideš dať test spraviť, aby bol test čo najpresnejší.
@simsalabim
@tina_mk ahojte ja mam ist zajtra na to vysetrenie neviete ci si mozem dat este flektor???
@pastelka292929 nie nemôžeš
@pastelka292929 ako si dopadla na teste?
@tina_mk pozitivny dala mi niake tabletky kazdych osem hodin dve a vlakninu
@pastelka292929 ahoj liečil ta na SIBO gastroenterológ alebo alergoimunolog? Po vybratí atb sa ti stav zlepšil alebo sa to vrátilo? Ďakujem
@gionella tá co mi robila ten test sibo vyuzila som ich ale uz som tam nesla
@patrissaa fuknes do takeho pristroja. Vypijes sirupcek. A v pravidelnych intervaloch ta volaju fukat. Trva to 2-3 hodiny.